Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

климатик FUJITSU ASYA 12 LGC

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (2): [1] 2 » ]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 грешка-5 пъти мига operation и timer
emin4ev

Участник

Здарвейте.Снощи към 21.00часа ми се обадиха от адрес за проблем с въпросното fujitsu.Според думите на собствениците изклучили климатика за поредното почистване на филтрите,пуснали го и не тръгнал.Обадиха ми се и ми казаха че четири пъти мигат двата диода(timer operation).Отидох там,рестартирах машината вун тръгна вентилатора о компресора не.докато бях там не направи грешка но след 40 мин. ми се обадиха че през 1 секунда мигат същите две лампи но 5 пъти.Грешка в позицията на ротора намерих някъде из интернет,но досега не съм се сблъсквал с подобен проблем с тази марка.А и навън е -10 градуса и не ми се налучква на този студ.Ако някой е имал подобен проблем да сподели ще бъда много благодарен.
Отворих машината.Интересното е че още преди да я пусна да работи,компресора се опитва да тръгне.Пускам на топло и вентилатора си тръгва а компресора само опитва и умира.Най вроятно е заял ама има ли начин да го раздвижа някак.Пробвах с гумения чук но не ще.Хората умират от студ и ми звънят през половин час.Кажете ако има спасение.

Може ли от студа да става така?

Всичко записи: 61 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 22 Януари, 2010 - 09:34:48
frigovasi

Нов участник
От: Костенец

пробваи да го загрееш,преди да го сваляш(компресора).имах същия проблем с 4-5 клими и заработиха

Всичко записи: 35 : Дата на рег-ция: Септ. 2008 : Отправено: 22 Януари, 2010 - 18:12:52
kolyo

Админ
От: Русе

На тоя студ трябва да грееш поне половин час с духалката докато се затопли маслото

Топлиш, пробваш, ако не тръгне - пак топлиш, докато компресора не почне да пари

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Януари, 2010 - 19:07:52
аб

Редовен участник
От: Варна

Може ли от студа да става така?
и аз имам такъв случеи с LGC макар че там климатика не беше работил цяла нощ и със подгряване зацепи а имам информация че им е обща болка на този модел

Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 22 Януари, 2010 - 21:04:33
emin4ev

Участник

Датчика на високото налягне ми дава 100 килоома при -8 градуса вьн

Има ли някъква защита която да не дава на климатика да тръгне при много студено,защото се оказа че в момента не отива ток при компресора.

Всичко записи: 61 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 23 Януари, 2010 - 11:28:42
kolyo

Админ

100 килоома е датчика за прегряване на компресора

Изключи ли климатика от щепсела за да се рестартира ?
Рестартирането става с изключване на захранването поне за 10 минути

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Януари, 2010 - 12:41:31
emin4ev

Участник

Да даже няколко пъти и пак не иска.Има ли друго зануляване на грешки или рестартирване.

Не става.Цяла нощ стоя изключен и не ще да тръгне.Топлих компресора и пак не става.Започнах да мисля да не е нещо по захранващия блок.Ама в тоя студ хич не ми се експериментира.Или клиентите ми премълчават нещо или е станало съвпадение за да спре така изведнъж.Казваш няма защита от студа някъква.

Всичко записи: 61 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 23 Януари, 2010 - 14:04:32
gosho1

Нов участник

С духалка не става .Опитай с горелка да го нагрееш или с оксижена

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Март 2008 : Отправено: 25 Януари, 2010 - 22:19:23
аб

Редовен участник
От: Варна

сигорно не е замръзнал
когато е замръзнал прави няколко опита да тръгне тресе се и хлопа
като механично задържал конвенционален

Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 26 Януари, 2010 - 08:32:06
BaHko

Нов участник

Точно

att-4b6487c57975c5.gif

Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 30 Януари, 2010 - 21:20:27
vaioo

Редовен участник
От: София

FUJITSY 12 LGC -изключва на ­ топло
Здравейте колегите, Имам ядове с едно FUJITSY 12 LGC,
на студено си бачка ок, но на топло тръгва, работи в повечето случай по 1-2 минути и спира без да дава някаква грешка, след малко пак си тръгва сам и пак същото.По някои път работи и повече, по 3-4 мин, друг път даже не изкарва да тръгне и вътрешния вентилатор и спира.
В момента на спирането оборотите на компресора са или средни, или при преход към високи в повечето случай и в много малко-максимални.
Когато работи топли нормално и налягането е добре.
Смених тръбен и въздушен датчик-пак същото
Мерих ампеража на трите фази към компресора-еднакъв и на максимални обороти(ако ги достигне) отива на 6А-нормално и не се вдига повече.
Съпротивлението между намотките-еднакво.
Махах му и датчика за прегряване на компресора-пак без файда.
Другото интересно е че се появява утечка от 80-100в.
Утечката се появява когато външното тяло тръгне и изчезва чак когато се спре захранването и пак се пусне. Дори и да спре външното, след като утечката я има,тя не изчезва докато не му спра тока. Когато работи вътрешното само-утечка няма.
Да не би нещо тази утечка да ебава машината, но пък с нея на студено си бачка без да спира

По платката и кондензаторите няма никакви видими повреди.
Интересното за утечката е че се появява само след като външното е тръгнало-преди това я няма и след като спре си остава чак докато не го изключиш от контакта
Пробвах го и на тест режим-грешка не дава.

