Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик PANASONIC CU-E9DKE - грешка Н16 |
1. aisman - 08 Декември, 2007 - 20:44:10 |
панасоник работи досега 2 години безупречно , в режим топло след пускане не може да превключи 4 кран работи около 1-2 и изключва и свети таимер /диагностика грешка с дистанционото н16 ,смених 4 кран с нов ,след монтажа тръгна супер разкачих вентила няколко пъти извъсква вдига нормално 25-28 бара р410а след спиране от тока нетръгва на топло ,тръбата на компресора е студена ,мисля че компресора не може да направи нялягане за да мине крана от единия в другия режим само с изключване и включване на 4 кран цъка но не изфъсква , мои колеги от шумен са свалили над 20 машини монтирани в близките 1 година с същия проблем ПОМОЩ КОЛЕГИ! ___________________________________________________________________ климатика работи на студено на топло не 4 кран сменя позициите топло студено но компресора в него режим като чели върти в някакъв негов си кръг ,тръбата на компресора даже не сгрява на студено е топла въпросния климатик работи само в режим студено на топло не , в режим топло компресора неможе да направи налягане да изтласка 4 кран в другата позиция ,след смяната на 4кран може би тои е бил позиция топло и климатика си тръгна много добре за всеки случаи включих и изключих крана изфъсква чува се и викам добре . спрях го от дистанционото и тока включих го след малко на студено да му събера фреона и откача маркучите с затворен кран с шестограма не може да събере фреона ,след превключване на топло не сгрява даже тръбата ,откачих едната тръба изпусна фреон спадна налягането включих го и тръгна нормално работи на топло ,след спиране пак същата история ти какво мислите КОЛЕГИ |
2. kolyo - 08 Декември, 2007 - 21:12:02 | |
Грешка H16 - малък ток на компресора Когато токът падне под зададеното ниво в продължение на 20 секунди компресора спира. Три минути по-късно цикълът започва отново, и когато проблемът се повтори 4 пъти се появява грешка(лампата timer мига). 1. Проверява се хладилния цикъл : газта може да е изпуснала (количеството фреон е недостатъчно). 2. Проверете платките на външното тяло за прекъснал проводник в токовия трансформатор(ако не откриете повреда заменете платката)
![]() |
3. Гост - 08 Декември, 2007 - 22:00:11 |
Щом не може да събере фрона явно си е компресора отпътувал към старт от скрапа. ![]() |
4. p1 - 08 Декември, 2007 - 22:14:08 |
aisman на това му се казва компресор с заседнал клапан или счупена пружина. има само един лек НОВ КОМПРЕСОР ![]() |
5. aisman - 09 Декември, 2007 - 19:24:13 |
здрасти колеги ОТНОСНО ПАНАСОНИКА ,имам едно съмнение за компресор но защо в единия режим СТУДЕНО почти винаги тръгва? и работи добре а натопло не захапва само като се изпусне в момента на тръгване рязко от фреона,налягането спада и му помага да тръгне ,но тогава как клапана деиства в този момент след като е "заседнал" КЛИМАТИКА НА СТИДЕНО РАБОТИ С НАЛЯГАНЕ ОКОЛО 7 BARA НА R410А НА ТОПЛО КАТО ЗАХАПЕ ВДИГА ОКОЛО 25-28 БАРА, и на изхода около 45-49 градуса по термометър, лошото е че на студено тръгва почти всеки път на топло незахапва ,само като се изпусне рязко фреон от маркуча |
6. p1 - 10 Декември, 2007 - 21:22:28 | ||
|
7. aisman - 13 Декември, 2007 - 19:43:42 |
ПРОБЛЕМА Е ОТКРИТ : след разглобяване на компресора счупени пружини 2 бр. и парчета от лопатката към роторния механизъм, чудното че това го има както при китайските панасоници така и при малаизиските ,за които уж се смяташе че са по качествена изработкa , скоро ще поместя снимка ако разбера как става |
8. miro - 15 Декември, 2007 - 22:30:52 |
За Турската афера чували ли сте ? |
9. nebelservice - 15 Декември, 2007 - 22:46:57 |
аисман , Някакви наблюдения ? Да не би машините с отвърнати или счупени пружини да са работили с намалено количество фреон и компресора системно да се е прегрявал. |
10. aisman - 04 Февруари, 2008 - 19:07:29 |
проблема с ПАНАСОНИЦИТЕ ВЕЧЕ Е РЕШЕН и успешно са отремонтирани компресорите им и работят някои вече 2 месец след интервенцията от моя страна ,не че се хваля ПРОБЛЕМА НЕ Е В ПРЕГРЯВАНЕ ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОСТАТЪЧНО ФРЕОН проблема се отстранява с ремонт и материяли които производителя в бързината не е тествал и пропуснал да сложи |
11. miro - 04 Февруари, 2008 - 19:12:57 |
aisman Изплюй камачето! Просто ми е интересно,каво е пропуснал да сложи производителя. |
12. p1 - 04 Февруари, 2008 - 22:05:34 | ||
miro няма защо да се молиш на aisman
![]() ![]()
|
13. joroklima - 04 Февруари, 2008 - 23:52:48 |
Явно е пропуснал да сложи лепенка : Не отваряй , не се занимавай с глупости ! |
14. kolyo - 21 Февруари, 2012 - 17:51:00 | |
ПАНАСОНИК ИНВЕРТОР проблем в компресора как да отремонтиираме компресора (от злополучната серия)
|
15. ACBAAR - 15 Януари, 2013 - 11:27:41 |
И В КРАЙНА СМЕТКА КАКВО ДА ГО ПРАВЯ КЛИМАТИКА ЗА ДА МИ СМЕНЯТ ПРУЖИНАТА МИ ИСКАТ 400-500 ЛВ. И ГАРАНЦИЯ НЕ МИ ДАВАТ? КАЖЕТЕ ПОНЕ НОВИТЕ ПАНАСОНИЦИ ИМАТ ЛИ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ ИЛИ ДА СЕ ОРИЕНТИРАМ КАМ ДРУГА МАРКА И КАКВА?? |
16. kolyo - 15 Януари, 2013 - 11:35:39 |
Климатиците са за охлаждане, купи си камина |
17. Concord - 03 Октомври, 2018 - 14:17:16 |
Здравейте, Нашият климатик Panasonic E12DKE се повреди след над 10 години вярна служба, грешка F99, диагностицираха го с повреден компресор. Имам под ръка компресор от Мидея - DA89X1C-23FZ. Мога ли да го ползвам за директен заместител (на 5RS102XBC01) или двата нямат нищо общо? Предварително се извинявам за наивния въпрос ![]() |