Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Сушилня AEG Lavatherm Т59840 - ­ грешка E65

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Ясен

Нов участник

Здравейте, имам следния проблем с домашната машина AEG Lavatherm с компресор.
Почна да дава грешка Е60, направих основно почистване, защото кондензатора беше силно затруднен. След почистването отново получих грешката.
Вкарах машината в диагностичен режим - компресора работи отлично и в норми. Има фреон. Но дава грешка:
E65 Fan motor TRIAC faulty Fan motor wiring disconnected; motor faulty; TRIAC interrupted
Което на мен не ми говори много. Вентилатора за циркулация виждам, че се включва и изключва на тестовата програма на позиция 6. Но оборотите не изглеждат убедителни. Виждам, че е над 2000 оборота по принцип. Буксата е чиста.
Мотора ли е пътник, големия кондензатор или има по-сериозен проблем?
Моля за малко насоки. Мотора ли е повреден ?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2022 : Отправено: 23 Май, 2023 - 20:22:54
kolyo

Админ
От: Русе

На самия вентилатор трябва да пише с какъв кондензатор работи (5uF/400V)

att-646d23d036c6botor.jpg

Всичко записи: 12344 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Май, 2023 - 23:34:07
Ясен

Нов участник

Ще прегледам и ще премеря сегашния кондензатор. Но си мисля, че мотора е заминал - беше страшно горещ точно на това място след няма и 5 минути работа.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2022 : Отправено: 24 Май, 2023 - 15:28:22
fo4nim

Участник

на гърба на сушилната в капака ако има вентилатор вероятно е дефектен

Всичко записи: 59 : Дата на рег-ция: Ноем. 2018 : Отправено: 25 Май, 2023 - 19:57:39

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » Сушилня AEG Lavatherm Т59840 - ­ грешка E65 [Страници (1)]