Форум »Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина SAECO magic de luxe
1. bamze - 05 Юли, 2008 - 18:21:32
Мига индикатора за липса на вода . Има ли друга причина за светването му ? Веригата до 74HC574A проверена. На платката са две 74hc574 и ги размених за проба . Ако извадя контейнера или механизма си отчита нормално тяхната липса . При включването се нулира , загрява и светва индикация за готовност . Точния модел е 510 magic deluxe

2. ilko iliev - 05 Юли, 2008 - 21:28:09
Това което разбрах от моята кафемашина е че когато светодиода мига има липса на импулси от тахогенератора,а когато свети постоянно значи няма вода във ваничката.

3. bamze - 06 Юли, 2008 - 11:55:05
Илко даде жокера а полтъргайса сам си отиде . Подадох външно захранване на помпата при включена машина и се нулира а иначе помпата не заработваше при пускане на пара . Луда работа ама се оправи .

4. kolyo - 28 Февруари, 2012 - 18:22:24
кафемашина saeco megic de luxe - бърка програмите
кафемашина saeco magic de luxe при първоначално пускане понякога пуска първо вода,друк път си мели кафето и го изхвърля в контейнера загрява водата
ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ 00

5. mgdmgd - 15 Октомври, 2013 - 10:13:15
Saeco magic deluxe - клавиатурата не тръгва
бяха се подпалили писти,аз ги възстанових,машината направи тест зареди за работа,но клавишите не тръгват,дори не се гаси от бутон,разпознава като извадя контейнера за употребени хапове,на капучино тръгва помпата и работи,загрява и светва зелен диод и до тук,дали не е изтрита програма защото преди да възстановя пистите миришеше на изгоряло,но клавиатурата не тръгва?
емил Лом
програмата най-вероятно си е цяла. Според мен нещо си пропуснал по платката.
Не си спомням обаче как беше организирана клавиатурата . Премери дали нямаш и някой гръмнал извод на проца.

6. Vialex - 26 Декември, 2014 - 21:19:30
Saeco magic de luxe - не си помни ­ настроиките за дължина на кафето
Здравейте, машината не винаги изкарва кафето с една и съща дължина. Понякога дългото кафе го пуска много късно, даже по-късо от късото кафе.
Другият проблем е свързан с помпата, както си върви, така спира и се чува един слаб шум от нея, като отворя врътката за водата и я затворя почва да работи нормално, но не за дълго.
Какъв може да е проблема?
kokoloco
Варовик! И в бойлера, и в тръбите към него, и в дебитомера.

7. kokoloco - 26 Декември, 2014 - 21:49:04
преди да се появи този пролем му пусках декалциране..... явно трябва да повторя процедурата, така ли?

8. Богомил - 18 Юни, 2018 - 12:57:37
Saeco magoc deluxe - Пада ми главния предпазител в таблото
Някой може ли да ми каже как да премеря нагревателя на бойлера на кафемашината. Когато го изключа от платката бушона не пада.
Вътре около платката и нагревателя е напълно чисто и сухо. Благодаря
С пробна лампа между един от изводите на нагревателя и корпус

Пробвал съм с уреда, няма късо съм корпуса. Меря съпротивлението на реотана и ми дава горе долу показателите, които намерих за този модел. Сега включих в платката, на мястото на този нагревател другия, който е за затопляне на чашите и бушона пак пада. Хем този е предполагам по слаб. Проблема отива към платката или главният бущон да е отслабнал от много удари??? Откровенно нямам съсед, при когото мога да изпробвам машината.

Интересно, сутринта видях обява да се продава същият модел със същият дефект.Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0265 ]   [ Gzipped ]