Форум »Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Микровълнова PROLUX WP700L17-K4
1. cockyhotty - 13 Октомври, 2009 - 01:43:42
Здравейте!Наскоро ми връчиха тази микровълнова за оглед. Не съм много наясно с този тип уред. Та проблема на микровълновата е, че като я пуснеш се чува лошо пращене, тръгва да върти чинията и свети, но се вижда и искрене в отсека и подпушва. Отворих я, повишаващото трафо е здраво, всичко изглежда ок. Явно проблема е в магнетрона. Въпроса ми е какъв е проблема му според гореописаните симптоми и става ли микровълнова от това въобще?Благодаря предварително.

Симптомите са същите като в този топик.
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=3&topic=68
_____________________________________________________________________
Днес свалих слюдата пред главата на магнетрона, която е поставен в отделението за готвена на лявата стена. Беше нагоряла и пробита в горния си край от страната на магнетрона. Почистих я, обърнах я на обратно и взе да работи без да пращи.Загрях си чаша вода, кипна си я. Притеснява ме, че май загрява корпуса твърде много и ми се струва, че не е нормално. След тези обяснения за проблема, дайте съвет какво да правя? Да сваля ли магнетрона да го почистя? Като гледам главата му е доста опушена и нагоряла, изчегъртах я леко с отвертка, но ми струва, че има май нужда и от шкурене. А и боята около магнетрона точно на мястото на поставяне на слюдата малко се е олющила-това проблем ли е?
Моля, посъветвайте ме-да сменям слюда ли, да чистя магнетрон, да боядисвам?Ако е от магнетрона поне да знам да не се занимвам с нея...
Благодаря предварително.Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0082 ]   [ Gzipped ]