Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Midea MSG-24HRI - грешка |
1. Peshooo - 21 Декември, 2007 - 00:31:16 |
Климатика дава следната грешка : operation - мига , auto -не свети, timer & defrost светят постоянно. Грешката не е описана в сервизната документация. до външното тяло стига нормално напрежение но никакъв сигнал. Платката на вътрешното беше видимо изгоряла ( обгорени компоненти) и я сменихме. Но проблема остана. Датичиците са нормални . Остана несменен само трансформатора който я захранва.С 4 извода е . Между 2 дава 9 V , между другите 2 нищо. Собственика каза , че скоро е имало токов удар. Така , че вероятността да е повреден е голяма. Но не мога да му намеря параметрите на този трансформатор за да установя със сигурност. |
2. kolyo - 21 Декември, 2007 - 10:10:00 | |
Peshooo, трансформатора с 4 извода ли е, или със 6 - първичната намотка броиш ли я ? Ами на другите изводи сигурно трябва да има 12 волта
|
3. Peshooo - 21 Декември, 2007 - 11:28:11 |
Ами оказа се , че трябвало да са 2*12 V. А грешката се оказа , че означава - губене на ниските напрежения във външното тяло. Някъде между грецовете и платките. Поне така казаха от "Магнум". Наличието й било сигурен признак на токов удар. Странно ,че я показва и когато външното тяло е откачено , а и при положение , че до платката на вътрешното не достига нормално захранване. Сега ще сменим трафчето и ще видим. А за диода е добра идея Благодаря |
4. malin - 06 Февруари, 2008 - 22:25:56 |
Здравейте, повдигам отново тази тема,но имам същия случай и ме интересува какъв е изхода.Подаите една ръка,Моля. мидеята е msg-21hri мисля,че е същата като тази. |
5. MaistorMiro - 07 Февруари, 2008 - 02:19:58 |
Аз се борих дулго време с един.За справка следното : http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=351 оказа се че от късото е отишъл и компресора, така, че дерзайте.А ще е най-хубаво да се намери трансформатор на 2Х14 V. Работят по-добре на толкова, от колкото на 12. Пък и трудно ще намерите такова. |
6. kolyo - 27 Юни, 2008 - 20:37:54 | |
Климатик Midea msg-24hri - схема
|
7. MaistorMiro - 01 Юли, 2008 - 22:23:24 |
Аз също имах този проблем. От късо му беше изгоряло всичко по електрическия път, включително и компресора. Всички платки и трансформаторчета. Попринцип е хубаво за инверторни мидейки да се запасиш с трансформатор 2Х14. Причината беше паднал трансформатор в квартала и е била тръгнала фаза и по нулата. Сам си представи какво се е случило вътре. |
8. kolyo - 07 Юли, 2008 - 17:00:56 |
Качих целия мануал за MIDEA MSG-24HR в pdf формат : http://www.service-ruse.eu/dounload/air/Midea/MSG24_36HR.pdf макар че не виждам как ще ти помогне - там няма външна платка Ето и документация на инверторите MSG-09HRI и MSG-12HRI : http://www.service-ruse.eu/dounload/air/Midea/MSG09_12HRI.pdf |
9. joroklima - 10 Юли, 2008 - 10:45:55 | |
Проблема се решава, като се изтрие всичко от нея. |
10. toncho_b4 - 08 Ноември, 2008 - 16:30:54 |
здравейте! Току-що се сблъсках със абсолютно същия проблем описан в първото мнение . прочетох и вашите мнения по въпроса и разгледах доста добре схемата. Изводите до които стигнах са следните: 1. Светодиодите отчитат грешката , когато няма комуникация с външното тяло и за около 10 секунди, ако е разкачен куплунга на вентилатора на вътрешното тяло(необяснимо , но факт); 2.Грешките описани в сервизните описания по-горе се отнасят за по-маломощните инверторни модели на Мидеа и има само едно съвпадение - ако някой от датчиците е разкачен или окъсен ; по първия извод: комуникация може да няма по няколко причини: ако не са свързани правилно кабелите между вътрешното и външното тела, ако е прекъснат информационния кабел в снопа между двете тела (S), ако е изгорял греца, кондензатора или намотката за 12-те волта на трансформатора във вътрешното тяло(тогава и почти не се чува бипкане от вътрешното тяло при подаване на команди от дистанционното или бутона за автоматичен режим), ако платката във външното тяло няма захранване(светодиода й не мига или не свети дори при налични 220 волта на L и N), също така и при повреда в оптроните , било то във външното или вътрешното тяло.. |
11. miro - 05 Януари, 2009 - 15:13:02 | ||
Климатика е взет за ремон Декември 2006 и е върнат март 2007 и до сега горе долу е работил добре.Дилемата е да се занимавам ли с него или да им кажа да търсят предните,колеги който са го ремонтитали.Мисля си че и да го оправя евентуално пак ше се скапе. |
