| Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Prolux ASW-H24B4/EAR - не топли |
| 1. anatoli lisi4kov - 17 Октомври, 2013 - 22:20:21 |
| Здравейте колеги, обадиха ми се, с оплакване че климатика не топли добре. При външна темп. 8 гр и вътрешна 20 време дъждовно климатика вдига 27 бара и външния вентилатор изключва на 22-23 бара се включва отново. Изходяща 40-45 градуса, ток 13А. На студено-2бара-ток 9А и малкия кран скрежасва. Фреон 407. Вътрешен топлообменник и турбина-чисти.Като цяло си топли, но явно има някъде проблем. Моля за коментар и насоки. |
| 2. kayo - 18 Октомври, 2013 - 08:48:45 |
| Всеки човек си има своя мярка за "топли добре". При тези показания, които си измерил, какво повече искате от климатика? |
| 3. anatoli lisi4kov - 18 Октомври, 2013 - 09:46:40 |
| Тези 2 бара на студено ме притесняват, както и че много бързо вдига налягане на топло.Държи се все едно турбината вътре не работи коректно. |
| 4. Георги Стоичков - 18 Октомври, 2013 - 10:55:13 |
| Мен повече ме притеснява замръзването на тръбата, защо не го презаредиш за проба. |
| 5. bucaled - 18 Октомври, 2013 - 21:39:06 |
| Може да пробваш нещо друго така както го описваш не съм съгласен с едно да не би вече да е презареден само споделям но много газ не е това което очаквате колеги газта която влиза е замърсена не се минава през дехидратори разделители и.т.н. Пълних доста години на пристанище коет захранва по голямата част от европа и азия пробвал съм на различни машини за доста време нищо реално мои съвет смени газта ако не датчик топлообмен газ вътре турбина обороти демек платка ако няма кой да я прегледа |