Форум »Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина BRASILIA Coffee Point CP2
1. dmironov - 30 Август, 2007 - 12:39:14
Здравеите имам проблем с един кафе автомат на Brazilia - като спре кафемашината буталото остава в горната част на цилиндара и когато се пусне да мели кафето за следващото кафе то пада варху буталото а не се събира в цилиндара и чистача го изхварля дирекно в контейнера за отпадно кафе.
Проблема със сигурност не е в механиката - просто няма възможност да се промени зацепването на отделните части от механиката .

2. tsvetko tsvetanov - 13 Септември, 2007 - 18:55:48
пробвай да извадиш асансьора и да замостиш релето което контактува с асансьора . след това виж каде ще спре редуктора , ако спре на същото място пробвай да превъртиш редуктора на ръка до положение както трябва да стартира машината.
За всеки случеи си провери най напред двете релета на редуктора дали са здрави.

3. dmironov - 15 Септември, 2007 - 12:08:39
Не се получи нищо и с тия опити . Релетата са здрави , работят .
Превъртях редуктора на ръка до там кадето трябва да стартира машината и като я пуснах се върна в старото си положение ( буталото застана най отгоре на цилиндъра за кафето ) .

4. tsvetko tsvetanov - 16 Септември, 2007 - 09:53:27
Нямам идея точно с каква електроника или програматор е тази машина .
Според мен проблемат не е в тях . По скоро е в редуктора нещо е превартяло . Би трябвало машината когато е в първоначално положение, тоест буталото да е долу в цилиндера редуктора да контактува с едно от релетата или по точно с това с което контактува в момента. Трябва да има начин да се презацепи.Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0062 ]   [ Gzipped ]