| Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик ELITE AS-09ER3 - не изстудява |
| 1. пламен харизанов - 23 Август, 2008 - 15:06:14 |
| Климатик "Елит-модел-AS-09ER3 - не духа студено. Индикаторите-жълт за компресор и зелен за работа светят постоянно. Какво би могло да е? Благодаря предварително. ____________________________________________________________ Вентилатора на външното тяло върти. Външното тяло е чисто - над него има навес. Не съм го изключвал от контакта .Сега ще пробвам и ще пиша. ____________________________________________________________ Нещо не мога да разбера какво да му мия? Около мен е пълно с климатици -под навеси на балкони под балкони и никой не съм видял да си го мие.Пък и не е много лесно да стигна до него. Измил съм филтрите на вътрешното тяло. |
| 2. kolyo - 23 Август, 2008 - 15:46:35 | |
Що не го полееш(измиеш) с малко вода. __________________________________________________________________ Щом не можеш да го измиеш(охладиш) изчакай да изстине защитата на компресора и пак ще включи. Да не би пък фреона да му е изтекъл ? Виждат ли се мазни петна по гайките на външното тяло ? |
| 3. пламен харизанов - 23 Август, 2008 - 20:15:32 |
| Опитах пак -не духа студено. Няма видим теч около гайките и наоколо. Обаче забелязах,че на всеки 25 сек. се появява краткотрайно бъждене завършващо със звук на превключващо реле. Утре сутрин като се захлади ще опитам пак. |
| 4. kolyo - 23 Август, 2008 - 21:04:26 |
| Смени кондензатора на компресора - ако не се оправи значи компресора е заминал http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=6&topic=175 |
| 5. fujitsu - 23 Август, 2008 - 22:20:28 |
| Намират се близо до клемореда на външното тяло или над компресора. |
| 6. пламен харизанов - 02 Септември, 2008 - 14:57:51 |
| Смениха кондензатора и тръгна.Бях казал,че ще черпя но се отказах, понеже техника ми взе 70 лв.,а днес видях подобни кондензатори м-у 7 и 10лв. в зависимост от стойноста им. Оставям този факт за размисъл! |
| 7. kolyo - 22 Септември, 2012 - 21:13:24 | |
Климатик Elite AS-09ER3 - дъмп
|