Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » хладилник Whirlpool ARC 6690/IX - грешка E
1. Ikarus88 - 21 Април, 2018 - 14:15:36
Здравейте колеги!
Днес в сервиза ми дойде хладилник с проблем, който не съм срещал до сега. Хладилника е с магнет вентил, и двете помещения не са нофрост. Сваля темепратура, изключва си и след време включва отново. Оплакването е че свири алармата. След като я ресетна, спира да свири и до по-малко от час отново започва. На хладилните градуси изписва "Е", което мига заедно с бутона за алармата. Слагам линк на който се вижда ясно. При затваряне на вратата лампата вътре изгасва нормално. Търсих информация в интернет, но намерих само такава за другите им кухненски уреди.
Ако грешката се окаже в хладилния датчик може ли да ви попитам какви са му стойностите и от къде мога да го взема/поръчам ? От София съм. Преди мен някой колега го е сменявал, но жиците не са запоени а са омотани в скоч тиксо. Когато свалих датчика и го замерих ми показва 2.5кО, държейки го в ръка постепенно започва да пада. Сложих един друг случаен стар датчик и грешката остава. Когато обаче разпоя датчика и пусна машината без него, на дъщото място започва да мига не "Е" а "С".
* фризерното помещение е с 3 реда изпарителни тръби. Най-долната няма никакъв скреж, а там е хванат фризерния датчик. Ако това помага по някакъв начин..
много благодарности !
(Добавено)
проблема е решен - вътрешния датчик на горния изпарител. След смяна на филтър и зареждане с фреон, вече изпълва всички редове на долния изпарител.Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0223 ]   [ Gzipped ]