Форум »Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Rotel Comforta luxe - не работи
1. xpp1969 - 11 Ноември, 2011 - 05:54:35
Стартирайки машината не се чува движение на асансьора и след няколко секунди лампата му - първата вляво, започва да мига.Иначе си нагрява и щом достигне работна температура светва зелената лампа вдясно.Помпата си тръгва при отвиване кранчето на парата. По една случайност са ми оставили друга такава машина за ремонт (вече я отремонтирах), та разменяйки платките за проба дефекта си остава.Свалял съм блока с редуктора на асансьора и моторчето му е изправно, както и двата крайни прекъсвача. Всъщност, такъв имам резервен от друга повредена машина и с него проблема си остава.Блокирах двата прекъсвача при изваден асансьор (да не би да затяга той, макар да е почистен и смазан) - никаква промяна.Мерил съм всички прекъсвачи както и двата термодатчика, те нямат и отношение към този проблем, но за всеки случай. Всичко и е ок. Само дето не работи
Ако има някакъв метод за нулиране на грешки, споделете го, моля ви. А, и ако се намира някъде четлива схема, особено на платката - ще съм ви благодарен да я споделите.

2. psc_ivan_carski - 11 Ноември, 2011 - 12:23:03
Провери ли нагревателя на плочата за подгряване на чашите,тя играе роля на буфер на мотора... пиши после...

3. xpp1969 - 17 Ноември, 2011 - 19:30:52
Е-е-е, благодарско!
Не че съм пробвал, сега прочитам поста ти psc_ivan_carski, но нагревателя съм извадил от пиновете, защото нали капака се влачи и е неудобно да се работи по нея.100% е от това!
Направо ме спасяваш! Ще пиша веднага като пробвам

4. psc_ivan_carski - 18 Ноември, 2011 - 12:24:55
радвам се че бях полезен

5. xpp1969 - 20 Декември, 2011 - 17:25:29
Определено беше от въпросният буфер, който бях елиминирал.Машината си заработи перфектно. Още веднъж благодаря!

6. xpp1969 - 15 Септември, 2012 - 22:45:31
Имам проблем с Rotel Comforta Luxe
Подпуши при включване и отказа да се изключи от предния бутон. Като свалих платката и видях, че под Т9 - (Т410 700Т) платката е овъглена. Възстанових пътеките и смених Т9, но проблема си остана. Някъде из Саеко съпорт форума прочетох за Т2 на радиатора, ама подозренията ми са по - скоро за триака на същия радиатор - Т11.Групата не е заяла - въртя я с един пръст.Малко съм понатегнал кафемелачката, че си пия кафето силно и това я тормози при движение, но тук става въпрос за авария при самото и включване,когато няма кафе или шрот.Аварирала е при жена ми при включване, но си мисля, че е преди теста на групата.
Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?


......проблемът решен. Странен проблем, имаше теч от бойлерчето и в следствие това се е събрал конденз по платката, оттам късо и нагаряне, поляризация и се наложи да изведа един триак извън платката на "хвърчащ" монтаж, за да не пуши и свети като пусна машината. Е, и пътищата на платката изрязах, защото те бяха главната причина. Всичко се оправи.Естествено и теча, от който всичко се започна беше ликвидиран. Нови уплътнения, механично почистване на варовика и сега прави страхотно кафе.Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0089 ]   [ Gzipped ]