Форум »Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафеавтомат Mio-Star Comtesse Digital |
1. modac - 09 Януари, 2013 - 17:04:27 |
Здравейте колеги, моля за съвет къде да търся проблема в тази машина. След теста на дисплея изписва, че е готова, но не реагира на нито един бутон. Единственото, което работи е горещата вода за чай. Моля и за някаква инструкция, защото машината е настроена на португалски май и ми отне доста време да разбера какво пише след теста:![]() Намерих си инструкция. Явно истиския модел е Saeco Vienna Digital SUP 018D |
2. psc_ivan_carski - 10 Януари, 2013 - 15:42:17 |
Трябва ти здрава клавиатура за проба първо |
3. todor_sv - 10 Януари, 2013 - 20:20:33 |
провери си бутоните мисля че на тези машини самите бутони са върху платката. |
4. modac - 11 Януари, 2013 - 19:03:15 |
Абсолютно точни предположеня! Благодаря много за инфото. Контактната материя върху бутоните е износена. ![]() |
5. kolyo - 06 Декември, 2013 - 21:34:47 | |
Miostar Comtesse Digital - Много блудкаво кафе
|
6. anons - 06 Декември, 2013 - 22:10:05 |
Щом си сменил кафемелачката и кафе групата, пробвай да увеличиш температурата. ![]() |
7. His Shadow - 07 Декември, 2013 - 00:29:07 |
Ами температурата я слагам ма Maximum но ефект няма... забелязвам и друго... като текне кафето ми се струва че много бързо изтича ! при старата го прави някак си по умерено... та идеята ми е следната тази машина има ли някакъв вариант за регулация на налягането на водата ? |
8. anons - 08 Декември, 2013 - 09:59:09 |
За водата - като намалиш едрината или увеличиш дозата на кафето. Ако температурата е висока, кафето в никакъв случай няма да бъде с каймак и тогава се получава ефекта на бързо изтичащото кафе. Температурата на кафето мерена в струята на изтичащото кафе да е около 83-85 градуса, ако греша някой колега да ме поправи. Когато променяш температурата реално променя ли се темп. на водата, защото може да имаш проблем с термодатчика. Я най-добре сложи термодатчика от старата машина и пробвай, какъв ще бъде ефекта. ![]() |
9. PiToNaLuD - 11 Декември, 2018 - 14:41:24 |
Здравейте,машината при мен капе от вън, пуска малко кафе и изхвърля мокро изтисканото кафе в контейнера. Изчистих цедките, долу отвора който отива към тавичката, сега мисля да сменя големия о-пръстен на механизма и 2те малките който са на клапата за водата. Нещо друго дали пропускам? _______________________________________________________ Смених ножовете на кафемелачката и нещата се оправиха. |