Форум »Други » Търсене на схеми , dump-ове , инструкции » Климатик Finlux FDCI -12R410H - платка
1. ivo12 - 20 Ноември, 2019 - 22:34:21
Здравейте, търся схема на тази платка или поне някаква информация или дори снимка. Зашото това е снимка от някакъв грътцки магазин и не се вижда добре мястото където има изгоряли писти или елемент. Платката е във външното тяло.

2. ivo12 - 20 Ноември, 2019 - 22:36:17
Мястото на изгарянето, не се виждат изгоряли елементи.

3. ivo12 - 20 Ноември, 2019 - 22:40:16
Тук може би по ясно се вижда. Не можах да намеря никъде в нета схемата, а това са захранвания и би трябвало да може да се ремонтира лесно.

4. kayo - 21 Ноември, 2019 - 20:17:23
Между двете широки писти има напрежение 300волта прав ток. В конкретния случай този участък от платката не ти е нужен. Почистваш (изтъргваш овъглените участъци ) и готово. Какъв е проблема?

5. ivo12 - 21 Ноември, 2019 - 21:16:36
Здравей, благодаря за информацията!
Проблема е дълъг за обясняване, климатика купих преди 5-6 години и още тогава нищо не намерих за него като документация, даже и производителя го няма. Финлукс климатици не прави.
Така се случиха нещата че дадох апартамента под наем, преди месец квартирантите изреваха че климатика не работи , духал студено но въртял. Викали техник, отворил го, казал някакво реле във външното тяло , но по добре нов, щото много пари.
Дадох им 800лв и поръчахме нов, Finlux FDCI-12LK46GFH от Зора на промоция с включен монтаж. Казах на квартирантите да за демонтират климатика и ми го дадат, не ми бе удобно да ходя и да ровя в него да ги притеснявам.
Както и да е, монтирали новия но взели 100лв за демонтаж на тоя. Проблема е че според мен това не е демонтаж а вандалщина. Хайде, ползвали са стойките, дреги джаджи, ма по климатика има липси, като се почне от горния капак на външното тяло, капачките на конекторите, тръбите на 3 горе долу равни части нарезани, дистанионно / за него може да го намерим де/ и тн.
Сега съм го довлекъл в хола , разглобил , и се чудя да го изхвърлям ли или да правя нещо с него. Още повече че ми трябва за една вила.
Нямам опит с климатиците, затова питам, чета по интернет и се чудя. В електрониката съм ок и дори мога да му направя цялата електроника от нула със се софтуера. Но дали си струва ако може да се оправи да работи.
Виждам че тази платка са захранвания , в тях нищо особенно но направено на отлично.
Втората част са разни термистори и клапи и чип да ги управлява и
още в тази платка има и двупосочен сериен интерфейс, RX и TX отиват и в другата платка където управлява мотора. В итнернет намерих софтуер / но за Митцибуши и много др. / в който може да се управлява тази част, друк даже го е качил на уеб интерфейс. Но както казах, много тъмни са ми нещата без схема и документация.
Вариатн 1 – да го оправя и закарам на вилата.
Вариант 2 – да ползвам само външния шкаф – за бойлер. В смисъл пластмасов бидон на тавана. Поръчал съм диафрагмена помпичка от алиекспрес къде да го държи пълен от кладенец. Зимата не се ходи. Фактически това е най-полезното къде би ми свършило работа, топлата вода.
Вариант 3 – да го изхвърля щото е в хола и е лудница с него.
Може ли да се тества без да се закачат търбите не зная. Платката къде върти мотора е здрава, въртял уж до последно. Обаче има сложно управление, както и захранването и мисля че пречината е в монофазното захранване - пулсации и затова яки кондензатори и тн.
Имам 3-фазен ток на вилата и захранването ще е по просто, ако се наложи да се прави наново.
Платката в гръцкият сайт първо я няма, второ е 180 евро, другото което ме смущава климатика го купих за 12-ка а като гледам компресора е DA89X1C-20FZ3, който е 9000 там….
Вентилатора е YDK25-6B,
Извинявам се за дългото обяснение, просто не ми се ще да го хвърла щото ми трябва а не съм в положение да купувам нови неща.
ПП
ОК засега ще правя каквото препоръчваш - изчегрътвам овъгленото място и събирам тялото , доколкото му има частите.Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0383 ]   [ Gzipped ]