Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » климатик sanyo SAP-FK28P - спира
1. topsy - 10 Март, 2012 - 23:03:09
проблема стана тази зима,един ден както си топлеше климатика,изсъска вътрешното тяло и спря да духа топло-само студено.Така духаше студено един час и реших да го изключа от тока.След повторно включване в тока, климатикът си размрази външното тяло и започна да духа топло и след 3-4 часа работа отново започна да духа студено.Обадих се на сервиз-извънгаранция, след консултацията с техниците ми обясниха,че имало някакво запушване по системата и трябва да се свали външното тяло.Взеха тялото за диагностика и след ден се обадиха-трябвало да се сменят капилярите и фреона,защото имало боклуци в системата,но се налага и смяна на ТРЗ-четирипътник, поне така ми казаха.Това ТРЗ при мен блокирало и ми предложиха втора употреба,понеже ново било много пари за климатик саньо.След като ми върнаха климатика,започна да духа наистина много топло.Но днес 15 дни по-късно отново спря да духа топло.Обадих се отново на същия сервиз и малко несериозно ми обясниха,че сигурно фреона пак се е замърсил и явно проблема може да е в компресора или да е натрупал някакви грешки.Посъветваха ме да го изключа от тока за 15 минути и пак да го пусна.След повторно пускане започна да духа топло и пак след 4 часа работа започна да духа студено.

До момента ремонта от тази фирма ми струва приблизително 290лв след всички профилактики.Въпросът ми е какъв може да е евентуалния проблем и как и с колко пари да се реши.Климатикат е на 7г. не е нов,но до сега си работеше страхотно.Не са мигали никакви лампи по вътрешното тяло-свети една червена и една зелена UV.

2. Bat Lyubo - 11 Март, 2012 - 08:29:42
Прилича ми на бобина на четирипътния.

3. me4i_86 - 11 Март, 2012 - 18:38:15
проблема ти е в бобината на четирипътния винтил вероятно намотките в бобината окъсяват и бобината при загряване опуска пробваи първо с една нова не е скъпа никак от нея трябва да е.

4. Aleksandars - 12 Март, 2012 - 07:29:13
Проблема изобщо не е в бубината...При проблем в бубината, машината няма да спира. А при японски климатизатор, вероятността да е това проблема е почти равна на 0. Бих заложил на софтуерен проблем. Имал съм подобен случай със модел на Sanyo, отново на 100V и се държеше по същия начин. Оказа се, че процесора в определени моменти отказва и се получава такъв срив. Това не се отчита с авария, индикирана от вътрешното тяло. Проблема се реши, след като се смени външната електроника, с нова.

5. kolyo - 21 Януари, 2018 - 16:14:55
Климатик Sanyo SAP-FK28P - мига
Здравейте, имам следния проблем : когато се включи в контакта без да се пуска от дистанционното след 5сек почва да мига най-десния оранжев светодиод, нищо повече не се случва.
Благодаря предварително !
KostadinDimitrovPowered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0194 ]   [ Gzipped ]