|
грешка-5 пъти мига operation и timer |
|
|
|
|
|
|
Здарвейте.Снощи към 21.00часа ми се обадиха от адрес за проблем с въпросното fujitsu.Според думите на собствениците изклучили климатика за поредното почистване на филтрите,пуснали го и не тръгнал.Обадиха ми се и ми казаха че четири пъти мигат двата диода(timer operation).Отидох там,рестартирах машината вун тръгна вентилатора о компресора не.докато бях там не направи грешка но след 40 мин. ми се обадиха че през 1 секунда мигат същите две лампи но 5 пъти.Грешка в позицията на ротора намерих някъде из интернет,но досега не съм се сблъсквал с подобен проблем с тази марка.А и навън е -10 градуса и не ми се налучква на този студ.Ако някой е имал подобен проблем да сподели ще бъда много благодарен. ___________________________________________________________________ Отворих машината.Интересното е че още преди да я пусна да работи,компресора се опитва да тръгне.Пускам на топло и вентилатора си тръгва а компресора само опитва и умира.Най вроятно е заял ама има ли начин да го раздвижа някак.Пробвах с гумения чук но не ще.Хората умират от студ и ми звънят през половин час.Кажете ако има спасение.
Може ли от студа да става така? |
|
Всичко записи: 61 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 22 Януари, 2010 - 09:34:48 |
|
|
|
|
|
|
пробваи да го загрееш,преди да го сваляш(компресора).имах същия проблем с 4-5 клими и заработиха |
|
Всичко записи: 35 : Дата на рег-ция: Септ. 2008 : Отправено: 22 Януари, 2010 - 18:12:52 |
|
|
|
|
|
|
На тоя студ трябва да грееш поне половин час с духалката докато се затопли маслото
Топлиш, пробваш, ако не тръгне - пак топлиш, докато компресора не почне да пари |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Януари, 2010 - 19:07:52 |
|
|
|
аб
Редовен участник От: Варна
|
|
|
|
Може ли от студа да става така? | и аз имам такъв случеи с LGC макар че там климатика не беше работил цяла нощ и със подгряване зацепи а имам информация че им е обща болка на този модел |
|
Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 22 Януари, 2010 - 21:04:33 |
|
|
|
|
|
|
Датчика на високото налягне ми дава 100 килоома при -8 градуса вьн
Има ли някъква защита която да не дава на климатика да тръгне при много студено,защото се оказа че в момента не отива ток при компресора. |
|
Всичко записи: 61 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 23 Януари, 2010 - 11:28:42 |
|
|
|
|
|
|
100 килоома е датчика за прегряване на компресора
Изключи ли климатика от щепсела за да се рестартира ? Рестартирането става с изключване на захранването поне за 10 минути |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Януари, 2010 - 12:41:31 |
|
|
|
|
|
|
Да даже няколко пъти и пак не иска.Има ли друго зануляване на грешки или рестартирване.
Не става.Цяла нощ стоя изключен и не ще да тръгне.Топлих компресора и пак не става.Започнах да мисля да не е нещо по захранващия блок.Ама в тоя студ хич не ми се експериментира.Или клиентите ми премълчават нещо или е станало съвпадение за да спре така изведнъж.Казваш няма защита от студа някъква. |
|
Всичко записи: 61 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 23 Януари, 2010 - 14:04:32 |
|
|
|
|
|
|
С духалка не става .Опитай с горелка да го нагрееш или с оксижена |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Март 2008 : Отправено: 25 Януари, 2010 - 22:19:23 |
|
|
|
аб
Редовен участник От: Варна
|
|
|
|
сигорно не е замръзнал когато е замръзнал прави няколко опита да тръгне тресе се и хлопа като механично задържал конвенционален |
|
Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 26 Януари, 2010 - 08:32:06 |
|
|
|
|
|
|
Точно
|
|
Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 30 Януари, 2010 - 21:20:27 |
|
|
|
vaioo
Редовен участник От: София
|
|
|
|
FUJITSY 12 LGC -изключва на топло Здравейте колегите, Имам ядове с едно FUJITSY 12 LGC, на студено си бачка ок, но на топло тръгва, работи в повечето случай по 1-2 минути и спира без да дава някаква грешка, след малко пак си тръгва сам и пак същото.По някои път работи и повече, по 3-4 мин, друг път даже не изкарва да тръгне и вътрешния вентилатор и спира. В момента на спирането оборотите на компресора са или средни, или при преход към високи в повечето случай и в много малко-максимални. Когато работи топли нормално и налягането е добре. Смених тръбен и въздушен датчик-пак същото Мерих ампеража на трите фази към компресора-еднакъв и на максимални обороти(ако ги достигне) отива на 6А-нормално и не се вдига повече. Съпротивлението между намотките-еднакво. Махах му и датчика за прегряване на компресора-пак без файда. Другото интересно е че се появява утечка от 80-100в. Утечката се появява когато външното тяло тръгне и изчезва чак когато се спре захранването и пак се пусне. Дори и да спре външното, след като утечката я има,тя не изчезва докато не му спра тока. Когато работи вътрешното само-утечка няма. Да не би нещо тази утечка да ебава машината, но пък с нея на студено си бачка без да спира
По платката и кондензаторите няма никакви видими повреди. Интересното за утечката е че се появява само след като външното е тръгнало-преди това я няма и след като спре си остава чак докато не го изключиш от контакта Пробвах го и на тест режим-грешка не дава.
