| Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик MIDEA MSG-18 AR - турбина |
| 1. vaioo - 06 Юли, 2010 - 21:58:32 |
| Колеги имам проблем с една мидеа 18 ар.Машината сама си мени оборотите на вътрешния вентилатор когато си поиска. Другото е че духа на най-слаб вентилатор в режим топло веднага след пускане и когато е над зададената температура. сменил съм тръбен и въздушен датчик и са прегледани всички спойки и букси. Ако имате някакви идеи какво да и правя ще съм ви мн.благодарен ________________________________________________________________ На топло го пуснах за проба,но според мен при студен топлообменник не трябва да тръгва въобще, докато не вдигне 30-35 градуса, а вентилатора си сменя скоростта напълно без никаква последователност или логика независимо от режима или на каква степен е настроен. |
| 2. turboie - 06 Юли, 2010 - 22:39:24 |
| нещо немога дате разбера или неправилно се изразиаваш в тиа жеги защо го пускаш на топло ? обикновено в автоматичен режим на вентилатора тогава си мени сам скороста от повисока кампо ниска а ако е натопло е нормално да почне от наи ниската ако изобщо тръгне понеже има ниакои модели при висока въшна не тръгват на топло изобщо |
| 3. kolyo - 07 Юли, 2010 - 20:23:07 |
| Провери ли кондензатора на мотора ? |
| 4. vaioo - 07 Юли, 2010 - 23:03:03 |
| Не съм, но до колкото видях тои е запоен на платката, а и кондензатора ако е нямаше и да може да тръгва според мен ??? |
| 5. Stankov - 08 Юли, 2010 - 05:53:23 |
| Провери за студени спойки по платката. |
| 6. vaioo - 11 Юли, 2010 - 22:45:31 |
| смених вътрешна платка и за сега работи. |