Форум »Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина AEG CF85
1. mitaka_1 - 26 Април, 2008 - 13:02:55
Здравейте, кафемашина AEG модел CF85 при включване започват да мигат четирите зелени лампички,и не реагира на никакви команди.
Възможно ли е да е направила определени бройки кафе и сега да иска почистване и нулиране на грешки?
Като се включи се се задейства механизъма за пълнене на кафе и нагревателя.Отгоре като се махне капака има една букса (предполагам,че е някакъв сервизен извод)
Ще съм благодарен на всякаква информация.
http://img.data.bg/i.php?show=923897&ctrl_id=nrcgbv#img

2. kolyo - 28 Април, 2008 - 07:30:45
В потребителската инструкция май пише че когато мигат зелените лампички се натиска горния десен бутон :
http://www.service-ruse.eu/dounload/manuals/AEG/CF85en.pdf

3. tsvetko tsvetanov - 29 Април, 2008 - 07:58:36
Машината не е обезвьздушена. Пусни крана за водата докато не изтекат 1-2 чаши с вода .

4. mitaka_1 - 30 Април, 2008 - 18:16:19
Наистина искаше обезбъздушаване,сега работи перфектно.Благодаря на всички.

5. diddka503 - 15 Ноември, 2010 - 10:42:00
кафемашина AEG CF85 - блокира заради останал отворен клапан
Здравейте! Незнам дали ще мога да опиша разбираемо проблема, но ще пробвам. Кафемашината я взехме преди десетина дни (втора ръка, а може и повече незнам) и оттогава ни побърква. Прави по едно кафе и отказва, започва да иска или обезвъздушаване, или промиване, или мигат всички лампи и не приема никави команди, или смила кафето, но не го пуска в чашата, а отзад в контейнета за боклук или в самата кафемашина.
В последствие разбрахме, че един клапан, който се намира точно над контейнера за боклук остава отворен и вместо да изхвърля използваното кафе, през него пада прясно смляното и затова неиска да прави кафе. Последва разглабяне, почистване и смазване на всички движещи механизми( но до въпросния клапан достъпът се оказа труден, за да видим какъв му е проблема).
След тези действия машината започна да прави кафетата без никакви проблеми и искания от нейна страна, но това беше до днес когато пак засече заради този клапан.
Ако някой има идея какво може да се направи да я сподели, защото е дразнещо кафемашината ти да те кара след всяко кафе да и ставаш роб, за да ти направи следващото.
Благодаря Ви предварително!
________________________________________________________________________
Онзи ден пак зацикли и я разглобихме отново, този път абсолютно цялата. Почистихме, смазахме и тръгна отново. О-пръстените са по размер , но затяга на друго място. Ще видим сега след последната "инспекция" ако направи пак проблем май наистина ще се оттърваме от нея. Благодяря отново.

6. psc_ivan_carski - 19 Ноември, 2010 - 19:49:21
по принцип моя съвет е да се оттървеш от нея, но все пак, според мен всичко идва от двата о-пръстена на буталата.При тези машини проблем прави тази група.
Трябва да ги смениш с точен размер, така, че да оплатнява добре, и в същото време да не тече и да се движат лесно буталата.
________________________________________________________________________
не затяга на друго място.... така ти се струва,затяга само от о-пръстените,намери точния размер да влизат лесно и в същото време да оплътняват добре,после забравяш.но след време така или иначе там им е слабото място и пак ще имаш проблем... успех...

7. Нино - 04 Април, 2017 - 14:36:22
Постоянно свети тази лампа. Почистен е контейнера с кафето,таблата от вода, направи си профилактика с вода от горното копче и не спира да свети. Какъв е проблемът?

8. kolyo - 13 Август, 2019 - 00:35:04
Кафемашина Aeg cf85
Здравейте светна ми лампичката за почистване и не знаем как да го направим
как се почиства моля за съвет лампичлата под тази за парата марката е АЕГ cf85
NaskoaatPowered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0103 ]   [ Gzipped ]