Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Автоклиматик Hyundai Accent - съеденител
1. Grigor_Kolev - 18 Септември, 2010 - 07:36:53
Здравейте. Преди два месеца правих ремонт на съединителя на компресора на един Hundai Akcent. беше светнал а аз му смених бобината, лагера (беше събрал съчмите на камара) и тампоните, регулирах го добре така че при изключен комресор шайбата се варти без да закача, опънах ремъка не много и сега пак е същия.
на какво може да се дължи това? Някой знае ли на какъв въртящ момент трябва да издаржа съединителят без да преплъзва?
Ако някой може да ме посаветва нещо благодаря предварително!

2. Дани___Д - 18 Септември, 2010 - 20:05:33
Филтър, ТРВ, лоша кондензация на фреона , повече фреон или повреден компресор.

3. ewgeny - 18 Септември, 2010 - 20:51:09
Вентилатора на кондензатора работи ли нормално?

4. Grigor_Kolev - 18 Септември, 2010 - 21:04:15
когато го ремонтирах първият път го дозаредих и манометрите показваха 1,5 и 11 бара а и на пръв поглет работи перфектно итака до преди няколко дена.
А за тези проблеби за които ми кзваш - как да разбера кой точно се е появил при мен? А м-ду другото каде трябваше да спомена че съм любитeл?

5. V_alio - 28 Юни, 2011 - 20:57:14
когато го ремонтирах първият път го дозаредих и манометрите показваха 1,5 и 11 бара а и на пръв поглет работи перфектно и така до преди няколко дена.
Тези стойности нищо не значат защото са в пряка зависимост от околната температура. Но са доста ниски показатели за нормална работа на автоклиматика.
Зареждане по мануметри е неточно и погрешно.

6. kolyo - 28 Юни, 2011 - 21:37:26
Автоклиматик Hyundai Accent - ­ терморегулатор
търся терморегулатор за кондезера
Здравейте момчета. Миналата година си преместих климатика от колата на жена ми на комбайната, зар-зор го подкарах да тръгне, но управлението на терморегулатора е на една и съща платка със запалването на автомобила, (колата е хюндай акцаент) и поради тази причина не мога да го ползвам.
Сега търся някакъв друг който мога да изплзвам. Надявам се да ми предложите някой по-прост, евтин и лесен за закопуване и а ако може да е 24v. А ако е 12v. ще се оправя някак и с него.
благодаря за саветите предварително!
Grigor_Kolev
Какво е това "кондезер" ?

7. weka - 29 Юни, 2011 - 22:07:00
Най вероятно това "кондезер" е онова което прави кондез !
Относно "термореголатора" си закупи един термостат за плюсова температура от магазина за хладилна техника .