Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик DAIKIN FXAQ20MVE - не работи
1. frigovasi - 31 Август, 2010 - 00:18:31
Климатика е с шест вътрешни тела,стартирах ги през интервал и при пускането на един забелязах че тогава спира външното.На дисплея изписва U4.
Свалих платката на въпросното тяло и има (нещо),което е изгоряло и не мога да разбера какви са му данните,ако някои може да помага ето и снимки

2. hladnia - 31 Август, 2010 - 08:09:40
което е изгоряло и не мога да разбера какви са му данните
От снимката се вижда че някакво по мощно съпротивление (W) R17 но стойностите можеш са свалиш от другите тела щом са еднакви .Но логично щом като е нагрявало и изгоряло има по голям товар (А) и пак ще изгори .

3. WOLV - 03 Септември, 2010 - 13:07:57
FXAQ е вътрешно тяло за високостенен монтаж на VRV система.
Грешката U4 означава грешка в комуникацията между вътрешно и външно тяло. В повечето случаи обаче тази грешка се получава при неработеща платка, а не при проблем в комуникацията.
В крайна сметка това е една доста скъпа система и при това положение не мисля, че ще е проблем за собствениците да платят една нова вътрешна платка - ако искаш мога да проверя колко струва.

4. frigovasi - 03 Септември, 2010 - 22:08:25
Ще съм благодарен,ако ми кажеш ориентировъчна цена

5. kolyo - 03 Септември, 2010 - 23:25:11
Пазарлъците-на лични, иначе ще изгоня и двамата.

frigovasi , на платката е гръмнало само импулсното захранване - ако я беше занесъл в някой телевизионен сервиз досега щяха да ти я оправят.