Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Пералня WHIRLPOOL AWO/D 40100 - ­ мотор

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Гост

ОТСТРАНЕН

Колеги ,имам проблем с тази пералня заьранването си работи добре,при пускане на тест програми ми индикира грешка която никъде я няма светят наи десните две лампи и индикатора за сервиз.
всичко от периферията съм мерил и си е добре.
Мисля че е от дъмпа но нямам ако някои има да помага.
Номерата на уреда са 859233910101 и 340703008473.
Благодаря предварително на всеки които помогне.
Мотора е свален и съм го пробвал през ампермер,добре е не искри и тока е нормален.

Отправено: 22 Ноември, 2010 - 15:25:14
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=1&topic=969
А пробва ли с друг мотор ?
Или с откачен ремък ?

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Ноември, 2010 - 16:09:49
malin

Редовен участник
От: Враца

Пробвай с този ,за такъв програматор е и интерфеиса е подобен
Изтегли файл: 41115_8bit.bin
Изтеглен пъти: 774

Всичко записи: 143 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 23 Ноември, 2010 - 20:59:03
Гост

ОТСТРАНЕН

Благодаря за дъмпа , аз свалих и този който си беше на перлнята.
след няколко проби ми индикира 7 грешка , проверих триака и веригите му но май процесора нещо се е побъркал и хората се отказаха,
мерси за помоща на всички.

Отправено: 26 Ноември, 2010 - 15:35:15
kolyo

Админ

Пералня Whirlpool AWO/D ­ 40100-премигват лампите
Здравейте значи пералнята си работи нормално но когато започне да центрофужи и почне да набира обороти лампите пресветват за секунда и започва пак да центрифужи отначало.Благодаря предварително за отговорите
niki_rai

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=1&topic=1024

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Април, 2012 - 07:30:37
kolyo

Админ

Пералня Whirlpool AWO/D 40100 - Мотора губи мощност
При стартиране на пералнята мотора завърта нормално два оборота на пералнята и губи мощност.
Проверен е и е изправен, нагревател, помпа, вентили също са проверени
valentin nikov

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Юни, 2014 - 12:22:28
kolyo

Админ

Whirpool AWO/ D40100
Здравейте на всички Имам проблем с електрониката на машината Vhirpool AVD / D40100 Проверих Electronics Ние правим, че всичко е наред, или светло зелено за Strat постоянно мига дали аз трябва да изглежда нещо я особено атрактивна машина,
ако някой може да се изясни предварително благодарен.
peki2103

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=1&topic=1024

att-55db311b0b6310100.jpg

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Август, 2015 - 17:58:34
rumenr

Нов участник

Пералня Whirlpool AWO/D 40100
Здравейте, пералнята по време на центрофуга премигваха всички индикатори и за по малко от секунда изгасваше напълно. Четох, че проблема е повишена консумация от електродвигателя. Колектора на ротора беше наранен и посинял/почернял от искренето на четките. Наложи се доста да се прешкури/прешлайфа за да се заличат следите от искренето.
Промих колектора със спирт и четка, и поне за сега проблема с премигването и недостигане на максимални обороти при центрофуга се оправиха. На центрофуга сега достига максималните обороти без да премигват индикатори, но след 30-40 секунди, прекратява програмата.
Сега възникна и друг проблем. Електродвигателя завърта рязко по време на пране, дори без да изчака да спре, рязко завърта и в другата посока. Мотора се шашка, пералнята подскача, нещо му дава грешна команда. Ом метъра показва, че тахо-датчика е изправен. При въртене на вала, се променят показанията на тахото.
Възможно ли е при разглобяването да съм прекъснал кабел, или да се е разширила кабелна обувка и да се губи връзка/контакт с тахото. Или да се търси проблема в модула за управление. Платката е L1373
Може ли да ме насочите, кои елементи/резистори са във веригата на тахото, или схема. Възможно е лоша спойка/връзка. Ще почистя със спирт и буксата на мотора, там е и тахото, че всичко беше голяма чернилка от графитен прах, може да къси нещо от този прах.

Пробвах с обърнат щепсел, няма промяна. Ом метъра на максимален обхват 200 Мегаома, между четките и корпуса на мотора сякаш зарежда кондензатор. Започва от 80 мегаома и бавно увеличава до към 180. Дали проблема е праха от графита, от какво може да е тази утечка.
Промивка на мотора, ще помогне ли, има ли решение с този мотор или да хвърлям пералнята.

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Окт. 2024 : Отправено: 21 Октомври, 2024 - 14:41:27
Valio

Постоянен участник
От: Варна

Или смени мотора или пералнята,друг вариант няма.

Всичко записи: 330 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 22 Октомври, 2024 - 08:10:57
rumenr

Нов участник

Нов мотор за 20 годишна пералня едва ли ще се намери. Втора употреба, може и той да е към края на живота си.
Дайте идея за нова. Да изцежда/центрофугира добре, че нямам балкон и дрехите съхнат в къщи. Какво ви е мнението за тази?
https://discountmarketplace.co.uk/peralnia-lg-f6wv710p2s-10-5-kg.html

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Окт. 2024 : Отправено: 22 Октомври, 2024 - 11:58:11
angeldqvol

Постоянен участник
От: Гр. Суворово, Варнен ...

Магнита здрав ли е, да не превърта?

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 22 Октомври, 2024 - 13:30:01
rumenr

Нов участник

Магнита е доста слаб, съвсем леко, едва се усеща да залепва нещо за него. Помъчих се да го сваля, но не успях, дострашаме да не счупя нещо, може да е залепен. Как се сваля магнита?

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Окт. 2024 : Отправено: 22 Октомври, 2024 - 13:43:10
angeldqvol

Постоянен участник

Ако не превърта в оста на двигателя не е в него проблема.

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 22 Октомври, 2024 - 21:56:30
rumenr

Нов участник

Не превърта. За какви пари може да се намери употребяван електродвигател. Whirlpool Motor 1BA5736-0WB Това пиша на него
Купих употребяван електродвигател. Сега на центрофугиране, като достигне най високите обороти, центрофугира около минута на пълна мощност и спира. Не премигват лампички, не дава грешка, всички програми изпълнява коректно, само времето на центрофуга е малко. Налага се да я пусна няколко пъти на центрофуга, за да ги изцеди.
Колко ома трябва да е датчика, моя е 14 ома. Повечето за които четох са от 30 нагоре.
За пренавиване казват около 500 намотки или 25 метра жица.

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Окт. 2024 : Отправено: 23 Октомври, 2024 - 22:03:44
angeldqvol

Постоянен участник

Нали имаш 2 двигателя. Комбинирай.

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 25 Ноември, 2024 - 14:58:00

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » Пералня WHIRLPOOL AWO/D 40100 - ­ мотор [Страници (1)]