Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Съдомиялна Gorenje GVI 553 S1 - ­ грешка Е7


Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Търся кодове за грешки
росен попов


Нов участник


Търся кодове за грешки на съдомиялна Gorenje GVI553S1 арт.№662950 type pms45l
___________________________________________________
Оказва се, че грешката е E7
___________________________________________________
започва да пълни вода и след това показва е7
комбинацията на светодиодите отговаря на тази грешка

Всичко записи: 45 : Дата на рег-ция: Апр. 2008 : Отправено: 20 Ноември, 2008 - 17:25:52
kterziev


Нов участник


Как да определя по мигането коя е грешката?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2008 : Отправено: 17 Март, 2009 - 17:42:12
kolyoАдмин
От: Русе


В инструкцията за твоята съдомиална няма такава грешка :
http://www.service-ruse.eu/dounload/manuals/Gorenje/gvi553.pdf

Тези кодове не стават ли :

E1 - Проблем с AQUA STOP
Системата се активира (само при определени модели). Системата блокира в случай на изтичане на вода. Свържете се с оторизирания сервиз.

E2 - Безопасност на нивото на водата
Има проблем със системата, ограничаваща нивото на водата. Прекъснете програмата и изключете съдомиялната. Включете я отново, изберете програма и стартирайте цикъла. Ако няма резултат, обадете се на оторизирания сервиз

E3 - Проблем със загряване на водата
Водата не се затопля или топлинните параметри не са правилни. Повторете програмата; ако проблемът още съществува, свържете се с оторизирания сервиз.

E4 - Проблем с контрола на температурата
Прекъснете програмата и изключете съдомиялната. Включете я отново, изберете програма и стартирайте измиващия цикъл. Ако проблемът още съществува, свържете се с оторизирания сервиз.

E5 - Проблем с водната консумация
Съдомиялната не може да се напълни с вода. Проверете дали водните връзки не са прекъснати, дали кранът на водата е отворен и дали филтърът не е замърсен. Ако индикаторът продължи да свети, обадете се на оторизирания сервиз.

E6 - Проблем с изпомпването на водата
Уредът не изпомпва водата. Проверете дали маркучът не е смачкан или прегънат и дали сифонът и филтърът не са запушени. Ако проблемът остане, свържете се с оторизирания сервиз.

E7 - Проблем с турбинния регулатор(само за определени модели)
Уредът не може да определи правилно необходимото количество вода, което да зареди. Прекъснете програмата и изключете съдомиялната.Включете я отново, програмирайте я и стартирайте цикъла. Ако проблемът остане, свържете се с оторизирания сервиз.

E8 - Проблем със заменящата измиваща система
Прекъснете програмата и изключете съдомиялната.Включете я отново, програмирайте я и стартирайте цикъла. Ако няма резултат, обадете се на оторизирания сервиз.

E9 - Проблем с пълненето на вода
Свържете се с оторизирания сервиз.

att-49bfcc9bbe6f3_kod.JPG


Всичко записи: 11565 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Март, 2009 - 18:15:23
kolyoАдмин
От: Русе


>>>>>>>>>>>

att-49c115446d794enje.gif


Всичко записи: 11565 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Март, 2009 - 17:37:40
GornaDJumaya


Нов участник


няма турбинен регулатор как се оправя грешка f7 някакви други предположения

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 01 Април, 2009 - 12:08:26
kolyoАдмин
От: Русе


Съдомиялна Gorenje GVI 553 - ­ зацикля
Съдомиялна Gorenje GVI 553 - включва , изписква тихо и се пълни с вода, подгрява водата, включва пръскалките, след което спира изписква тихо и тръгва наново.
Това се повтаря докато не се изключи или след някакъв неопределен период от време (часове > 2) и остава пълна с топла вода и препарат.
За да се изпомпа водата трабва да се пусне програма за изплакване.
Потребител Горение
Провери ли за боклуци в циркулационната помпа

Всичко записи: 11565 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Април, 2009 - 15:14:53
vsm


Нов участник


Съдомиялна Gorenje ­ GVI553S1(PMS45I) - спира
Която и програма да избера - миялната работи около 5 минути и спира без звуков сигнал. При отваряне на вратата се вижда, че водата не е изхвърлена и е студена. Камера за препарата няма отворена и лампичката за избор на програма свети постоянно ( друга не свети). При затваряне на вратата се чува звуков сигнал, сякаш програмата ще продължи, но такова действие не следва. При спиране и пускане на захранването и отново избор на програма цикълът стартира нормално и отново прекъсва, т.е. поведението на миялната остава непроменено.
Въпросът ми е дали проблемът трябва да се търси в програматора и ако да - къде се намира той?
Благодаря предварително за всяко мнение!