Контакта е занулен-проверих,на старите панелки има само фаза и нула,земята е вързана към нулата. При обръщане на щепсела утечката става вече постоянна и не изчезва,като проблема с климатика си остава. |
|
Всичко записи: 174 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 19 Декември, 2010 - 20:17:57 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
ако трябва пробвай го на друг контакт които е на друг кръг.няма начин при добре занулен контакт да имаш утечка освен ако има проблем със самата нула. |
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 19 Декември, 2010 - 21:22:30 |
|
|
|
|
|
|
ASYA 12 LGC - operation и timer мигат едновременно по 5 пъти. Климатика не работи. При вкл. от дистанционното веднага дава тази грешка... Ако някой сподели за грешката ще съм му благодарен... От вън не съм гледал нищо...
Изключван е от контакта ... |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 23 Април, 2013 - 11:29:50 |
|
|
|
|
|
|
Тази грешка означава - Compressor location detection error. От сега ти казвам, че ако след рестарт нещата не се оправят, отиваш на нов компресор. На български казано - електрониката не може да открие позицията на ротора... |
|
Всичко записи: 196 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 23 Април, 2013 - 15:38:26 |
|
|
|
|
|
|
Ако е здрав инвертора и външната електроника тогава може да се окаже,че е компресор. Успех. |
|
Всичко записи: 57 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 23 Април, 2013 - 17:55:26 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря Ви. Дано да е електрониката. Някой има ли опит личен с рестарт да се е оправял този модел? Аз лично имам само няколко такива случая, при които да е заработвал някой климатик след рестарт - Osaka, Crown... и подобни... |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 23 Април, 2013 - 18:30:26 |
|
|
|
|
|
|
Климатик fujitsu Asya12lgc - не обезскрежава Климатика има проблем с Defrost Изобщо не го прави дайте някакви насоки какъв може да е проблема.. Турбината не си променя оборотите |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Юни 2014 : Отправено: 16 Декември, 2015 - 13:02:23 |
|
|
|
|
|
|
Провери ли вътрешния тръбен датчик - 47к |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Декември, 2015 - 13:09:18 |
|
|
|
|
|
|
Климатик FUJITSU Asya12LGC - Датчици Здравейте някой може ли да ми даде информация относно външните датчици понеже ги мерих преди 2 дни въздушен 35к тръбен 15 и на компресора 110к мерени са на външна температура -2градуса.. Благодаря за обърнатото внимание и лек ден
Всичките датчици на вътрешното са в норми ____________________________________________________________ Климатик Fujitsu Asya 12lgc - 3 пъти мига operation и 2 пъти timer Здравейте , Климатика показва грешка- 2 пъти мига operation и timer и един път само operation... Чува се как отваря четрипътния и повдига електромагнитния клапан и не тръгва компресора и вентилаторa... Благодаря за обърнатото внимание
|
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Юни 2014 : Отправено: 05 Декември, 2016 - 20:47:22 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Декември, 2016 - 19:48:06 |
|
|
|
kayo
Редовен участник От: Пазарджик
|
|
|
|
Провери датчика за дефроста в какво състояние е.
|
|
Всичко записи: 125 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 18 Декември, 2016 - 21:36:51 |
|
|
|
|
|
|
Всички датчици са в капацитет.. Днес го пуснах на автоматичен режим тръгна мотора и венилатора след около 2-3 секунди спря мотора вентилатора продължи още минутка и спря но на топло не тръгва изобщо... ____________________________________________________________________ Подмених датчика на компресора оказа се че прекъсва в основата си и го има един път друг път го мяма след като го подмених климатика заработи като НОВ.. Благодаря за обърнатото внимание |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Юни 2014 : Отправено: 19 Декември, 2016 - 19:40:06 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Климатик FUJITSU ASYA 12 LCC След изключване на захранването и пускане на климатика, започна да дава грешка от 5 премигвания на operate и timer. От постовете на колегите разбрах, че грешката е свързана с компресора. Какво може да се предприеме за отстраняване на проблема? |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 13 Януари, 2017 - 10:16:51 |
|
|
|
|
|
|
Блокирал компресор - нагряваш го 30 минути с духалка и блъскаш с чука. |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Януари, 2017 - 08:39:58 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Fujitsu ASYA12LGC
Здравейте,на фуджицу ASYA12LGC мига само таимер 4пъти периодично,вътре вентилатора върти,вънка нищо Стоя изключен от контакта цяла нощ и пак същото Има ли спасение. Благодаря Величко | няма комуникация - гръмнала външна платка
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Март, 2021 - 22:39:37 |
|
|
|