Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Пералня Whirlpool AWO/D 41135 - ­ центрофуга


Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини [Страници (2): [1] 2 » ]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Центрофугата спира, таймера се връща
kus-kusНов участник


Здравейте на всички! Пералната е на около две години,преди месец започна да прави следното:започва последното центрофугиране,малко преди да достигне максимални обороти всички индикатори изгасват за около 0,5 сек. и когато пак светнат,показанията на таймера са върнати с 2-3 минути. И всичко започва отначало. Ако не се спре принудително,може да върти докато се износят четките!Дефекта се получаваше най-напред при по-дългите програми,после и при по-късите,а днес и на междинните центрофуги! Грешки не се индицират,четките на мотора са идеални,тахото е наред,магнита е здраво закрепен към вала,ремъка не е хлабав. Захранването е стабилно,контакта,щепсела са проверени. Някакви идеи? Насочил съм се към захранването на програматора,ама да видим дали има някой,който се е срещал с подобен дефект.
________________________________________________________
А няма ли някаква самодиагностика? Автотест? Колектора на двигателя наистина е малко странен - колекторните пластини са с различна височина,една вкопана(0.5mm),една нормална,вкопана,нормална,и така всичките. Имам чуството,че това е правено на машина,точно и равно!
______________________________________________________________________
Няма отлепяне,вкопаването е само на широчината на четката. Колекторните пластини са "изядени" през една. Такова чудо виждам за пръв път!
Ще се пуска стружка!

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Юни 2007 : Отправено: 08 Ноември, 2008 - 17:41:07
VialexSuper Member
От: Стара Загора


Проблема ти е в двигателя - повишена консумация и етапа на програмата се "нулира"(все едно е прекъснало захранването) и етапа започва отначало. Обикновено това се проявява само на центрофугиране.
Whirlpool имат този проблем с двигателите. Решението е смяна на двигателя. Тъй като цената на новия е висока, търси втора употреба.
____________________________________________________________________
И какво ще стане след като пуснеш стружката?
_____________________________________________________________________
Всички нови модели на Whirlpool имат тестов режим, само че за различните модели се в влиза в тестов режим по различен начин. Но не ти трябва! В най-добрия случай ще ти изпише грешка F06(мотор/тахо).
Ламелите на колектора трябва да са равни и без нагар. При теб "вкопаните" са нормални, а "нормалните" са повдигнати.
Повдигането им може да е в резултат на отлепяне от колектора или междувитково късо, което е по-вероятно. Повдигнати са през една, защото така са изведени секциите на ротора.
Сменяй мотора. Не си прави експерименти, като този:

att-4916c38f55df8____.jpg


Всичко записи: 1116 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 09 Ноември, 2008 - 13:03:43
Krstio Krustev


Нов участник


Щом е нагорял колектора сменяй мотор за да знаеш че няма да имаш повече проблеми.
Никакъв стругар няма да помогне - пак ще нагори.

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 10 Ноември, 2008 - 22:43:15
rope


Постоянен участник
От: София


Понеже имам същата пералня ,да питам по-опитните колеги ,това чест дефект ли е ,че ако всеки 2 години ще трябва нов двигател -по добре да я махам ,докато още е в гаранция ?

Всичко записи: 342 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 18 Ноември, 2008 - 23:06:45
VialexSuper Member
От: Стара Загора


Понеже имам същата пералня, да питам по-опитните колеги, това чест дефект ли е, че ако всеки 2 години ще трябва нов двигател по-добре да я махам, докато още е в гаранция ?
НЕ Е чест дефект.
Whirlpool имат този проблем с двигателите. Решението е смяна на двигателя.
Този проблем е само с много малка част от внесените перални и се проявява още в началото на експроатацията(почти винаги в гаранционен срок).
Whirlpool имат промоция 5 години гаранция на пералните.

