Форум »Други » Търсене на схеми , dump-ове , инструкции » Пералня LG WD-10302 TUP
1. llyubomirov - 27 Ноември, 2017 - 16:09:24
Здравейте, От известно време пералнята ни LG WD-10302 TUP при пране "бърка" програмите - едновременно пъни и изпразва водата, при забранено центруфугиране пуска междинно (и "омазва" дрехите), а от вчера вече и не се включва. При изваждане на щепсела от контакта и свързването му се чува изсвирване и толкова. Дисплея не светва.
Когато изключа някой от датчиците, примерно за нивото на водата, светва
съответната грешка - PE, или избера "детско заключване" - CL и т.н. Смятам, че нещо се е ошашавила програмата в EEPROM-ма. Затова мисля да опитам да презапиша dump-а.
Моля, ако някой има dump, да сподели!

Мисля, че няма нищо по захранването, защото при натиснат захранващ бутон (power) и включа щепсела в контакта, пералнята тръгва автоматично на програма: памук, 60 градуса, 1000 оборота, 2 часа и 35 минути (случайно го открих).
Но никой от бутоните не работи-не може да се изключи, не може да се паузира, не може да се сменят оборотите. Извърта си програмата, но със "забележки" - много бързо се "изтича" оставащото време, след като загрее, изпере и тръгва да плакне,
едновременно пълни вода и празни вода, тръгва да центруфугира и пълни вода едновременно (за кратко) и такива ми ти работи!

2. kolyo - 27 Ноември, 2017 - 17:13:16
Що не пробваш с празен дъмп.Провери ли силовата платка за издути електролитни кондензатори ? Да не би да има влага или окисляване по платката на дисплея ?
___________________________________________________________________
Бутоните не работят когато някой от тях дава утечка. Смени бутон START, или го разпой.Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0271 ]   [ Gzipped ]