Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Daikin FTX35JV1B - грешка UA
1. _Technics - 10 Декември, 2017 - 13:32:37
Колеги имам проблем с откриването проблема на този климатик.
При подаване на захранване вътрешната електроника след 10 секунди започва да писука.
При диагностика с дистанционното вади грешка: UA (Unspecified voltage).
Излиза, че не си харесва някакво напрежение по вътр. ел-ка (може би 310-те волта, който реално са на лице)....
Някой сблъсквал ли се е с този проблем и може ли да ме насочи ? Благодаря предварително !
П.п. до колкото схващам идеята: трябва вътрешната електроника да подаде през комуникационния кабел 220V на външната електроника посредством реле, външното импулсно да сработи, после това захр. се спира и започва комуникацията.
Тук това не се случва, няма желание дори да завърти турбината ако го стартирам в режим вентилатор. Никаква комуникация не се опитва процесора да проведе в режим топло или студено (меря директно пиновете на процесора).

такава си е грешката UA.
Как мога да отстраня тази системна грешка ? Софтуера ли да преинсталирам ? Лошото е, че нямам дъмп иначе до сега да съм пробвал....

2. kolyo - 10 Декември, 2017 - 13:46:30
Щом не тръгва на "вентилация" повредата е или тръбен датчик, или турбина

3. _Technics - 10 Декември, 2017 - 15:50:41
Тръбния е добре дава 2.5V като е закачен на платката. Обаче мотора е от новите без ос, турбината е магнит обгръщайки мотора. Мотора е трифазен. Дава 3 по 92 ома. Обаче има и други 3 кабелчета, син, жълт и оранжев .. незнам то може и проблема да е в драйвера за управление.... но как да инспектирам ?

4. kolyo - 10 Декември, 2017 - 16:47:05
http://www.daikintech.co.uk/Data/Split-Sky-Air-Indoor/FTX/2011/RX-JV1B/RX-JV1B_SM.pdf
Като гледам схемата, да не би проблема да е в релето MR10, май при включване на захранването трябва да подаде за момент 220V към външното тяло

5. _Technics - 10 Декември, 2017 - 17:38:23
Топло топло ... само, че от процесора 48-ми пин не излиза сигнал за сработването на релето. При диагностиката на вътрешните компоненти не си харесва нещо и въобще не се опитва да пусне външната електроника и прави впечатление, че не пуска вътрешната турбина. В момента отпоявам драйвера на турбината да го видя точно какъв е и как ще се държи електрониката без него....
___________________________________________________________________________
SMA6822M е драйвера за мотора на турбината но и без да е запоен на платката климатика има идентично поведение.
Дори съм захранил външната ел-ка отделно за да потръгнат комуникациите евентуално но и това не помага.
Вътр ел-ка нещо не си харесва....

... има някакъв стабилизатор, който немога да открия какъв е по стойностите написани огоре (прилагам снимка). Влизат 5V и излизат 5V ..... UQ1052 или UO1052 ... то едвам се вижда

6. Chavdar68 - 12 Декември, 2017 - 18:34:55
Излиза, че не си харесва някакво напрежение по вътр. ел-ка
15-те и 5-те волта гледани ли са с осцилоскоп за пулсации ?



Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0196 ]   [ Gzipped ]