Всичко записи: 1116 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 19 Ноември, 2008 - 08:11:14
kolyoАдмин
От: Русе


whirlpool awo d 41135 - помпа
преди няколко дни докато работеше пералнята се чу много странен 6ум като че ли нещо дере вътре. спряхме я и няколко дни не я бяхме пускали. разгледах как е положението вътре с помоща на фенерче и открих че има попаднал банел от сутиен под барабана заклещен между реотана. с много мъки го извадих през дупките на барабана и помислих че проблема ми е решен но като я пуснах да пере същия този шум като че дере се чу отново.
посредата на програмата спря и светна лампичката на филтъра.
прочетох какво пише в сервизната книжка и сама започнах да източвам водата да развивам филтъра и като го махнах проверих дали ротора на помпата се върти свободно както пише в книжката но като го завъртя сякаш посредата нещо го спира. ако можете да ми помохнете дали проблемът е в самата помпа и дали трябва да се сменя и ако да , долу горе на каква цена и колко ще ми струва ремонта.
моля ви помогнете ми благодаря предварително
kriska


Пералня AWO/D 41135 - центрофуга
Добър вечер, господа и дами . Искам да помоля за съвет относно тази пералня. Взе да ми създава едни странни проблеми. При повечето програми, когато дойде момента за центрофуга, всички лампички премигват и програмата се връща в позиция точно преди центрофугата, и така докато не я спра ръчно. На какво може да се дължи този проблем?
Пералнята не е в гаранция? Евентуално колко би струвал един ремонт? Обръщам се към вас, защото съм от провинцията и тука баш-майсторите дерат здраво, а засега нямам възможност за превоз до някакъв по-оторизиран сервиз.
Благодаря ви за вниманието
Георги Георгиев

Всичко записи: 11566 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 29 Май, 2009 - 16:29:21
vgerginov


Нов участник


Здравейте! Същата пералня Whirlpool AWO/d 41135, същия проблем - от два месеца, когато дойде момента за центрофуга, всички лампички премигват и програмата се връща в позиция точно преди центрофугата, и така докато не я спра ръчно. От вчера обаче стана нещо още - програми, които бяха два часа или час и нещо вече са по 20-15 минути (поне такава е индикацията). Не разбрах от темата дали проблема преди е бил разрешен и ако да - как? В сервиза ми казаха, че трябва да се смени програматора, но силно се съмнявам, че е това. Ще бъда благодарен за всякакви идеи.
__________________________________________________________________
Програматора на външен оглед и донякъде на функционална проверка беше добре, затова реших да проверя двигателя. Ламелите на колектора не бяха равни и бяха с много нагар. Понеже през почивните дни нямам досъп до струг, свалих четките (според мен бяха добре), тахото и другите жици, които ми пречеха. Двигателя на менгеме, регулируема бормашина върти ротора и с ръка и шкура след половин час колектора беше като нов. Вчера и днес пералнята работи без проблеми (пет сеанса). Ще видим до кога, но явно проблема е в мотора, не в програматора. Благодаря на Valio.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2010 : Отправено: 05 Февруари, 2010 - 16:46:34
ValioПостоянен участник
От: Варна


Мотор или програматор бъди сигурен...Така или иначе ще ти дадат гаранция ,а пък и двете са на горе долу на една цена..
______________________________________________________________
Най добре смени мотора, че ще опукаш платката ....и тогава на боклука

Всичко записи: 305 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 06 Февруари, 2010 - 07:24:25
iordan88


Нов участник


whirlpool 41135 - грешка F8
проблема е следния пералнята дава тази грешка F8 и нищо не трагва нито една програма не стартира моля ви кажете от какво е и какво означава и евентуално как да отстраня повредата ....

http://www.service-ruse.eu/kod/wm/Bauknecht.html
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=1&topic=1024
искам да попитам може ли да се ремонтира тази платка или откаде мога да намеря такава зашото нагревателя е здрав

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Февр. 2010 : Отправено: 16 Февруари, 2010 - 09:31:54
rado1Участник
От: Провадия


