Форум »Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » Съдомиялна INDESIT DSG 051 - грешка ??
1. hishnika - 02 Август, 2013 - 14:23:57
Съдомиялната вкарва вода и веднага след това отчита грешка мигат и трите светодиода източва водата не започва да върти церкулационата помпа.
Нагревателя, помпата са замерени и са здрави
не мога да открия на този модел каква е тази грешка моля ако някой има идеи да помага

2. stean - 02 Август, 2013 - 16:31:38
Сигурно няма сигнал от "водомера"

3. hishnika - 02 Август, 2013 - 20:32:09
Ако имаш впредвид това с рит анпулата би трябвало да е здраво на мерене дава сигнал

4. pacofazomera - 02 Август, 2013 - 21:01:21
смени ампулата.то сигнал дава ама трябва и да брои импулси ..
_______________________________________________________________
оригинална ли сложи или от магазина(магазинските некой път са такива дървени и нечувствителни ,че не вършат работа)

5. hishnika - 14 Август, 2013 - 19:41:31
смених анпулата но пак неработи явно магнита е отсабнал
________________________________________________________________
от магазина взех но пробвах и със анпула от друга миялна пак не вкючва затова си мисля,че магнита може да е отслабнал

анпулата не подава никакъв инпулс до платката, макар че колелцето се върти

6. pacofazomera - 15 Август, 2013 - 21:48:21
не може ли да се намагнити с външен магнит?

7. hishnika - 17 Август, 2013 - 22:48:39
неможах да го намагнитя но подложих един магнит и започна да отчита изкара една програма ще я пробвам пак и ще се чуе благодаря за насоките

8. stean - 18 Август, 2013 - 08:51:51
Не си губи времето!
Тая занимавка съм я правил вече.
Включително съм ги отварял да им сменям магнита

9. pacofazomera - 18 Август, 2013 - 19:51:53
и кво предлагаш?да си поръча ново корито?

10. kolyo - 06 Юли, 2018 - 19:29:16
съдомиялна Indesit dsg 051 - светят лампички 1 и 3
Здравейте. Става въпрос за съдомиялна Indesit dsg 051 . Проблема е следният:
Преди около един месец при включване на програма за миене машината от време на време спираше и започваха да светят лампички 1 и 3. С повторно или потретено пускане на машината евентуално тръгваше. Но вече и колкото пъти да я пускам постоянно дава тази грешка. Процедурата е следната: машината тръгва да работи, източва водата и тръгва да пълни. След около минута може би, лампичките започват да светят и започва да източва. Нещото което открих е че когато при пускане източи водата и точно преди да започне да пълни вода налея в нея около 2.5л вода, съдомиялната си работи нормално, докато не се наложи отново да вкара нова вода.
Проверих да не би да се е събрал някакъв боклук на входа на водата, но нямаше нищо.
Моля ако някой по запознат да каже какво да правя. Стигнах до извода че трябва да сменя винтила за входящата вода но не съм изобщо сигурен.
Благодаря!
ABonkov

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=1&topic=3527



Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0449 ]   [ Gzipped ]