Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Samsung RSA1ZTMH - ледогенератор
1. Любомир Лазаров - 26 Март, 2014 - 19:53:25
Здравейте, Имам проблем с хладилник Samsung RSA1ZTMH и ще се радвам, ако някой може да помогне. от няколко дена спря да прави лед.
Отворих кутията за лед, но във формата не потича вода. При натискане на "Test Switch" бутона, формата започна да се обръща, за да изсипе леда, но не потича вода за нов лед.
Филтъра за вода е сменен и занулен. Какъв може да е проблема ?

По принцип хладилника пуска студена вода, няма вода само горе да формата за лед. В такъв случай може ли да е от магнетвинтила?
Ако пробвам да размразя фризера, макар че при този модел не е необходимо размразяване, дали ще има ефект?
Не съм пробвал до сега, защото има храна и няма къде да я прехвърля.

хладилника е с такъв дисплей :

2. фригосервиз - 27 Март, 2014 - 17:32:01
Магнетвентила

3. Pawel - 27 Март, 2014 - 22:13:17
Има вероятност да е заминал клапана за входящата вода, замръзнала вода в захранващия маркуч и т.н. Не го ли оправи вече тоя хладилник ? Препоръчвам ти да започнеш от ди агностиката от към кранчето за вода.

4. Любомир Лазаров - 27 Март, 2014 - 23:41:00
По принцип хладилника пуска студена вода, няма вода само горе да формата за лед. В такъв случай може ли да е от магнетвинтила?
Ако пробвам да размразя фризера, макар че при този модел не е необходимо размразяване, дали ще има ефект? Не съм пробвал до сега, защото има храна и няма къде да я прехвърля.

Идеи?

5. kolyo - 28 Март, 2014 - 23:47:29
Идеите вече ти ги дадоха.

обади се в сервиз - ще ти го оправят

6. kolyo - 22 Февруари, 2020 - 17:51:44
Хладилник Samsung RSA1ZTMH - ­ ­ ледогенератор
не пада леда при обръщане на ваничката
Здравейте, може ли да ми кажете колко е съпротивлението на нагревателя под ваничката за лед
4o4o

7. фригосервиз - 23 Февруари, 2020 - 18:44:18
Няма нагревател това е сензор.

8. 4o4o - 23 Февруари, 2020 - 20:28:17
А кое кара леда да падне,когато се обърне ваничката.Съпротивлението на сензора е 6.5кОма

9. Pawel - 23 Февруари, 2020 - 21:53:46
Ваната с леда завърта ли се? По принцип повечето хладилници имат тест бутон. Чрез него можеш да провериш дали ваната за лед се обръща. Не съм чувал до сега леда да не пада от ваничката. Самото падане на леда би трябвало да става, когато мотора завърти и започне да усуква пластмасовата ваничка. Пробвай още един вариант. Настрой температурата на фризера на минимум, примерно - 14градуса и изчакай да видим какво ще се получи.

10. papalin4o - 17 Август, 2025 - 10:49:34
Здравейте, аз пък имам следният проблем. Проблемът е, че прави лед, но не иска да завърти формичката с ледчетата и да ги изсипе в контейнера. При натискане на бутончето "Switch Test", обръща и изсипва, след това пак си пълни с вода формичките, но след като замръзнат не иска автоматично да го завърти,а трябва всеки път да се натиска този бутон. Някой има ли идея от какво може да произхожда проблемът ? Благодаря предварително.
Благодаря Ви!

11. kolyo - 17 Август, 2025 - 17:31:00
Каква е температурата във фризера ?