закачи една крушка на неговото масто наи вероятно дава уттечка

откачаш кабелите към нагревателя и ги свързваш кам крушка

Всичко записи: 92 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 16 Февруари, 2010 - 19:56:48
kolyoАдмин
От: Русе


Пералня Whirlpool AWO/D41135
Здравейте,по обяснение на клиента тази пералня си връща времето на центрофуга и я започва отново.Проблема не се проявява постояно но е започнал по-често в последно време.Това ме насочва към двигателя,но ме интересуват и други мнения.
Скорпион
Горе има търсачка

Пералня whirlpool AWO/D41135 ­ слаба центрофуга
Здравеите! Имам пералня whirlpool AWO/D41135 докато пере е всичко точно но като доиде време за центрофугиране върти с много ниски обороти и таимера за времето замръзва на оставащото време и не мърда и така поне 30 мин,като я спра и изчакам 20-30 минути пускам центрофуга работи нормално.Моля помогнете!!!
vovo
Мотор

Пералня Whirlpool AWO/D 41135 - ­ Проблеми с центрофугата
Здравейте, От около половин година ползвам пералня Whirlpool AWO/D 41135 и досега бях много доволна, но от няколко пранета насам центрофугата не развива максималните си обороти и дрехите не се изцеждат добре. Знам че понякога при по-тежки дрехи се получава така, но в случая не е това. Филтърът е чист - не е и от това.
Настройките на оборотите са си правилните - не съм превключвала на по-нисък режим.
Някакви идеи какво да правя?
DeSSi_7

Всичко записи: 11566 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Март, 2010 - 22:33:51
VialexSuper Member
От: Стара Загора


Whirlpool 41135 - не пуска ­ центрофуга
Здравейте, Купихме пералнята преди около година. Преди време не искаше да пуска центрофугата, но почистихме филтъра и източихме застоялата вода, това реши проблема тогава.
Сега пак се появи същия проблем - не пуска центрофуга на никоя програма!
Изчистихме филтъра и източихме водата, но пак не иска.
Пробвах с различно количество дрехи - не става.
Пробвах на трите програми за центрофугиране (3/18/24 мин.) - не иска да завърти.
Пробвах на различни обороти за центрофугата - пак не иска.
Спирах, рестартирах цялата програма - пак не ги завърта на края.
И без дрехи пак не пуска центрофугата.
Не мога да си открия гаранционната карта, така че ще се наложи платен сервиз.
Някаква идея какво да правя. Благодаря
flikera

flikera не мигат ли някои диоди?
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=1&topic=1024&start=1#1256190022

Всичко записи: 1116 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 03 Октомври, 2010 - 20:38:05
rope


Постоянен участник
От: София


Тази не е с диоди ,а с индикатор, цифров ,линка който сте дали е за 41115 ,а не за 41135 .

Всичко записи: 342 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 11 Октомври, 2010 - 19:42:37
kolyoАдмин
От: Русе


whirlpool AWO/D 41135 - не тръгва
здр.колеги.пералнята няма индикация.нищо не свети по таблото.
платката е била намокрена. напрежения излизат до импулсното.
на вxода на lnk304 влизат 300v , но нищо не излиза от нея.
смениx интегралката ,същата работа.
благодаря предварително за съветите
rdracing


att-4e91ca8bb3cd91135.jpg


Всичко записи: 11566 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Октомври, 2011 - 19:21:08
pacofazomera


Постоянен участник
От: Русе


огледай процесора за дупки

Всичко записи: 463 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 24 Януари, 2013 - 21:17:41
edin ot vasРедовен участник
От: Ямбол


здравейте колеги.пералнята е уърпол,модел AWO/D41135 изписва ми грешка F23.
неможах да намеря каква е тази грешка, някой можели да ми я каже?
Благодаря.

