| Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик LG LS-L1260HL - дистанционно |
| 1. Hellcreep - 23 Февруари, 2018 - 08:15:14 |
| Добър ден, Имам един обикновен климатик LG LS-L1260HL, който напоследък взе да прави следния проблем. Климатика не иска да приема никакви команди от дистанционното. Имам още едно LG което е малко по-нов модел. Пробвах същото дистанционно на другия климатик и там си работи без ядове, пробвах с друго дистанционно на стария но пак не работи. Стария климатик се пуска с бутона без никакви проблеми и си работи без забележка. Прочетох повечето теми по този въпрос и реших да сменя инфра червения приемник на климатика. За съжаление успях да изнамеря само TSOP34838. Отидох при познат да го сменим, също го помолих да провери за студени спойки и т.н. и след това сложих платката обратно. Никакъв резултат, отново не работи. Някъде бях чел, че можело да има разминаване с крачетата на приемника и трябвало да се сложи на обратно или нещо подобно, но сега не мога да открия темата? Може ли да ме насочите към евентуалния проблем или какво съм объркал тук? |
| 2. kolyo - 23 Февруари, 2018 - 08:48:20 |
| http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=52 http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=917 ако сложиш мостчетата J4 и J3 може да се монтира голям приемник. |
| 3. Hellcreep - 23 Февруари, 2018 - 09:38:03 |
| Благодаря за съвета и предишните теми. Мисля, че направих малък фал но ето какво се получи от снимката. Общо взето съм много скаран с тази част и отидох при ел.техник. Показах му темите със снимките и какво точно се е случило. Така като гледам пак не работи и явно нещо не е обърнато както трябва. Само да поясня, в момента мостчето на J2 е прекъсното и единствената промяна е тази отзад от новата снимка. Извинявам се, че всичко е толкова нескопосано но тотално ме отрязаха от всякъде и като последен вариант се чудя как да реша този проблем сам. Под голям приемник имаш предвид 5V или? Този дето съм го взел го дават Uзах(2.7-5.5)V, 38kHz, което хич не ми говори много. |