| Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Osaka CH-12-BP/D - компресор |
| 1. niki_kolev77 - 16 Февруари, 2009 - 19:24:40 |
| Не мога да намеря светодиодната индикация на климатик osaka CH-12-BP/D. На вътрешното мига 5 пъти operate което по диагностика която има налична на вътрешното тяло означава ИПМ, Компресор или Вътрешна платка ?!!! Замерих компресора здрав,замерих външните датчици също в норми.На външното тяло има 4 светодиода: led4 (Основно захранване)свети постоянно; led1 (Диагностика при отчетена грешка)мига по един път на равни интервали; led2 (Четирипътен вентил)свети постоянно; led3 (Комуникация)мига постоянно. Не съм мерил само ИПМа. Компресора развърта за 10 секунди и спира?Фреон си има. Вътрешното тяло функционира нормално,турбината си сменя всички скорости. Трябва ми светодиагностиката на външното тяло по точно led1. Еми тва е ,ако имате идеи или сте се сблъсквали с подобен проблем с радост ще приема съвети преди да свалям платките да ги проверявам. Така като гледам май се заформя проблем с ИПМа Да добавя Седем пъти operate означава defective electronic control pc board for indoor unit. |
| 2. аб - 16 Февруари, 2009 - 19:51:52 |
| аз имах сщия случеи даже го обсъждах тук във форума след което говорих с колега от екоклима във варна които се занимава само с ремонти и ми каза че 90 процента от случеите причината е в компресора които не може да разварти до пълна мощност мога да му вярвам защото ежедневно бачка нон стоп само с осака тъи че не се набутваи с ипм само че моя беше OSAKA CH-09-BP/D http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=919 |
| 3. niki_kolev77 - 16 Февруари, 2009 - 21:48:12 |
| Пробема е ясен след малко по задълбочено ровене из нета открих мануал за ето този киматик Mitsubishi MSZ12UN (al като са горе долу идентични.Компресор е проблема.Благодаря на отзовалите се |
| 4. СТОЯН - 14 Февруари, 2010 - 19:01:24 | |
Климатик OSAKA CH-12-BP/D - включва разварта известно време и спира...
|
| 5. СТОЯН - 24 Декември, 2013 - 16:35:23 | |
климатик OSAKA CH-12-BP/D - Operation мига
|
| 6. jek - 04 Декември, 2014 - 23:15:19 |
| Климатик OSAKA CH-12 BP/D - грешка 7 Здравейте! Преди много време писах за проблем с Климатик OSAKA CH-12 BP/D. Сега имам отново такъв. Климатика го преместих на другата стена. Преди да го сваля събрах фреона по описан начин с помощ на приятел във външното тяло. Сложихме нови тръби. След преместването дойде човек, аз не бях у нас, който го свърза, вакумира и го запусна. Първата вечер работи идеално. Но на другия ден като го вкл. вътрешното тяло започна веднага да духа както след вдигане на налягане, докато не се изкл. и даде грешка 7. Външн тяло led4 си свети , led3 мига , led2 свети, led1 не свети. Като се изключи сам led 1 мига 8 пъти на три серии и се изкл. Ще съм ви благодарен, ако ми помогнете, защото съм на малко от смяната му. При мен въобще не задухва топло. Но ще се почудя още и май ще го махна. Имам някакво развитие. Смених го с Дайкин. Като свалих Осаката видях, че до вътрешното тяло около свръзката на тръбите ( на спойката) е омаслено и най-вероятно е изтекал фреона. Може ли това да е прецакало компресора или нещо друго? Има ли смисъл да го ремонтирам? |
| 7. Pawel - 03 Октомври, 2015 - 10:22:11 |
| Колеги, какво означава, когато вътрешното тяло мига 7 пъти ? _______________________________________________________ Липсваше фреон и след отстраяняване на пропуска и презареждане и изключване на захранването грешката изчезна и климатика си заработи нормално. |
| 8. Aleksandars - 03 Октомври, 2015 - 18:13:53 |
| Тези мигания, доколкото знам са за повреден инвертор. |
| 9. kolyo - 30 Юни, 2017 - 06:48:43 | |
Osaka CH-12 BP/d - заскрежава вътрешно тяло
|