Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик LG LS-L1260HL - дистанционно
1. Hellcreep - 23 Февруари, 2018 - 08:15:14
Добър ден,
Имам един обикновен климатик LG LS-L1260HL, който напоследък взе да прави следния проблем. Климатика не иска да приема никакви команди от дистанционното. Имам още едно LG което е малко по-нов модел. Пробвах същото дистанционно на другия климатик и там си работи без ядове, пробвах с друго дистанционно на стария но пак не работи. Стария климатик се пуска с бутона без никакви проблеми и си работи без забележка. Прочетох повечето теми по този въпрос и реших да сменя инфра червения приемник на климатика. За съжаление успях да изнамеря само TSOP34838. Отидох при познат да го сменим, също го помолих да провери за студени спойки и т.н. и след това сложих платката обратно. Никакъв резултат, отново не работи.

Някъде бях чел, че можело да има разминаване с крачетата на приемника и трябвало да се сложи на обратно или нещо подобно, но сега не мога да открия темата? Може ли да ме насочите към евентуалния проблем или какво съм объркал тук?

2. kolyo - 23 Февруари, 2018 - 08:48:20
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=52
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=917
ако сложиш мостчетата J4 и J3 може да се монтира голям приемник.

3. Hellcreep - 23 Февруари, 2018 - 09:38:03
Благодаря за съвета и предишните теми. Мисля, че направих малък фал но ето какво се получи от снимката. Общо взето съм много скаран с тази част и отидох при ел.техник. Показах му темите със снимките и какво точно се е случило. Така като гледам пак не работи и явно нещо не е обърнато както трябва.
Само да поясня, в момента мостчето на J2 е прекъсното и единствената промяна е тази отзад от новата снимка. Извинявам се, че всичко е толкова нескопосано но тотално ме отрязаха от всякъде и като последен вариант се чудя как да реша този проблем сам. Под голям приемник имаш предвид 5V или? Този дето съм го взел го дават Uзах(2.7-5.5)V, 38kHz, което хич не ми говори много.