Форум »Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Фурна AEG Competence CE43003-2-D b - гасне
1. Nebhotep - 04 Октомври, 2018 - 10:31:34
Здравейте, фурната е за вграждане, заедно с керамични плотове. Старичка е, но върши отлична работа. Наскоро забелязах,че след като достигне зададената температура за готвене, фурната започва периодично да изключва. Изгасват индикациите за включена фурна и температура, лампата за осветление вътре в самата фурна и изключват нагревателите. Включва след около 5-10 минути, явно след като се охлади малко. Винтилаторът за охлаждане работи коректно! Управлението на фурната и котлоните е механично! Готви се, като се поставя регулатора на 250 градуса!
Мисля че това не е нормално, бихте ли ме насочили къде да търся проблема? Благодаря предварително!

2. kolyo - 04 Октомври, 2018 - 10:42:34
Отзад няма ли такъв кликсон :
https://www.ebay.de/itm/Original-AEG-Thermostat-Klixon-90-C-Uberhitzungsschutz-3302081058-/263740579061

3. Nebhotep - 04 Октомври, 2018 - 10:50:43
Благодаря за бързия отговор! Не съм на ти с ремонта на електроника и затова събирам информация, как най- ефективно да се осъществи ремонта от човек, който разбира! Добавих в първоначалната тема, че се готви на поставен регулатор на 250 градуса, дали да пробваме на по- ниска температура, за да изключим проблем в самия регулатор!
Като гледам в списъка от линка, който сте пуснали моята печка я има като модел, значи явно има такава джаджа отзад. Може ли да ми кажете каква роля изпълнява и как да се тества работоспособността му! Благодаря!

Днес пробвахме фурната да готви на 200 градуса с регулатора. Пак се получава това гаснене!
Това означава ли, че проблема не е от самия регулатор, а от термозащитата?
____________________________________________________________________
Поръчах си оригинален кликсън, който монтирах със собствени сили. На тази фурна се намира от горната страна, в близост до вентилатора за охлаждането. За съжаление проблемът с изгасването остава. Наблюдавах специално циклите на работа на вентилатора за охлаждането. Когато се включи така да се каже навреме, преди да се вдигне температурата на кликсъна на 90 градуса, фурната не гасне. Обаче, ако не се включи навреме и температурата достигне параметрите заложени за изключване изгасва. Стои така около 5-6 минути и в един момент вентилаторът се включва за 1-2 минути, охлажда кликсъна и фурната оживява. Към къде да се насоча? Към проблем със самия вентилатор или неговото управление? Каква роля играе в процеса термосондата за регулиране на температурата в самата фурна. На пръв поглед работи коректно, достига зададената температура и я поддържа, докато не се намеси кликсъна! Благодаря!

4. Nebhotep - 21 Ноември, 2018 - 08:33:28
Проблемът е решен! Със собствени сили и много четене из чуждестранни форуми намерих виновника, термозащитата на вентилатора за охлаждане се беше изпекла с годините работа! Заменена и всичко е ок! Благодаря на включилите се в темата!Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0061 ]   [ Gzipped ]