Форум »Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Saeco minuto HD8761 - няма каймак
1. pepito17 - 30 Януари, 2016 - 22:29:32
Здравейте въпросната кафемашина saeco minuto HD8761 е нова, но кафето което прави няма каймак или по-точно много малък с бели балончета и изчезва след 30 секунди.
Опитвах да намаля едрината на смилане, вдигнах температурата от менюто, смених поне 5 вида кафе-резулата е същия.
Всички ли машини са така или само моята, някакви настройки ако се сещате ......, моля пишете как мога да настроя тази машина за да има плътен каймак?
________________________________________________________________________
в момента съм го оставил на най-финно смилане и са минали доста кафета , но резултата е същия...
Машината е нова , направил съм около 100 кафета и от първото до сега каймака винаги е бил бял с балончета и не плътен ...., като увелича едрината на зърната протича направо чорба...., незнам дали е нормално и дали това са възможностите на този клас машини?

2. modac - 01 Февруари, 2016 - 22:26:10
Когато сменяш едрината на кафето или вида кафе пускай четири- пет кафета и чак на следващото кафе преценявай резултата. Доста смляно кафе остава в мелачката и може би те подлъгва ако пускаш едно и сменяш.

3. psc_ivan_carski - 02 Февруари, 2016 - 09:08:07
Машината има възможности да направи кафето с мнооого плътен каймак, просто като нови са с настройка за много едро смилане, а възможността да се намаля е ограничена,
трябва да се разглоби и лостчето да се върне малко и пак да се завърти към по-ситно, но препоръчвам това да се извърши от компетентен техник, ако ти е в гаранция още избери си един вид кафе което ще ползваш, напълни отделението догоре и им я занеси и кажи че е за настройка , ако гаранцията е изтекла едва ли ще ти вземат много само за настройка.

4. pepito17 - 02 Февруари, 2016 - 23:10:47
Машината е нова , но няма гаранция закупена е от Германия.
Намерих сервизна документация за този модел и мисля да се пробвам да я разглобя и да се опитам да намаля смилането още малко...
_____________________________________________________________________
отворих машината и намалих почти до минимума меленето на ситно на мелачката. Имаше ефект , кафето става с повече каймак, но не е толкова гъст и устойчив , както си го представях.
На този клип https://www.youtube.com/watch?v=WJH5a7naASM. е даден каймак , може ли да се постигне аз съм далеч от този резултат, ако имате предвид дадено кафе , моля да споделите!

5. psc_ivan_carski - 04 Февруари, 2016 - 13:15:00
Сега първо видя ли на клипа колко е голямо хапчето, второ какво кафе ползваш, как го съхраняваш, трето машината ти ли си я купи от Германия нова, или е внесена от Г-я и си я купи втора употреба ?
Твоето хапче отработено кафе как изглежда прилича ли на това от клипа, колко е голямо, сухо ли е, разпръсква ли се,
дай малко по-подробна информация за да разрешим казуса, има много причини поради които може да не става кафето...разкаажи повече....

6. pepito17 - 04 Февруари, 2016 - 15:50:16
Здравей psc_ivan_carski, веднага бързам да отговоря на въпросите..
Машината е чисто нова , аз я разопаковах само е закупена от Германия( но производството и е в Румъния).

Кафето го съхранявам в пакета в хладилника, ползвах Chibo Мilano-много е изгоряло, едно от Метро- Ingrani няма вкус , най-добро ми се струва това в момента lavaza Rossa-червена.

Хапчето е като размер същото , около 1 см дебело, но ми се струва малко по-мокро и при хващане се разпада......

Старата ми машина saeco Nina grey с ръкохватка правеше точно същия каймак като на клипа, който седеше в чашата цял ден без да се разкъса , а този сега е с балончета и след 5 мин , няма никой в чашата....

7. psc_ivan_carski - 05 Февруари, 2016 - 09:28:50
Така,в лавацата преобладава арабика,арабиката не прави каймак за да постигнеш плътен и тъмен каймак трябва кафе с повечко робуста,купи си един пакет Bianchi gold и пробвай според мен това е причината,кафето не се съхранява в хладилник по-скоро си вземи щипка или буркан с хубава капачка,по начало от моя опит съм забелязал,че машините с керамични ножове дават отклонения кога са с арабика,можеби защото е по сурова,опитай с бианчи и кажи какъв е резултата!

