| Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик DAIKIN 4MX90 - не охлажда |
| 1. vaioo - 12 Юли, 2010 - 22:47:19 |
| Колеги съсипа ме едно четворно мулти дайкин 4mx90. та проблема е че не иска да охлажда нормално.на топло е ок,но на студено изкарва 18-19 изходящя температура и седи на 12-15 бара налягане,не иска да свали по на долу. сега ще ви кажа какво е правено до сега,ако се сетите за нещо помагайте -презареждане -сменена външна платка -сменен компресор -сменени експанзионни вентили с всички датчици(понеже мултито е четворно а са вързани само 2 тела има още 2 свободни,та от тях сменях) и какво ли още не правих, сега четирипътен ще сменям, дано стане вече че ми писна от него. другото което ми прави впечатление е че при събиране на фреона не иска сам да се вакумира а остава на 2-3 бара някъде и до там. ____________________________________________________________________ Сменен е и четирипътния-подобрение няма. Другото което е - заблуждавал съм се и на топло че работи добре: изкарва 30-35 градуса и повече от 22 бара не вдига, дори и когато компресора се развърти докрай. Направо съм шах и мат като развърти компресора на максимални обороти ампеража е що годе като това на табелата. Така беше с първия,така е и с втория компресор _____________________________________________________________________ Вътрешните са 2х50,но го закачвах и на други размери,все е тая,така елиминирах че проблема е от вътрешните на 100%. А грешка също не дава,което е най странното. Сега остава само въздушния,този за дефроста и този на компресора датчици да сменя,ако не тръгне и така ще да е механичен проблема,накакво като запушване ми се вижда,но пък го продухвах и запушване не открих. |
| 2. petko - 17 Юли, 2010 - 01:17:33 |
| Не ги познавам мултитата на дайкин ама в някои от тези които познавам има значение каде вързваш различните мощности тела... например при самсунг 50ка можеш да вържеш само на най долните 2 чифта вентили.... друго за което се сещам виж по платката да няма някакви джъмпери които да са сетнати в по особени функции... и още колкото и тъпо да звучи виж да не са разбъркани тръбите (веднъж ми се случи на пуснати тръби да вързваме на 22 бр 80ки с по 2бр 50ки и мойте хубостници бяха вързазли на една от системите тънката на единото тяло със дебелата на другото и като работят и двете няма проблем ама като пуснеш само едното другото замръзва и прокапва иначе не индикира грершка) |
| 3. kotop - 17 Юли, 2010 - 07:45:21 |
| Цяло лято ли ще го мъчите това мулти |
| 4. vaioo - 17 Юли, 2010 - 09:25:05 |
| За връзването-няма значение къде какво тяло ще сложиш,ориентираш се според размерите на тръбите какво ти позволяват(2хф10,1хф12,1хф16)-тоест излиза да съм на последните две(на дайкин 50-ките са с ф12 тръба). За платката-джъмпери няма,а и нали я сменях цялата и8 пак е така. kotop , Такъв е,разликата е в диаметрите на дебелите тръби и при мойто не ги виждам тия капиляри около експанзионните винтили, иначе всичко друго е идентично. А за сега го оставям,понеже го сменихме с ново,като има повечко време ще продължа да го мъча нещо. _______________________________________________________________ смених и трите датчика дето бяха останали и пак не тръгна. пратихме го във Варна да отлежава за части |