Всичко записи: 146 : Дата на рег-ция: Окт. 2012 : Отправено: 17 Март, 2013 - 18:51:05
kolyoАдмин
От: Русе


http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=1&topic=1303

Всичко записи: 11566 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Март, 2013 - 18:52:14
pacofazomera


Постоянен участник
От: Русе


Пералня Whirlpool AWO/D 41135 - Грешка
Привет на всички.Пералнята е Уиърпул 41135.Въпроса ми е свързан с отчитането на грешка -на диодите ли трябва да отчете или на дисплея на часовника? Пералнята спирала преди плакнене с водата.На часовника изписвало една седмица.При мене не изкара нищо.
Мотора си работи нормално на пране и центрофуга, помпата изхвърля и въобще всичко си рабати.
Аз си мислех ,че грешката трябва да се отчете с диодите и тази седмица ме обърка нацяло. Сега сме я оставили да пире за проба ,но досега пак нищо.
Благодаря ви предварително за всякаква насока и лек ден!
hotcool8
на дисплея я изписва

Всичко записи: 463 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 28 Май, 2013 - 21:40:14
baiOgo


Нов участник


здравеите, имам перлня Whirlpool AWO/D 431251, която вече се прецака - лагерите на барабана са за смяна, а няма и 2 години откакто я купих.
Бихте ли ми подсказали номерата на лагерите, защото единия напылно е разбит а другия до такава степен е ръждясал 4е не личат никакви номера.
________________________________________________________
като проверих документите се оказа че е започнала 4-та година.И аз не знам кога са минали 3 години.
Опитах се да зачистя единия от лагерите и се видяха надписи; BB1-0723
Не знам дали е някакыв номер или нещо друго. Като за начало ще пробвам с номерата които ми е дал kolyo ,за което благодаря.
Ако някои друг се сети за нешто друго, моля помагаите.Жена ми само това и е в главата - както и на мен де.Без пералня не бива.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2014 : Отправено: 28 Февруари, 2014 - 19:35:18
kolyoАдмин
От: Русе


Не са ли 6204 и 6206 ?

Всичко записи: 11566 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Февруари, 2014 - 19:54:11
Мърфи


Редовен участник


Лично не ги знам.Ама има шублер.

Сваляш лагерите и семеринга.Отиваш в магазина.И магазинера ще ти помогне с размерите.Заплащаш!Връщаш се вкъщи и ги монтираш.
От това по-лесно няма.

Всичко записи: 134 : Дата на рег-ция: Юли 2013 : Отправено: 01 Март, 2014 - 10:22:08
kolyoАдмин
От: Русе


Пералня AWO/D 41135 - платка
Платката е намокрена от скъсан маншон и е изгорял R020 и не се личи каква стойност е. Пералнята е Whirlpool AWO/D41135
valentin nikov

22 ома. Провери и чипа на захранването , да не е пробил.
s_gangalov

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=1&topic=1796

Всичко записи: 11566 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Април, 2014 - 15:16:12
koleto_666


Нов участник


Здравейте имам пералня Whirpool awo/d 41135 и центруфугата като започне се чува страшно тракане установих че е от лагерите.Ще съм много благодарен ако някои може да ми обясни как да сваля лагерите и да ги подменя.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Май 2014 : Отправено: 10 Май, 2014 - 21:38:07
ilia200_bg


Нов участник


колектора беше като нов. Вчера и днес пералнята работи без проблеми (пет сеанса). Ще видим до кога, но явно проблема е в мотора, не в програматора. Благодаря на Valio.
да ни кажеш как е сега ? имам същия проблем и ми се ще да мина само с почистване на колектора, ама май няма да може.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Окт. 2014 : Отправено: 26 Ноември, 2014 - 22:50:53
rope


Постоянен участник
От: София


Този човек има едно мнение само и не е влизал от 2010 - дали ще прочете въпроса ти ?
Мога да ти кажа за моята , след квалифицираната намеса на майстор-бобиньор мотора работи вече втора година !

Всичко записи: 342 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 27 Ноември, 2014 - 08:26:53
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » Пералня Whirlpool AWO/D 41135 - ­ центрофуга [Страници (2): [1] 2 » ]Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0444 ]   [ Gzipped ]