|
|
|
|
|
|
|
Колеги ,имам проблем с тази пералня заьранването си работи добре,при пускане на тест програми ми индикира грешка която никъде я няма светят наи десните две лампи и индикатора за сервиз. всичко от периферията съм мерил и си е добре. Мисля че е от дъмпа но нямам ако някои има да помага. Номерата на уреда са 859233910101 и 340703008473. Благодаря предварително на всеки които помогне. __________________________________________________________ прочел съм всичко дето пише, мерил съм мотор, помпа , клапани но не мога да я подкарам само дъмп не съм сменял , нямам. _________________________________________________________ Мотора е свален и съм го пробвал през ампермер,добре е не искри и тока е нормален.
|
|
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Ноември, 2010 - 16:09:49 |
|
|
|
malin
Редовен участник От: Враца
|
|
|
|
Пробвай с този ,за такъв програматор е и интерфеиса е подобен
|
|
Всичко записи: 143 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 23 Ноември, 2010 - 20:59:03 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря за дъмпа , аз свалих и този който си беше на перлнята. след няколко проби ми индикира 7 грешка , проверих триака и веригите му но май процесора нещо се е побъркал и хората се отказаха, мерси за помоща на всички. |
|
|
|
|
|
|
|
Пералня Whirlpool AWO/D 40100-премигват лампите
Здравейте значи пералнята си работи нормално но когато започне да центрофужи и почне да набира обороти лампите пресветват за секунда и започва пак да центрифужи отначало.Благодаря предварително за отговорите niki_rai |
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=1&topic=1024 |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Април, 2012 - 07:30:37 |
|
|
|
|
|
|
Пералня Whirlpool AWO/D 40100 - Мотора губи мощност
При стартиране на пералнята мотора завърта нормално два оборота на пералнята и губи мощност. Проверен е и е изправен, нагревател, помпа, вентили също са проверени valentin nikov |
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Юни, 2014 - 12:22:28 |
|
|
|
|
|
|
Whirpool AWO/ D40100
Здравейте на всички Имам проблем с електрониката на машината Vhirpool AVD / D40100 Проверих Electronics Ние правим, че всичко е наред, или светло зелено за Strat постоянно мига дали аз трябва да изглежда нещо я особено атрактивна машина, ако някой може да се изясни предварително благодарен. peki2103 |
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=1&topic=1024
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Август, 2015 - 17:58:34 |
|
|
|
|
|
|
Пералня Whirlpool AWO/D 40100 Здравейте, пералнята по време на центрофуга премигваха всички индикатори и за по малко от секунда изгасваше напълно. Четох, че проблема е повишена консумация от електродвигателя. Колектора на ротора беше наранен и посинял/почернял от искренето на четките. Наложи се доста да се прешкури/прешлайфа за да се заличат следите от искренето. Промих колектора със спирт и четка, и поне за сега проблема с премигването и недостигане на максимални обороти при центрофуга се оправиха. На центрофуга сега достига максималните обороти без да премигват индикатори, но след 30-40 секунди, прекратява програмата. Сега възникна и друг проблем. Електродвигателя завърта рязко по време на пране, дори без да изчака да спре, рязко завърта и в другата посока. Мотора се шашка, пералнята подскача, нещо му дава грешна команда. Ом метъра показва, че тахо-датчика е изправен. При въртене на вала, се променят показанията на тахото. Възможно ли е при разглобяването да съм прекъснал кабел, или да се е разширила кабелна обувка и да се губи връзка/контакт с тахото. Или да се търси проблема в модула за управление. Платката е L1373 Може ли да ме насочите, кои елементи/резистори са във веригата на тахото, или схема. Възможно е лоша спойка/връзка. Ще почистя със спирт и буксата на мотора, там е и тахото, че всичко беше голяма чернилка от графитен прах, може да къси нещо от този прах.
Пробвах с обърнат щепсел, няма промяна. Ом метъра на максимален обхват 200 Мегаома, между четките и корпуса на мотора сякаш зарежда кондензатор. Започва от 80 мегаома и бавно увеличава до към 180. Дали проблема е праха от графита, от какво може да е тази утечка. Промивка на мотора, ще помогне ли, има ли решение с този мотор или да хвърлям пералнята. |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Окт. 2024 : Отправено: 21 Октомври, 2024 - 14:41:27 |
|
|
|
Valio
Постоянен участник От: Варна
|
|
|
|
Или смени мотора или пералнята,друг вариант няма. |
|
Всичко записи: 330 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 22 Октомври, 2024 - 08:10:57 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Окт. 2024 : Отправено: 22 Октомври, 2024 - 11:58:11 |
|
|
|
angeldqvol
Постоянен участник От: Гр. Суворово, Варнен ...
|
|
|
|
Магнита здрав ли е, да не превърта? |
|
Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 22 Октомври, 2024 - 13:30:01 |
|
|
|
|
|
|
Магнита е доста слаб, съвсем леко, едва се усеща да залепва нещо за него. Помъчих се да го сваля, но не успях, дострашаме да не счупя нещо, може да е залепен. Как се сваля магнита? |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Окт. 2024 : Отправено: 22 Октомври, 2024 - 13:43:10 |
|
|
|
angeldqvol
|
|
|
|
Ако не превърта в оста на двигателя не е в него проблема. |
|
Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 22 Октомври, 2024 - 21:56:30 |
|
|
|
|
|
|
Не превърта. За какви пари може да се намери употребяван електродвигател. Whirlpool Motor 1BA5736-0WB Това пиша на него ___________________________________________________________________ Купих употребяван електродвигател. Сега на центрофугиране, като достигне най високите обороти, центрофугира около минута на пълна мощност и спира. Не премигват лампички, не дава грешка, всички програми изпълнява коректно, само времето на центрофуга е малко. Налага се да я пусна няколко пъти на центрофуга, за да ги изцеди. ___________________________________________________________________ Оказа се, че проблема е в таходатчика. Като поработи 15-20 минути и загрее мотора, пералнята, започва да завърта рязко, направо подскача. От къде да намеря тахо, от друг модел става ли. __________________________________________________________________ Колко ома трябва да е датчика, моя е 14 ома. Повечето за които четох са от 30 нагоре. За пренавиване казват около 500 намотки или 25 метра жица. |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Окт. 2024 : Отправено: 23 Октомври, 2024 - 22:03:44 |
|
|
|
angeldqvol
|
|
|
|
Нали имаш 2 двигателя. Комбинирай. |
|
Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 25 Ноември, 2024 - 14:58:00 |
|
|
|