| Форум »Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника » бойлер TESY GCV8036TS - не загрява |
| 1. Пешо2004 - 08 Септември, 2011 - 09:53:27 |
| Здравейте.Имам проблем с бойлера.Не загрява.Разглобих терморегулатора нагоряла е фазата му,и биметалната пластина вътре.Въпроса ми е възможни причини и как да замеря самия терморегулатор и нагревателя да разбера дали са изправни .Благодаря предварително. |
| 2. kamikatzeto - 08 Септември, 2011 - 12:06:34 |
| Причината за нагарянето на терморегулатора ти е вероятно слаба връзка или умора на самия материал/биметалната му пластина/.Ами най простия метод е с мултицет.Проверява се за верига и съпротивлението на нагревателя. |
| 3. Пешо2004 - 08 Септември, 2011 - 12:25:49 |
| Съпротивление на самия нагревател няма,или по точно много малко между клемите му(019), а между клемите и корпуса на водосъдържателя няма верига- да разбирам, че проблем с нагревателя нямам.Купих нов терморегулатор,монтирах го и сега чакам да загрее.Беше се разхлабила малко фазата отвън на ключа(Legrand). Проблема е в това,че имам и контакт под ключа и кабелите( захранващи и тези за бойлера и контакта )са събрани в малката конзола на ключа и са свързани вътре. |
| 4. kamikatzeto - 08 Септември, 2011 - 14:04:26 |
| Провери си всички връзки и ако трябва ги притегни.По съпротивлението което си измерил нагревателя трябва да е здрав. |
| 5. Пешо2004 - 08 Септември, 2011 - 15:55:08 |
| Проблема е решен.Бойлера работи и загрява нормално.Явно проблема е бил в разхлабената фаза отвън на ключа и оттам нагряването най-вероятно.Благодаря на колегата за отзивите. |
| 6. dmironov - 08 Септември, 2011 - 16:14:23 |
| А след разглабянето боилера изключва ли както трябва , защото това маи е много важно да не преименуваш квартала ,, боилера,, . |
| 7. Пешо2004 - 08 Септември, 2011 - 20:23:48 |
| Да изключва си нормално.Настроил съм го да изключва малко след 60 градуса(около 63-65).Тестван е днес няколко пъти от самостоятелно включване до самостоятелно изключване. |
| 8. stoianov66 - 13 Май, 2014 - 20:40:57 |
| Здравейте.Ако може да питам и аз нещо за бойлер Теси. Значи бойлера е 80 литра 3 кв, вертикален, обикновен.Изкара си гаранцията без проблем /как са го изчислили ..../, само с няколко включвания на защитата.След това два пъти сменях копчета, щото се бяха стопили.И така до вчера, спря пак, отварям копчето стопено, слагам новото и със пускането кабела от копчето до терморегулатора загрява за секунди.Викам терморегулатора си е отишъл.Днес го смених с ново копче, същата работа, смених кабела, почна да нагрява другия, смених и него и за сега върви. Нагревателя го мерих, няма отечка, а и сега загрява водата.От малък град съм и тука майстора като ме изслуша и каза "Те сега новите толкова изкарват, сменяй го......" Някой знае ли какъв е проблема? Притеснява ме само да не стане като в онази реклама, жената да не каже, че отива да се къпе при съседа....така че помагайте.... Благодаря ви предварително |
| 9. Zdravkicha - 13 Май, 2014 - 23:30:08 |
| Слаби връзки и от това греят кабелите и се стопява копчето. |
| 10. stoianov66 - 14 Май, 2014 - 20:17:25 |
| Всички връзки бяха наред, а и защо като смених единия кабел почна да нагрява другия?Странна работа... Сега върви с два просташки кабела от кола/дебели/ и само единия е леко топъл.Тия дни ще ги сменя. Имам и друг въпрос, взех терморегулатор на който пише, че е до 80 гр., а смотаният бойлер на макс пак топли водата до 60гр.Къде е грешката? |
| 11. upsarin - 18 Май, 2014 - 06:55:53 |
| Грешката е , че трябва да отвориш и изчистиш бойлера! |
| 12. kolyo - 09 Септември, 2014 - 00:32:33 | |
Бойлер Теси 80л - Пука
|
| 13. upsarin - 10 Септември, 2014 - 18:00:54 |
| Със сухите нагреватели имат характерно "пукане", но не всички |
| 14. zumbul - 14 Септември, 2014 - 07:11:42 |
| upsarin Здравей, Благодаря за отговора! Извиках техник и той каза, че е нормално както и предполагах, че ще каже. Явно както на доста места прочетох казаните ги праят доста тънки и за това пука при промяна на налягането (техника каза, че е от това). Кофтито е, че неща който преди може би са се считали за проблеми сега са нормални. И между другото меката връзка на студената вода доста се нагрява когато водата се грее - и това било нормално, ама така ли е наистина ... Кой знае... |
| 15. kolyo - 06 Декември, 2015 - 17:33:08 | |
Бойлер TESY 80 литра
|
| 16. Борислав Бачовски - 09 Декември, 2015 - 21:30:16 |
| Една молба към Администратора на сайта. Нека постовете на неграмотните да не се публикуват, дори да получат бан. Хайде да спазваме правилата на правописа. Уважение към всички ще е. |
| 17. Vialex - 11 Декември, 2015 - 09:09:53 |
| Сменяш комбинирания клапан и свиренето изчезва. В изходящата тръба има вкарана полипропиленова тръба http://nikelectric.com/product_info.php?cPath=38_62&products_id=5972 Сменяш я и водата ще ти стига за много по-дълго време. Спукана или счупена е. |
| 18. resonanse - 21 Октомври, 2016 - 13:55:37 |
| Здравейте приятели случи ми се нещо което ме трогна да пиша ! Имах проблем с бойлера , загряваха му меките връзки, но забележете при изключен бойлер ! Всеки ще каже имаш хлабав нулев потенциал..... да ама къде......... Не е в бойлера не е в таблото за бойлера .........не е в етажното табло ?? След два , три часа търсене се оказа в захранващата касета на целия блок. Нула със сечение 100-на mm2 светеше като факла! След намеса на EVN проблема с греене на връзките няма. |
| 19. pi - 31 Октомври, 2016 - 19:28:35 |
| Бойлер Теси.Работи нормално,но се загуби синята светлина при достигане на температурата.Трябва ли да сменям всички светодиоди и има ли ги като резервна част. |