12. Dimitar_bg - 15 Февруари, 2009 - 11:03:48 |
Климатик MIDEA MSG-24HRI - не изключва [q]Здравейте, Климатика е инвертор. След подмяна на мостов изправител на външното тяло /беше пробил/ , компресора заработи, но не изключва. Примерно- когато работи на топло, откачам датчика за въздуха на вътрешното тяло и го премествам на изходящятя струя, да имитирам достигната температура/която е зададена на 18 гр./, но компесора не изключва, дори и оборотите му не намалят. Тока на фазите е около12А , което е нормално.Фреона е R22. Може ли да се дължи това, на малко фреон, не съм го мерил. Климатика е свалян. __________________________________________________________________ Не е датчик, на студено като е и загрея датчика компресора тръгва, но не иска да спре като достигне задание. На топло е същото не спира при достигане на задание. А между другото, като е инвертор нали не трябва да спира а само да намалят оборотите на компресора, на този модел да не би да е като конвекторните? Не дава никакви съобщения за грешки. |
13. аб - 15 Февруари, 2009 - 11:08:23 |
да не би да е просто датчик за температура в помещението пусни го на студено на 18 да видиш дали ще вкл. не е заради малко фреон стигне ли зададената температура си спира а вън само компресора ли не спира или и винтилатора |
14. Dimitar_bg - 15 Февруари, 2009 - 13:49:23 |
Сега го пробвах пак, когато е на студено, тръгва и спира компресор и вентилатор на външното тяло.Обаче когато е на топло,/задание 18градуса/тръгва вентилатор и компресор на външно тяло до тук всичко е наред.След това загрявам датчика за входящия въздух на вътрешното тяло със сешуар, за да гоизлъжа,че е достигната зададената температура, но компресора и вентилатора не изключват а продължават да работят. |
15. kolyo - 13 Август, 2009 - 20:58:27 | |
|
16. аб - 22 Декември, 2009 - 20:06:34 | |
как да изтрия паметта _______________________________________________________________ а дали паметта е малката платка отделена във вътрешното тяло във малка прозрачна кутиика със червен светодиот вътре |
17. nasopicaso - 22 Декември, 2009 - 23:32:13 | |
|
18. kolyo - 23 Декември, 2009 - 08:33:19 |
аб , ако не можеш да я изтриеш , сложи цокъл и я смени.Новата ще бъде празна. |
19. аб - 23 Декември, 2009 - 22:35:12 |
kolyo благодаря , сега остава само да намеря къде е самата памет - на коя платка нещо убозначение някакво ако знае някои ще му бъда благодарен __________________________________________________________________ има 20 крачета до сега памет съм виждал само с 8 програматор има само че не зная 20 крачета дали сабира мога да пратя инициалите а между дуругото има и ''чип '' с осем крачета на нея __________________________________________________________________ ами тои не е със стандартните за програматора размери трябва да му запоя ''адаптор'' ли питам за да съм сигорен че говорим за едно и също нещо по малък е доста на платката пише :AUTORESTART.PCB не става ли да му поина 8 крачета и... в стандартния програматор |
20. joroklima - 23 Декември, 2009 - 22:41:19 | |||
на нейно място слагаш нова или ако имаш някакъв програматор, триеш всичко от нея.
Ако нямаш адаптер, купи нова и я смени.
|
21. аб - 23 Декември, 2009 - 23:13:42 |
колеги при мен резултата беше негативен пробата беше с нова памет Ето снимка на платката : |
22. гаро - 20 Декември, 2010 - 21:39:30 |
Климатика дава следната грешка : operation - мига , auto -не свети, timer & defrost светят постоянно. Напишете моля, как възстановихте нормалната работа на климатика при горецитирания проблем! |
23. DAIKIN - 24 Февруари, 2012 - 08:59:46 |
midea MCA-36HR трифазна касета при пускане в захранването започват да мигат всички светодиоди на вьтрешното тяло (не като за грешка а с по-висока честота) трафа захранжащ ватрешната платка е с две изходни напрежения в момента са 9 и 11V предполагам, че са ниски на трафа не пише колко трябва да са дали 2 по 12? управлението м/у вьтрешната и вьншната платка е 4 кабела и незнам дали вьтрешната може да се тества индивидуално понеже само тя е при мен? при подавна на команда от дистанционното само исписква без промяна някой имал ли е такьв проблем? |
24. kolyo - 23 Август, 2012 - 22:42:21 | |
MIDEA MSG-24HRI - не тръгва външно тяло
|
25. kolyo - 21 Януари, 2013 - 21:31:26 | |
Midea MSG-24HRI - Operation- мига, Timer и PRE-DEF светят
|