Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » климатик FUJITSU ASYA 14 LGC - капе
1. toxy - 28 Юли, 2012 - 12:06:02
Здравейте! Климатика е FUJITSU 14 LGC на 4 г. До сега не ми е създавал ядове. Онзи ден прокапа вода от десния край на вътрешното тяло, в същото време си изкарваше и конденза и от вън през дренажния маркуч.
Всяка година го почиствам с Меглио, Саво и подобни препарати, турбината с четка. Не бях го разглобявал до сега за основно чистене.
Реших, че ежегодното ми почистването не е било достатъчно и вчера го разглобих. Махнах тавата за конденза заедно с турбината. Разкачих и турбината, измих всичко основно. Прегледах за пукнатини-няма такива. Сглобих и половин ден работи без да прокапе, сега отново капе и не знам какво да си мисля .Ще съм благодарен на всякакви идеи.

2. Zdravkicha - 28 Юли, 2012 - 13:06:18
Има някоя пукнатина която не си видял или тръбата за конденза някъде се е повдигнала и на принципа на скачените съдове ти прелива от тавичката за конденза под вентилатора на вътрешното тяло.

3. dmironov - 30 Юли, 2012 - 11:29:03
Добре огледаи някъде да не опира лицевата пласмасова решетка или някои от филтрите на вътрешното тяло върху вътрешния изпарител и да повежда час от конденза по пласмасата или има пукнатина някъде по самата ваничка която отвежда конденза . Обърни внимание там кадето по пласмасата има малки донапренчета да не е паднало някое и да се упира пласмасата и да се стича конденза от там .

4. todor botev - 30 Юли, 2012 - 23:58:16
Имал съм такъв проблем със същия климатик проблема беше във ваничката която е на гърба от към стената на самия корпус на климатика пробвай да го откачиш и погледни зад него ако можеш да бръкнеш да я почистиш.