| Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Фризер LIEBHERR GSN 3336 |
| 1. Гост - 18 Ноември, 2011 - 16:11:13 |
| Здравейте колеги аз съм нов вв форума т.е. досега само четях.Гледам че тук има хора които са доста наясно с нещата.Имам нужда от съвет. Посочения фризер GSN3336 е със инверторен компресор. Ефекта е следния -пускаш го тръгва ,след 2-3 или повече дни спира и тръгва чак след часове.Сутрин го заварвам как пищи на аларма и след известно време се темперира и така до следващия път.Интересното е че винаги го хващам че работи.Явно прави магарията през нощта. Дефроста.-Здрав нагревател ,но според мен не прави дефрост -вързал съм един часовник на нагревателя.При пускане на фризера прави след време един дефрост за 15 мин и край.За една седмица 15 мин дефрост не ми се вижда нормално. Имам чувството че процесора не пуска дефрост редовно или когато пусне той не се изпълнява и за това фризера заспива по някое време. Много силно се съмнявам в процесора но искам да чуя и ващо мнение. освен захранването на компресора от реле има и един лентов кабел двойка който отива в управлението на компресора.Имате ли представа той за какво е.Процесора подава сигнал на комресора или обратно. Между другото преди време го ядох такъв с едни Самсунги с дефроста обаче тоя нещо се инати сериозно. Благодаря ви за съветите предварително |