Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Съдомиялна Electrolux ESF 2420 - ­ не светва


Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 помпата работи постоянно
Стан


Нов участник
От: Шумен


Привет на всички! Преди няколко седмици се получи фал със съдомиялната в къщи- модел Electrolux ESF 2420, купена лятото на 2007 година. До този момент не съм имал никакви проблеми с нея.
Една вечер реших да я пусна на режим на почистване (тоест празна, програма на 65 градуса, със специален почистващ препарат вътре). Тя си тръгна, но след около 15-ина минути влязох в кухнята и видя, че помпата на машината работеше постоянно (тоест беше зациклила), а 3-те червени индикатора на самата машина бяха изгаснали (преди този случай съм пускал подобен цикъл на съдомиялната поне 5-6 пъти но нямах такъв проблем). Завъртях врътката за програмите на позиция 0- никакъв ефект, натиснах старт-стоп бутона- пак нищо и тогава изключих директно захранването от контакта. Включих я след няколко минути- без никаква промяна- индикаторите не светеха а помпата се включи и не се изключваше.
През следващите няколко дена се допитах до познати, специалисти и ми казаха, че най- вероятно по време на почистващия процес се е получило запенване и се е задействала защитата за препълване. Препоръчаха ми да наклоня миялната, източа събраната вода отзад и да я пусна пак. Така и направих, включих я, индикаторите светнаха и миялната стартира нормално. Но след няколко минути се получи същия проблем- помпата зацикли и индикаторите угаснаха. Повторих операцията по източване и стартирах пак, но се получи пак същото. След това я занесох при човека, който ми препоръча да направя тези стъпки, за да я види на място. След няколко дена се чухме и ми каза че я е почистил, имало е изваден маркуч, наместил е всичко, но машината пак не иска да тръгва, като според него най- вероятно е станало нещо с платката. Опита се да я ремонтира с помощта на негов познат, но без ефект. Според него, а и според други специалисти най- вероятно е заминал процесора, тоест нещата стават "дебели". При това положение си взех машината в къщи.
Работата е там, че не знам какво да правя, дали да продължа да търся вариант за ремонт на миялната (наистина съм доволен от машината и сякаш не ми се иска да я сменям). Прочетох някой от темите тук свързани с подобен модел и видях, че и други колеги са имали проблем с препълването (очевидно е слабото място на сходни модели като моя).
Моля за съвет как да продължа... Благодаря предварително за съдействието!

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Септ. 2014 : Отправено: 07 Септември, 2014 - 21:20:29
kolyoАдмин
От: Русе


Купи си нова съдомиялна

Всичко записи: 11604 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Септември, 2014 - 21:52:46
Стан


Нов участник
От: Шумен


Благодаря за съвета- както се казва: кратко, ясно и точно!
При това положение явно няма смисъл да се опитвам да търся варианти за ремонт.
А, и още нещо- така и така ще трябва да купувам нова, каква марка според Вас да си взема този път? Питам, понеже моят проблем го видях и при други колеги...очевидно е слабо място при Elelctrolux.
Благодаря предварително!

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Септ. 2014 : Отправено: 09 Септември, 2014 - 20:15:54
pacofazomera


Постоянен участник
От: Русе


Малките всичките са китайски ,така че каквото си избереш

Всичко записи: 463 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 09 Септември, 2014 - 21:12:06
Стан


Нов участник
От: Шумен


и без това ще купувам нова, а в къщи сме вече 4-ма, така че мисля да направя една лека корекция в кухнята, която ще ми позволи да монтирам среден размер съдомиялна, т.е. с ширина 45 см., така че ще помоля за съвет относно този стандарт...

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Септ. 2014 : Отправено: 20 Септември, 2014 - 16:20:49
pacofazomera


Постоянен участник
От: Русе


беко

Всичко записи: 463 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 21 Септември, 2014 - 17:58:53
kolyoАдмин
От: Русе


Съдомиялна Electrolux ESF2420 - Не нагрява и суши
Здравейте! Имам съдомиялна electrolux ESF2420 която не загрява водата.Проверил съм нагревателя- 46 ома, кликсоните са читави, термистора - 3,26 килоома, релето и пресостата са читави. Захранването на платката - нормално 12 волта.
Моля за насока. Благодаря за съдействието!
Петко Бс

Всичко записи: 11604 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Октомври, 2018 - 14:47:09
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » Съдомиялна Electrolux ESF 2420 - ­ не светва [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0627 ]   [ Gzipped ]