8. pepito17 - 05 Февруари, 2016 - 17:58:06
Здравейте отново, закупих пакет Bianchi gold и побързах да направя кафе .
Резултата е значително по-добър като каймак , вече е около 5 мм, но и този каймак след 10 мин изчезва. Така също и кафето с повече робуста явно прави по-добър каймак , но вкусово е по лош.
Така ще са нещата, ще пия по ароматна арабика , но без каймак. Благодаря още веднъж за съветите, ако се сетите друго относно трайността на каймака ще се радвам да споделите!

9. psc_ivan_carski - 08 Февруари, 2016 - 15:40:30
В каква чаша си правиш кафето,ако е порцеланова и правиш директно в нея кафето тя е студена и веднага ти отнема около 30 градуса което също може да е причина да пада каймака,пробвай преди да си пуснеш кафето да я напълниш с гореща вода от крана за чай и пара и пиши след опита дали не се е подобрил крайния резултат

10. pepito17 - 08 Февруари, 2016 - 17:51:03
Здравей , кафето го правя в стъклена чаша , кафето от снимка kafe1 е направено на максимално количество кафе, загрята до топло чаша и резултата е каймак с балончета .....след точно 5 минути е снимката kafe2- следа от каймака почти няма.
На старата ми машина с една малка лъжичка кафе , каймака е около 2 сантиметра и остава след изпиване на кафето по чашата и на дъното , това явно на тази машина не може да стане....

11. psc_ivan_carski - 09 Февруари, 2016 - 09:13:12
Виждам само една снимка ама както и да е,можеш ли да снимаш отработеното кафе(утайката) и да качиш снимка?

12. pepito17 - 09 Февруари, 2016 - 18:25:32
мога да качвам само по една снимка, но няма значение резултата от снимката е след 5 мин. от приготвянето .

Сега качвам и таблетките , те са добре оформени , но не знам дали не трябва да са по-сухи......

13. psc_ivan_carski - 10 Февруари, 2016 - 11:17:41
Трябва,от това което се вижда са мокри,кафето ти е едро трябва да намалиш още едрината на мелене на кафемелачката!

14. pepito17 - 10 Февруари, 2016 - 17:36:40
Привет отново, разглобих я отново , но повече от това не може да се намали едрината на смилане , сега е на минимално положение-кафето е много ситно смляно , но положението е такова ....става малък каймак, който не е траен .
Предполагам ,че може да се намаля времето за изтичане на кафето , но това може би е в сервизен режим .....?

15. kolyo - 07 Ноември, 2016 - 17:05:06
Кафемашина Saeco minuto - Датчик за вода
Здравейте, имам Saeco minuto . Проблемът е че не показва че водата е свършила във танка и продължава да работи машината и не спира.
Ходи на сервиз но така и не отстраниха тоиз проблем.
Благодаря Ви.

Здравейте,
машината не показва че няма вода във резервоара и продължава да прави кафе.Къде се намира този датчик или има друго нещо за почистване?
gergancho
Напиши модел.

16. mishel6666 - 28 Май, 2018 - 20:07:22
Saeco Minuto HD8761
Здравейте, имам проблем с машината Saeco Minuto HD8761 с каничка за мляко.
До момента работи безупречно, но при Calc Clean (прочистването) не завършва процеса. Предните пъти за 30-40 минути се прочиства, но сега я чаках 2 пъти по 2 часа - стига до някъде и до там. Всеки път използвам препарат за почистването. При включване ми излиза направо индикатора за Calc clean (кръгчето с капките) и единствената ми опция е старт. Направи ми впечатление, че не мога да извадя и групата.
Има ли вариант за рестарт на всички настройки или друго решение на проблема. Предварително благодаря
Пепи
или презапис на чипа или редовна платка

17. emoome - 21 Август, 2018 - 19:19:36
Кафемашина Saeco minuto - кафето продължава да се изтича
Здравейте , моята Saeco minuto започна да прави следното-след като спре помпата и кафето е изтекло в чашата , продължава да тече още 5-6 секуди с много рядко кафе…
какво мога да направя за да спира веднага след спиране на помпата?
pepito17
pepito17, след спиране на помпата няма причина да тече още, освен клапан, някакъв, над цедката .

18. mgdmgd - 24 Август, 2018 - 10:43:07
pepito17
Обикновено всички машини , които ги вкарват втора ръка са работили много и в часта , където се разделя кафето на две струйки ( двата чучура на изхода) се уталожават булкуци , които след това пречат на кафето да излезе наведнъж ( запушват от части чучурите ). Резултата е този послетеч. Предполагам е това. Отвори и почисти и вероятно ще се оправи ако това е причината.Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0057 ]   [ Gzipped ]