| Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » климатик Nippon KFR-3206GW/BPE - не тръгва |
| 1. ataman - 16 Януари, 2014 - 11:43:29 |
| Здравейте, имам климатик Нипон KFR3206GW/BPE . Снощи забелязах странен проблем с него - включвам го и лампата за power на вътрешното тяло свети постоянно (както винаги до сега), но лампичката RUN, която показва дали външното тяло на клиематика работи светва за няколко секунди в синьо и изгасва веднага. От външното тяло се чува само как турбината завърта за секунди и издава звук като от бор машина и спира с изгасването на лампичката RUN. Та въпроса ми е сблъсквали ли сте се с този проблем до сега и какво евентуално мога да проверя аз ? Четох доста форуми в Интернет, но там е описан много общо проблема (можело да бъде от кабела между двете тела; температурен датчик на питата или платката за управление). Днес мисля да го отворя и да видя какво мога да направя като замервания и дали има някакви видими дефекти по платките за управление. |
| 2. fujitsu - 22 Януари, 2014 - 09:55:43 |
| Външното тяло има вентилатор, не турбина. Какво означава вади шум като бормашина. Трябва да работи доста безшумно. Явно там е проблемът. Товари се моторът на вентилатора и срива работата наклиматика. |
| 3. ataman - 23 Януари, 2014 - 18:25:37 |
| Оказа се, че компресора е изгорял. Май ще трябва нов климатик ... |
| 4. Aleksandars - 23 Януари, 2014 - 20:33:23 |
| Това с компресора на 100% ли е сигурно? |