Форум »Ремонт » Ремонт на кафемашини » Каферобот Saeco Talea Touch Plus
1. 688757 - 14 Март, 2015 - 13:40:21
Здравейте, от известно време машината Saeco talea touch+ прави кофти кафе.
Настройката е най висока доза, гореща вода и късо кафе. Мелачката е на ситно настроена, но кафето излиза почити без каймак и е рядко. Времето за изтичане е горе-долу добре но няма каймак. Също така отпадното кафе не е на хапче, а се размива по Brew групата. Това става с няколко вида кафе на зърна, а също така и със мляно кафе.
До момента съм разглабял мелачката и всичко изглежда наред. Разглобих асансьора, почистих металния филтър , смених о-пръстена на буталото , смених двата малки о-пръстена на чучура който пуска вода. Извадих пружинката и стъкленото топче, почистих леглото на топчето и разпънах пружинката. Сглобих и смазах буталото и оста долу. Резултат никакъв, рядко кафе с много малко каймак , не прави хапче а размито кафе и зад асансьора е мокро.
Помагайте, мога ли да направя още нещо.

Над буталото с о-пръстена си има стъклено топче и пружина. Сбса си е отделно, и него го разглабях и чистих.
В момента разбрах че сама си е намалила дозата на кафето, увеличих я от сервизното меню и сега кафето е нормално по сила.
Каймака пак не е много добър.Вече отпадъка се получава на хапче, но хапчето е мокро , а знам че трябва да е сухо.
Какво друго мога да направя по нея.

2. Гост - 17 Март, 2015 - 22:48:38
Извадих пружинката и стъкленото топче
групата на тази машина не е с такъв клапан , а е с СБС мембрана.....

няма стъклено топче и пружина колега...това е група за Одея или Xsmall, ето как трябва да изглежда твоя клапан:

3. 688757 - 18 Март, 2015 - 17:39:36
Ясно,явно като купувах машината втора употреба са ми я продали с друга група.
Дали от това кафето няма достатъчно каймак. И сега цялата група ли трябва да сменя или може само буталото със сбс клапана отгоре.

4. Гост - 11 Юни, 2015 - 11:21:14
И аз имам подобен проблем, при мен отпадъка също не е на хапче а е натрошено и е мокро. Какво да направя?

5. tsvetko tsvetanov - 23 Юни, 2015 - 09:38:53
Увеличете дозата на кафето и намалете едрината на смилане.

6. 688757 - 18 Ноември, 2018 - 09:00:02
Saeco Talea Touch - прави слабо ­ кафе без каймак
Здравейте,имам машина Saeco Talea Touch.От доста време,прави слабо кафе с много малък и рядък каймак,почити без значение ,какво кафе ще и се сложи.Наскоро машината спря да изкарва кафе.Оказа се ,че е тотално запушена.Разглобих я цялата и почистих всички водни пътища и вентили след помпата от отложения варовик.Смених и няколко о-пръстена.Вече машината не се тормози има добро налягане на кафето.Но кафето ,пак не става хубаво.Машината е купувана втора употреба и забелязах че крема вентила не е оригиналния и със мембрана за Sbs a e сложен от стария тип като на Xsmall със пружинка и стъклено топче.Възможно ли е от това да е проблема с липсата на каймак.Също така отпадното кафе не е на хапче а е разпаднато и воднисто.Моля за съвет какво мога да направя.

Дозата е увеличена и кафето го направих по ситно ,но без особен ефект.Дали да пробвам да си поръчам sbs клапан който трябва да е за тази машина.Но пък другия тип с топчето ,нали си е пак крема вентил за пос тарите модели.А и като гледам brew групата е една и съша,само вентила горе е различен.

7. bobibori - 26 Ноември, 2018 - 19:03:42
Здравейте имам саеко инканто и ми блокира групата,това го прави за втори път първият път я занесох на един познат и той я рестартира по някъкъв начин с две отверки.Но не обърнах внимание къде натисна,а сега не е в България и нямя как даго питам.Ако някой има представа ако може да ми каже.Благодаря предварителноPowered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0112 ]   [ Gzipped ]