Филтърът е чист. При стартиране на друга програма първоначално се изпомпва водата, следва пълнене с вода, включване на пръскалките и отново спиране след няколко минути. Няма зацикляне.

Продължение на същата тема.

По-долу е платката:

След оглеждане за потъмнял компонент и проверка на транзисторите и семисторите почистих куплунзите, монтирах платката отново и включих 1-ва програма. Миялната завърши цикъла до край. След това включих 2-ра програма и миялната отново я изпълни. Реших, че причината е била влошено контактно съпротивление и сглобих вратичката по обратния ред.
След това включих 1-ва програма и миялната отново спря в цикъла на въртене на перките, както в началото. При опит на 2-ра или друга програма машината спира отново в същата позиция.
Разглобих, пуснах програма и изчаках миялната да спре по време на цикъла. После направих с мултицет малко замервания. Захранването е в ред - 5В след стабилизатора. Липсва управляващ сигнал за който и да е от семисторите от микроконтролера. Термисторът имаше съпротивление около 14к захванат на панела и намаля до около 9-10к, докато го държах в ръка при замерването. Двете кабелни обувки в средата на платката ще да са нагревателя, който се включва от реле. Не съм проверил за управляващ сигнал в този момент към транзистора, управляващ релето. Ще проверя довечера.
Не зная дали тази миялна има датчик за налягане на водата. Филтърът след akwastop-a е чист, но не съм проверил дали няма още един след кранчето за вода (преди маркуча за akwastop-a). Датчикът на вратичката е ОК.

Моля за съвет. Жената се изнерви...


att-4ba76e1d76ff478_1.JPG


Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 16 Март, 2010 - 14:39:20
vsm


Нов участник


Проверката продължава...
Няма втори филтър преди Akwastop-a, така че налягането на водата е нормално.
При прекъсване на програмата липсва управляващ сигнал към релето, включващо нагревателя.

Без да искам направих онова, което пропуснах да спомена, когато описвах при какви обстоятелства миялната тръгна за малко.
Извадих всички куплунзи, с изключение на захранващия и пуснах миялната от ключа. Появи се грешка Е4 - проблем с контрола на температурата.
Изключих машината, поставих куплунзите, включих отново и рестартирах програмата. Така миялната тръгна да изпълнява програмата без прекъсване.
Все още върти. Нямам обяснение. Една схема би била от полза.
Ще пиша по-късно.

Програмата завърши успешно. Последва ново зареждане. Програмата стартира, но отново прекъсна цикъла още в началото при изплакване. Извадих куплунга на термодатчика. Появи се грешка Е4. Рестартирах и програмата отново завърши успешно.
Това термосъпротивление е свързано последователно с още нещо. Ако някой знае с какво - моля да сподели. Ако се знае съпротивлението на термистора, моля също да сподели.

Куплунгът отляво е за терморезистора. Розовият проводник идва директно от него, а синият отива навътре в миялната. Средният куплунг е за изпълнителните вериги, а десният - захранването. Изводите за нагревателя са до релето.

att-4ba89f64c76e176_1.JPG


Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 22 Март, 2010 - 20:03:12
an4oРедовен участник


става въпрос за същата съдомиална машина но на мен ми мигат двата най-дясни бутона bio + тенджера което не го виждам в дадените грешки някой има ли си идея каква е тази грешка.Благодаря предварително

Всичко записи: 108 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 20 Юли, 2010 - 09:35:54
VialexSuper Member
От: Стара Загора


това ли?

att-4c45cf66651ecje_1.jpg


Всичко записи: 1116 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 20 Юли, 2010 - 19:31:34
VialexSuper Member
От: Стара Загора


Още в началото на темата kolyo ги е описал подробно, но ето ги пак, малко "по-сдъвкани" и с "картинки"


att-4c45d2248cfbcI553.jpg


Всичко записи: 1116 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 20 Юли, 2010 - 19:43:16
kotopНов участник


моля да ме посъветвате какво да направя при грешка Е8.
преди да я даде ,миялната изпомпва непрекъснато водата,дори и след като няма вода в нея.

Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Март 2008 : Отправено: 05 Юни, 2011 - 14:07:14
kolyoАдмин
От: Русе


Съдомиялна Gorenje GVI553 зацикля
При избор на програма различна от предварителното миене се достига до подгряване на водата и разпръскване, следва изписукване - отново разпръскване и така до безкрай.
След отваряне на вратата и задържане на бутона за избор на програма светват двата диода един до друг, затварям вратичката и водата се изхвърля от помпата. Ако се избере 1-вата програма за предварително миене-тя се изпълнява докрай.
Преди 5 години имах проблем с прекъсване на програма в началото на цикъл, който реших за доста дълго със смяна на термодатчик и кондензатор от захранването. Бях надраскал скица от захранването, силовата част и около контролера, но за съжаление не помня къде са ми записките.
Чета за смяна на кондензатора 1,5 uF, но когато свалях, мерих и снимах платката не обърнах внимание нито какъв е типа - дали полиетиленов, полипропиленов, X2 ли е, какъв е растера и габаритите, какво е напрежението, за да го поръчам по Farnell. А сега нямам време да разглобявам миялната, само, за да го меря. Ползува се дори и в този куц режим.
Молбата ми е, ако някой е свалил данните за кондензатора-да ги сподели. Ако има опит с решаването на проблем със зациклянето - да го сподели също.
Не се появява никакъв код за диагностициране.
Предварително благодаря.
_____________________________________________________________________
като порових малко в европейските форуми, видях оригиналния кондензатор със свалена лепенка, както и коментарите за проблемите с него. За това реших да потърся кондензатор от същия клас и реномиран производител. Доставката е по каталог Farnell за 2 дни чрез Комет Електроникс. Разстоянието между крачетата е 27.5 мм, като на оригиналния и габаритите са по-малки.
След смяната и включване на захранването, избраната програма прекъсна изпълнение след накисване със студената вода и спиране на пръскалките. Същото поведение бе и при избор на която и да е от останалите програми.
Изключих захранването и извадих най-левия куплунг, на който е свързан температурния датчик. След включване на захванването се появи грешка Е4. Изключих захранването, поставих куплунга и включих захранването отново. Тогава светодиодите на 4 и 5 програма започнаха да мигат заедно. Избрах някаква програма, затворих вратичката и тя се изпълни докрай. Досега вече има около 10 цикъла, изпълнени докрай, без междинни откази.
Знам, че със задържане на бутона за избор на програма се прекъсва дадена програма, като индикацията за това е светването на 4 и 5 светодиод постоянно, но не знам как се прави reset на програматора, без да се разглобява миялната. Ако някой знае, да подскаже. Миялната е Gorenje GVI553, без буква.
Изводът е, че отвори ли се миялната, добре е да се смени кондензатора, защото повредата му е само въпрос на време.
Старият кондензатор показа капацитет 0.544 uF, вместо 1.5 uF.
vsm
Сложи два червени български кондензатора 0,68uF/400V в паралел

Всичко записи: 11565 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 26 Май, 2015 - 01:21:20
kolyoАдмин
От: Русе


masina za sudje gorenje GVI553
Ako netko zna vrijednost blok kondenzatora C1 i C18. Hvala
mugi

Всичко записи: 11565 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Февруари, 2017 - 21:39:32
ValioПостоянен участник
От: Варна


Здравейте колеги някой да има решение на грешка Е7.
При мен симптомите са задаваш програма ,тръгва да точи ,започва да пълни,ниво рег цъква и след това дава грешка и източва водата като мигат първите три диода и последния свети постоянно демек Е7,само дето тази миялна няма водомер..?
Всичко е премерено и в норма с изключение на кондензатора 1,5мф беше паднал на 0,650мф.,сменен е и няма промяна..
Да не би да иска някакво нулиране или нещо подобно..????

Всичко записи: 305 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 29 Януари, 2018 - 18:12:01
riter


Нов участник


Здравейте,
Търся платка за същата съдомиялна. Някой може ли да ме ориентира като цена и къде може да се намери.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Яну. 2019 : Отправено: 18 Януари, 2019 - 09:37:00
Heat


Нов участник


http://ashop.bg/r-ch-gorenje/m-c-b-dishwasher/platka-u-nie-za-miyalna-mashina-gorenje-gvi-553ws1-art-646715-3cno

Всичко записи: 22 : Дата на рег-ция: Ноем. 2018 : Отправено: 18 Януари, 2019 - 12:29:57
emoome


Участник


Леле https://www.tetshop.bg/19248-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D0%B5%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-8892625

Всичко записи: 85 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 18 Януари, 2019 - 13:03:48
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » Съдомиялна Gorenje GVI 553 S1 - ­ грешка Е7 [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0533 ]   [ Gzipped ]