Форум »Ремонт » Ремонт на кафемашини » кафеавтомат Zanussi Venezia |
1. KillerScull - 11 Септември, 2014 - 15:00:59 |
Имам кафе-автомат Зануси Венеция от около година ,от 1 месец спря да прави хубав каймак. Изчистих бойлера, но проблема остана. Преди не сме имали проблеми с кафето винаги е правил хубав каймак. На какво друго може да се дължи проблема според вас.Благодаря предвалително. |
2. anons - 14 Септември, 2014 - 00:39:10 |
Щом VM Ви е работила без проблеми 1 година, защо не се обърнете за помощ към този, който я е ремонтирал или рециклирал преди това, рядкост е да работят толкова време без проблеми? ![]() 1. Регулировка на температурата. 2. Едрината на кафето, но ако машината е навън тя се регулира поне два пъти в годината. 3. А случайно да не е сменяно скоро кафето с което е работила ? |
3. Caferacer - 04 Ноември, 2014 - 13:27:00 |
Кафе автомата не пуска нормално утринното първо кафе или първото след по –дълъг престой без селекция , каква е причината ?![]() |
4. anons - 05 Ноември, 2014 - 18:32:33 |
1.Това от кога почна да го прави? 2.Aко веднага след първото пуснете второ, то как е? 3.Машината външна ли и какво не му е нормално на първото кафе? Причините може да са много на първо място намерете човек,който разбира от вендинг кафе автомати. ![]() |
5. пешоэ - 17 Ноември, 2014 - 06:35:10 |
Най вероятно ще е от клапанчето на групата. Без него не чакай каймак. |
6. kolyo - 01 Април, 2017 - 20:08:25 | |
Вендинг Zanussi Venezia LX - сработва дефектнотокова защита
|
7. mgdmgd - 07 Април, 2017 - 19:23:31 |
"Забелязах, че понякога фазомера светва на заземяването на разклонителя без машината да е включена. " Не бих се учудил ако офазяването не идва през водопровода. Предполагам че е свързана с ширмована мека връзка. Знам че е идиотско ама това ми идва на главата. Или машината контактува с нещо друго офазено, плот или кой знае какво. Преди години слагах бойлер на приятел. Направи ми впечатление че от време на време пердаши яко ток от тръбите . Заговорихме се и разбрах че затова не ползват един от контактите който аз тогава използвах свалих го и видях че жичкаджиите, пради прекъсване някъде на единия проводник на кабела, са ползвали за маса арматурата на панела и от там явно се прехвърля на водопровода. |