Контакта е занулен-проверих,на старите панелки има само фаза и нула,земята е вързана към нулата.
При обръщане на щепсела утечката става вече постоянна и не изчезва,като проблема с климатика си остава.

Всичко записи: 174 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 19 Декември, 2010 - 20:17:57
p1

Постоянен участник
От: Сливен

ако трябва пробвай го на друг контакт които е на друг кръг.няма начин при добре занулен контакт да имаш утечка освен ако има проблем със самата нула.

Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 19 Декември, 2010 - 21:22:30
fujitsu

Постоянен участник

ASYA 12 LGC - operation и timer мигат едновременно по 5 пъти. Климатика не работи.
При вкл. от дистанционното веднага дава тази грешка...
Ако някой сподели за грешката ще съм му благодарен... От вън не съм гледал нищо...

Изключван е от контакта ...

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 23 Април, 2013 - 11:29:50
Aleksandars

Редовен участник
От: Пловдив

Тази грешка означава - Compressor location detection error. От сега ти казвам, че ако след рестарт нещата не се оправят, отиваш на нов компресор. На български казано - електрониката не може да открие позицията на ротора...

Всичко записи: 196 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 23 Април, 2013 - 15:38:26
Dgigit

Участник
От: Пловдив

Ако е здрав инвертора и външната електроника тогава може да се окаже,че е компресор.
Успех.

Всичко записи: 57 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 23 Април, 2013 - 17:55:26
fujitsu

Постоянен участник

Благодаря Ви. Дано да е електрониката. Някой има ли опит личен с рестарт да се е оправял този модел? Аз лично имам само няколко такива случая, при които да е заработвал някой климатик след рестарт - Osaka, Crown... и подобни...

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 23 Април, 2013 - 18:30:26
Асенката

Участник

Климатик fujitsu Asya12lgc - не обезскрежава
Климатика има проблем с Defrost Изобщо не го прави дайте някакви насоки какъв може да е проблема..

Турбината не си променя оборотите

Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Юни 2014 : Отправено: 16 Декември, 2015 - 13:02:23
kolyo

Админ

Провери ли вътрешния тръбен датчик - 47к

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Декември, 2015 - 13:09:18
Асенката

Участник

Климатик FUJITSU Asya12LGC - Датчици
Здравейте някой може ли да ми даде информация относно външните датчици понеже ги мерих преди 2 дни въздушен 35к тръбен 15 и на компресора 110к мерени са на външна температура -2градуса..
Благодаря за обърнатото внимание и лек ден

Всичките датчици на вътрешното са в норми
Здравейте , Климатика показва грешка- 2 пъти мига operation и ­ timer и един път само operation... Чува се как отваря четрипътния и повдига електромагнитния клапан и не тръгва компресора и вентилаторa...
Благодаря за обърнатото внимание

Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Юни 2014 : Отправено: 05 Декември, 2016 - 20:47:22
kolyo

Админ

>>>

att-5856d0dfb46882LGC.gif

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Декември, 2016 - 19:48:06
kayo

Редовен участник
От: Пазарджик

Провери датчика за дефроста в какво състояние е.

att-5856fa235e8f2LCC.gif

Всичко записи: 125 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 18 Декември, 2016 - 21:36:51
Асенката

Участник

Всички датчици са в капацитет.. Днес го пуснах на автоматичен режим тръгна мотора и венилатора след около 2-3 секунди спря мотора вентилатора продължи още минутка и спря но на топло не тръгва изобщо...

Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Юни 2014 : Отправено: 19 Декември, 2016 - 19:40:06
Pawel

Постоянен участник
От: София

Климатик FUJITSU ASYA 12 LCC
След изключване на захранването и пускане на климатика, започна да дава грешка от 5 премигвания на operate и timer. От постовете на колегите разбрах, че грешката е свързана с компресора.
Какво може да се предприеме за отстраняване на проблема?

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 13 Януари, 2017 - 10:16:51
kolyo

Админ

Блокирал компресор - нагряваш го 30 минути с духалка и блъскаш с чука.

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Януари, 2017 - 08:39:58
kolyo

Админ

Климатик Fujitsu ASYA12LGC
Здравейте,на фуджицу ASYA12LGC мига само таимер 4пъти периодично,вътре вентилатора върти,вънка нищо
Стоя изключен от контакта цяла нощ и пак същото
Има ли спасение. Благодаря
Величко
няма комуникация - гръмнала външна платка

att-604d25953b8e44.gif

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Март, 2021 - 22:39:37

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » климатик FUJITSU ASYA 12 LGC [Страници (2): [1] 2 » ]