Форум »Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Фурна IMPERIAL B 1663 U - таймер
1. rodnilb - 20 Август, 2018 - 23:48:16
Здравейте, имам фурна за вграждане Imperial B 1663 U , която има следния проблем.
Когато включа фурната на 200 градуса тя работи нормално, но когато реша да включа фурната на 250 градуса, то тя работи за кратко време и се изключва от прегряване!
Изключих (шунтирах) термозащитата на фурната, но проблема с изключването от прегряване продължава, когато пусна фурната на 250 градуса или на максимума.
Проблема е ясно, че е в платката за управление на фурната, но не знам кой точно елемент от нея е определен за да следи за температура!?
Модула на управление на фурната е марка "Diehl" модел 13168-057 и на него има елемент "Power Relay", който според мене той прави тези проблеми, но в интернет намирам такива подобни на него, но тяхното право напрежение (DC) е или 12 или 24 волта, а на моя елемент е 15 волта. Въпроса ми е ако поставя друг такъв елемент с напрежение от 24 волта, но запазя другите стойности, дали ще работи правилно?
Другия ми въпрос е защо платката спира да работи след определена температура след като има вентилатор, който именно издухва топлия въздух от платката!?

Оказа се накрая, че проблема е идвал от една термо защита, против прегряване, която е сработвала при над 200 градуса температура и тя е спирала цялата фурна!Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.006 ]   [ Gzipped ]