| Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Samsung RT-37 MBSW |
| 1. dian_valkanov - 07 Юли, 2010 - 11:09:50 |
| Здравейте! Хладилника Samsung RT-37 MBSW е на 6 години, но още като нов ми направи впечатление, че не охлажда достатъчно.След време съм викал техници, като ми отговориха, че всичко е нормално и въпреки че е NO FROST, трябвало да го размразявам от време-навреме при положение, че никога не се е обледенявала камерата. Та тези дни се заех да му бая. Измерих му температурата 9 гр. в хладилното помещение и -11 гр. в камерата. Работния му цикъл е 20-30 мин. включен компресор, 30 мин. пауза при температура в помещението 25 градуса. Мисля си, термостата ли не е изправен, или има недостик на фреон? Ще съм ви благодарен, да ми помогнете, за да знам как да реагирам, като дойде следващия техник! Благодаря! Това е ел. схемата! _______________________________________________________________________ термостата, но и двете врътки(в камерата и в хладилника) са на максимум в положение Colder. С клапа е, като на предния пост за Samsung RT-34. Разглобих го - в отворено положение е! _______________________________________________________________________ Не мога да разбера принципа на този Timer - механичен ли е и какво го пуска, и да не би той да прекъсва работата на компресора? Вентилатора работи! ________________________________________________________________________ А ако е по-малко от необходимото, количеството фреон, как ще се държи? Защото чета, че при препълване, замразява повече! |
| 2. Pawel - 07 Юли, 2010 - 13:40:33 |
| Ако е с клапа в хладилната част, възможно е да е от нея. А вентилатора работи ли? ______________________________________________________ Термостата пуска ток на таймера, който е пък пуска ток на компресора. T ______________________________________________________ Ако има по малко фреон хладилника ще работи по дълго време, може би и няма да изключва. Най - добре си извикай някой майстор първо да ти смени термостата. |