|
|
|
|
|
|
|
Здравейте! Миялната е на 2 години,но с нея само 1 път са мити буркани и след това не е използвана.Сега я монтирах на друго място и при пускането,когато започне да мие съдовете не преминава на следваща операция.Когато я спрем и завъртим програматора ръчно си изкарва всичко до края.Това го прави и на двата режима на миене-дългия и по-краткия.Поразгледах се по форума,но не намерих решение.Отворих предния капак да проверя да не би при пренасянето нещо да се е разхлабило,но не намерих проблем. По професия съм електроинженер,но не съм се занимавал с такава техника.В една от темите тука във форума видях някаква ел. схема,но не знам на какво е този контакт S. http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=1&topic=756 Продължавам да се ровя в руските сайтове дадени тука. Ако някой може да даде идея благодаря предварително. П.п.Проблема е,че в нашия град не мога да намеря техник за такава техника и ако се наложи ще я карам в сервиз в Пловдив. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юни 2008 : Отправено: 12 Юни, 2008 - 16:41:43 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
misko69, нагрява ли водата? Провери нагревателя и термозащитите.
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 13 Юни, 2008 - 08:15:53 |
|
|
|
|
|
|
Жената каза,че съдовете са топли когато свърши миенето.Сега се прибирам от работа и ще отворя отзад да видя какво е положението. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юни 2008 : Отправено: 13 Юни, 2008 - 17:03:07 |
|
|
|
|
|
|
...но не знам на какво е този контакт S... | Това не са ли термичките на двигателите на помпите. В случая не трябва да са проблемни. |
|
Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Яну. 2006 : Отправено: 14 Юни, 2008 - 11:52:34 |
|
|
|
|
|
|
Ами при проверката не намерих проблеми.Май ще се кара в сервиза? Първоначалните ми съмнения бяха в програматора и май щи се окажа прав. Някой има ли идея каква му е цената, да се настроя психически? __________________________________________________________ Днес жената като я пуснала се оказало,че хапчето не е разтворено,следователно за мен температурата на водата е малко.Тия термодатчици ми дават пълно късо,нормално отворени.Може ли от тях да ми прави номерата. П.п.Втори ден търся един майстор и не мога да го намеря |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юни 2008 : Отправено: 19 Юни, 2008 - 16:25:25 |
|
|
|
|
|
|
Това не са термодатчици, а термозащити (по скоро термоограничители) и то са си нормалнозатворени. На схемата от линка се вижда, че двете защити са преди и след нагревателя. Има термодатчик - терморезистор (Thermistor) на схемата с помоща на който се регулира температурата. Няма биметален термодатчик за регулиране на температурата при различните програми. Проблем е, че се борави с различни схеми, като при някои се споменават и нормално отворени датчици. За тази от линка е така както съм ти го написал горе. |
|
Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Яну. 2006 : Отправено: 19 Юни, 2008 - 16:55:10 |
|
|
|
|
|
|
Айде да се похваля.Миялната се оправи. С едно приятелче се хванахме,разглобихме я,премерихме тук там,Всичко си беше наред,свалих датчиците за температурите и им сложих повечко паста,изчистихме филтъра за входната вода с прахосмукачката и...като я пуснахме всичко си беше наред.Снощи жената я пробва на по-дългата програма-всичко си изкара на 6 Благодаря на всички,които се отзоваха на проблема. П.п.Просто се чудя как при толкова просто устройство на тая миялна един майстор на перални не се хвана в града да я погледне! Ей,ще взема да отворя сервиз за съдомиялни |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юни 2008 : Отправено: 23 Юни, 2008 - 17:53:21 |
|
|
|
Vialex
|
|
|
|
Съдомиялна Midea WQP8-9001B - не изпомпва водата?!
25 месеца използваме миялната без никакъв проблем. преди месец направихме ремонт на кухнята. вчера си сложихме миялната на мястото, вързахме маркучите + тоците, заредихме и пуснахме на нормалната програма. когато стигна до положение на изпомпване на мръсната вода запецна. чува се едно бучене и не върти (или каквото там трябва да прави). ако се завърти програматора на друго положение продължава работа, но мръсната вода си стои и не я изпомпва. какъв може да е проблема и дали бихме могли да я оправим сами? (за съжаление гаранцията е изтекла юли месец) Благодаря предварително за съветите пп дали бихте могли да намерите инструкцията за употреба на български език? misheto | ТУК е оригинала. Може да пробваш и тук: https://www.2instructions.com/search.php?cmarque=MIDEA&modele=WQP8%20-%209001 , при мен нещо не се получи. Ето го същия с малка редакция.
