Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

пералня FUST novamatic wt 1185.1


Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Дъра - бъра
hitsov


Нов участник
От: Ловеч/София


Въпроси за пералня FUST ­ novamatic wt 1185.1
Здравейте на всички. Наскоро си купих такава пералня на старо с горно пълнене, ел. програматор и сушилня.
2 дни след като я купих сушилнята нещо се прецака.Помпата спираше след около 20 минути работа и ако я пуснех наново не се включваше изобщо.Както и да е оправиха я но не успях да се свържа с майстора и да го питам какво е било.Някъкви идеи?
Другият ми въпрос е че сушилнята май иска доста време за да изсуши дрехите.На пример вчера пране изцентрофугирано при 900 оборота му трябваха 2 часа за да ги изсуши.Бяха половин барабан и бяха памучни тениски, но все пак мисля че 2 часа са доста.Съмнявам се че кондензатора е затлачен, та идеята ми е може ли да е това и лесно ли се чисти ако е той.Иначе си нагрява доволно, и ако я отворя по време на работа въздуха вътре е супер влажен и е кондензирал почти на всяка повърхност.
Другият ми въпрос е надеждна ли е пералнята.Купих я доста на сляпо, но търговеца ми обесняваше как била едва ли не най яката марка, ама била адски скъпа и за това я няма в БГ... Изглеждаше доста тарикат, най малкото разправяше как били чисто нови с транспортни дефекти, а моята например е с доста котлен камък по нея.

Най ме интересува дали кондензатора може да се чисти и става ли лесно.Може ли нещо да се оплеска.
И още един въпрос:Когато пере мотора бучи доста силно.На центрофуга бучене няма грам само това суперсилното пищене от четките.Нормално ли е?

Моля ви поне отговорете чистят ли се тея кондензатори или не?Понеже докъдето стигам с ръка във въздуховода се е натрупал поне 3мм боклук, което със сигурност прави кондензатора неефективе.
То е ясно че тоя кондензатор не е предвиден да се чисти лесно.В смисъл няма капаче или нещо от сорта.
Въпроса ми е вие като майстори чистите ли ги или са направени за ремонт с нов?

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Февр. 2008 : Отправено: 21 Февруари, 2008 - 14:42:32
cat


Нов участник


През 2002г. си купихме пералня Fust novamatic wt 110-също втора употреба и със същите суперлативи от продавача /фирма, която внася употребявана техника/-били предимно с транспортни дефекти /нашата определено си беше употребявана/, марката била много яка и на запад били много скъпи, затова не се внасяли в България. Създадени били от инж.Фаст и носели неговото име.Пералнята е без сушилня, центрофугира на 500 и 1000 оборота. Човекът, който ни я продаде, каза че същата е с асинхронен двигател.
Не разбирам от техника, но за шестте години, в които я ползваме, мога да кажа, че не съм доволна.Особено след първите две години от закупуването и, започна да се поврежда.Няколко пъти сменяхме лагери. Веднъж -маншона, който беше скъсан. Като цяло не е много безшумна-дори и със сменените лагери. На едно-две места си личеше, че е пребоядисана /едно-две петънца/.След време на тези места се появи ръжда. Иначе дизайна е добър. Сега сме на път отново да купуваме пералня-този път залагаме на нова, от предлаганите на българския пазар марки, а не на употребявана на Запад и изведена от употреба машинария.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Март 2008 : Отправено: 14 Март, 2008 - 21:36:37
Elena


Нов участник


Аз я купих 2002 при същите обстоятелства като вас. Пералнята макар и ползвана беше много запазена и единственото, което съм сменила досега е ремъка. Много съм доволна. Пере с малко вода и изпира позахабени неща без допълнително търкане на ръка или накисване. Повечето от другите марки на пазара немогат, макар и нови. Днес нещо се прецака, но се надявам да я оправят. Не бих искала да я сменям.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 31 Август, 2008 - 20:05:31
rumen


Нов участник
От: София


много малко фирми внасиат тази марка fust е Швеицарско произвотство
в София знам една фирма коиято ги внася фирмата е sorti маистора които е наи добре запознат с тази марка е Жоро Пенчев тел.0898569801
не е лъжа че в Швеицариа тази марка е доста силна

Всичко записи: 36 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 31 Август, 2008 - 20:54:32
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » пералня FUST novamatic wt 1185.1 [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.04 ]   [ Gzipped ]