Форум »Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » Пералня Whirlpool AWE 8629
1. jack52 - 25 Ноември, 2011 - 16:16:59
Здравейте, Преди повече от година закупихме Whirlpool модел: AWE 8629 с горно пълнене, 6 години гаранция! От ТЕХНОПОЛИС.
Сега - година по-късно, се появиха странни шумове при плавене и центрофугиране. Става въпрос за скърцащ шум (вж. прикачения файл), и блъскане при започване на центрофугиране. Скърцащият шум вече е постоянно явление, а блъскането- от-време на-време... Обърнахме се към техникът посочен от магазина. Човекът дойде, видя, усмихна се и ... толкова! Каза, че било нормално, от вида и обема на дрехите и т.н. Бихме допуснали такова обяснение, ако шумовете бяха инцидентни и не се бяха появили цяла година след експлоатация...! Освен това ние спазваме всички изискавания за правилна експлоатация!
Писах два пъти до office@whirlpool.bg , но оттам не сметнаха за нужно да ми отговорят...
Моля прегледайте посочения линк, и ако смятате, че има сериозен проблем или евентуален фабричен дефект, ще се радвам да споделите.
http://vbox7.com/play:8068444432

2. pacofazomera - 25 Ноември, 2011 - 18:25:16
къса се болта който закрепва ремъчната шайба към оста на барабана и тя почва да се мята кат прани гащи и дрънчи

3. jack52 - 25 Ноември, 2011 - 18:53:36
Шумът е по-скоро ... като да се е разместило някакво уплътнение... Не е като метал. Освен това не го прави постоянно и не всеки път.
Други идеи?!

4. kolyo - 22 Май, 2013 - 15:51:47
Пералня Whirlpool AWE 8629 - не ­светва
Здравейте! Имаме пералня Whirlpool AWE 8629 от почти две години. Купена е от Техномаркет. До сега нямаше никакви проблеми, като изключим денивелирането от време на време поради лоша основа, върху която стои пералнята и разбалансиране при центрофугиране. Така до снощи, когато съпругата ми я пусна да пере. По-късно програмата приключи, но пералнята остана включена в контакта без да е изключен програматора, т.е. таблото остава с включен дисплей на End и светодиодите, които трябва да си светят в това положение, което и преди се е случвало многократно, когато пералнята си върши работата през нощта. Така е оставала до сутринта, когато съпругата ми я изключва преди да извади прането. Тази сутрин обаче на контролното табло на пералнята нямаше никакви признаци на живот, въпреки, че програматора не беше изключен. След изключване на програматора и повторно включване нямаше никаква реакция на пералнята, никакви светлини, абсолютно нищо, все едно няма ток. Проверих захранването на контакта и е оказа, че ток има да те убие, подадох захранване от друг контакт и нищо. Сигурен съм, че не е спирал тока през нощта, защото имаме един телевизор в кухнята, който ако спре тока, след това се включва сам, по което се познава, че тока е спирал.
Питането е има ли тази пералня предпазител (термо, бушон или др.) и ако да, къде се намира. Ако няма такава защита каква може да е причината за да не работи.
legarski
Няма бушон, импулсното захранване на платката е гръмнало

5. legarski - 22 Май, 2013 - 16:24:28
Благодаря! Ще звъня на гаранционния сервиз да идват да я оправят.

6. kolyo - 21 Ноември, 2013 - 21:09:02
Наскоро един техник смени два лагера на пералня, която още е в гаранция. По договор частите сменени по време на гаранционния период са безплатни. Техникът поиска една солидна сумичка за ремонта и взе със себе си старите лагери, като единият си беше напълно здрав. Каза, че било добре да се сменят и двата. После се сетих, че този здравият бих могъл да го запазя като резервен, и без това са доста скъпи....
Чудя се, дали е бил в правото си да ги вземе или е трябвало да ми ги остави.
Сменените части отчитат ли ги или ги запазват за себе си?!
jack52
Щом лагерите са "безплатни", значи се отчитат

7. jack52 - 28 Ноември, 2013 - 14:28:52
Добре де, нормално каква е цената за смяна на два лагера?!
Имам впредвид цена за труд, без тази на самите лагери.

8. pacofazomera - 28 Ноември, 2013 - 22:41:54
всеки сервиз си има ценоразпис

9. kolyo - 29 Април, 2016 - 13:05:51
Пералня Whirlpool ??? - платка
Пералня Whirlpool с горно ­ пълнене 6кг
Здравейте, Пералнята внезапно изгасна и нищо по нея не свети.
Имате ли идея какво може да е изгоряло? Тези модели имат ли някакъв предпазител?
jack52

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=1&topic=1796

10. kolyo - 01 Декември, 2017 - 12:38:37
Whirlpool AWE 8629 - прекъсва
Здравейте. Притежавам пералня Whirlpool AWE 8629, но от няколко месеца ми трови нервите. Става въпрос, че не завършва програмите до край, а светва индикатора за липса на вода. И трябва многократно да я пускам или да сменя ръчно програмата. Само на една програма успява да приключи цялото пране/режим еко/.
Разбира се проверил съм маркуча на студената вода, както и филтъра му. Всичко е наред, както и налягането във ВиК системата.
Не разбирам особено много от перални, но искам да имам представа какъв може да е реалната причина за проблема.
live
Или маркуча за мръсната вода е много ниско и водата изтича в канала, или е запушено маркучето на ниворегулатора.

11. live - 04 Декември, 2017 - 14:53:53
Благодаря, проблема наистина е бил в ниското ниво на маркуча за мръсна вода. Повдигнах го на "S-ка" на 80см от пода и вече няма проблем.
______________________________________________________________________
Проблема отново се появи след като преместих пералнята в друго помещение. Изходящият маркуч е поставен по инструкция, но отново светва лампата за липса на вода и програмата спира. При диагностика изписва грешка F1, която в именно за недостиг на вода. Къде може да е проблема?

Нивото на маркуча за мръсната вода е ок.
Странното е че когато пералнята не работи барабана започва да се пълни с чиста вода. Стига до 1/3 от обема му и започва да прелива към маркуча за мръсната.
Не мисля ще проблема е в платката, а е механичен. Въпросния нивомер би лк бил причина за такъв проблем.

12. kolyo - 21 Май, 2018 - 23:07:13
Има ръжда в магнетвентила за чистата вода.

13. live - 22 Май, 2018 - 18:05:21
Демонтирах магнетвинтила, но невиждам безразрушителен начин за отваряне и респективно почистване. Ето снимка на вентила.
https://ibb.co/hG2B5o

14. daniram - 22 Май, 2018 - 23:58:21
Издърпай бобината нагоре ,после развий пластмасовата капачка. Има мембрана и пружинка.Мембраната трябва да е мека и цяла,ако е скъсана някъде я смени!!! Ако има ръжда по "котвата" (металната ос) я почисти . Разтегни и пружинката малко,тя е като от химикалка,също и нейното легло огледай...Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0396 ]   [ Gzipped ]