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 23 Август, 2009 - 09:12:37 |
|
|
|
|
|
|
Съдомиялна MIDEA WQP8-9001B - не спира Съдомиялна MIDEA WQP8-9001B - НЕ спира да върти програмите .Три пъти вече се налага да я "вардим на пусия" за да я спрем а и последния път не изхвърли мръсната вода - ама това не е гаранция че сме я улучили кога да я спрем.Преди наколко пускания пък се наложи да я мръднем щото заспа на нормалната прогарама/за чинии/.Пускаме я ноща щото жената гони нощната и не мога да кажа всичко квото е правила. Сол има хапчето си пада нормално.
не ми стана ясно откъде да я отворя тая "пущина" /отпред , отзад/ - цедката отдолу на язточването окъде ще се разглоби. Явно е некакъв датчик щом не източва водата - къде са тези датчици че оттам и не спира а само върти програмите - щото не чувам да си дърпа вода при пускането .Иначе загрява водата . Сега като спре ще видя дали ще я е източила. Това което е като данни не го оварям - показва маймунски знаци ама немам текст.обраб.програма на тоз боклук. Питам също откъде да отворя, кво да замеря и колко ще покаже? Говоря за този файл: WQP8_12_9001_9011_9117.pdf |
|
Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Авг. 2009 : Отправено: 28 Март, 2010 - 16:57:12 |
|
|
|
|
|
|
kostadin_spasov , това че на компютъра ти няма програма за четене на .pdf файлове си е твой проблем. http://get.adobe.com/reader/
Обади се в сервиз - ще ти я оправят |
|
Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Март, 2010 - 17:41:12 |
|
|
|
|
|
|
kolyo Благодаря ти много, беше ми страшно полезен в начинанието! |
|
Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Авг. 2009 : Отправено: 28 Март, 2010 - 19:29:38 |
|
|
|
Vialex
|
|
|
|
masina za sudovi MIDEA WQP 8900 1B - potrebna sema
Imam ovu masinu na popravku trenutnio baca spoj na masu, i staje na jedno mesto , ako neko poseduje semu da li mi pomogao? Unapred hvala deletraj | това прочете ли го? т.е. нагрява ли? |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 18 Септември, 2011 - 19:34:22 |
|
|
|
|
|
|
Съдомиялна Midea WQP8-9001 - След смяна на нагревател - кратки програми
След подмяна на нагревателя на въпросната Мидея започна да извърта програмите набързо. Някой има ли идея къде може да е проблема? Благодаря предварително! npopov2000 |
|
|
Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Септември, 2013 - 23:19:23 |
|
|
|
|
|
|
съдомиялна Midea WQP8-9001B - не пуска вода
Пускам съдомиялната ,чува се някакво прищтракване и не влиза вода въобще.Последно я пусках да изпомпи водата,но сега не иска да пълни. Моля ви помогнете ,че вече два месеца беше по ремонти и нищо. atanas62 |
|
|
Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Февруари, 2015 - 20:36:24 |
|
|
|
|
|
|
Съдомиялна MIDEA WQP-9001B - Програматора спира на 2 места При помощ с една стъпка продължава да работи.Нагревател здрав нагрява водата.2та кликсона не са прекъснали.Механичен програматор разглобих го имаше нагорели контакти не е от там.Четох по тази тема засега греда.Моля за съвет.
има ли някоой схема да се разбере що не върти програматора спрането е някъде в процеса на нагряването според мен.да се види откъде идва забраната за продължаване напред. |
|
Всичко записи: 37 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 09 Септември, 2016 - 23:54:12 |
|
|
|
|
|
|
съдомиялна Midea WQP8-9001B
Здравейте, Проблема в съдомиялната е,че след включване започва да пълни с вода, програматора цъка ...до тук всичко изглежда наред. След като започне да върти водата вътре, програматора щраква и така си върти безкрайно докато не превъртя на следващото деление. Смених програматора с нов ( 36 лева на разпродажба от един сайт) , но проблема не се реши. Моля Ви помогнете, че не ми се носи по сервизи ... Благодаря Ви предварително COLD_AS_ICE |
|
|
Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Октомври, 2016 - 13:20:30 |
|
|
|
|
|
|
Съдомиялна Midea WQP8-9001B - не може да се отвори вратата
Моля за помощ, моята съдомиялна мидеа, след нормално завършен цикъл на измиване, не може да се отвори вратата. Търсих къде ли не, но информация няма. Тя е старичка вече, с механичен програматор, но служи вярно. Ако някой има идея, споделете. Пламен Алексиев |
|
|
Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 12 Март, 2023 - 22:42:32 |
|
|
|