Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Haier HSU-12HA03(DB)

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

bandev

Нов участник
От: Бургас

Здравейте, имам проблем с климатик Haier HSU-12HA03(DB).

Преди около две седмици климатика се беше изключил сам. Предположих, че е имало токов удар, макар че досега при токови удари или при спиране на тока климатика винаги си е тръгвал от това положение, при което е бил спрял. Пуснах го отново и си тръгна нормално, но на сутринта го намерих отново изключен. В стаята има уредба и безжичен телефон, на които при токови удари или при спиране на тока след това им мигат ламчките, но те не бяха се изключвали. Изключих климатика от контакта и след като го включих проблема не се е появявал повече.
Преди два дни обаче се появи друг проблем, който не знам дали има нещо общо с предния. Климатика беше оставен сутринта на 19оС, на автомат /както винаги съм правил досега при студено време/ и след обяд като се прибрах в стаята беше студено. На външното тяло се въртеше вентилатора на минимални обороти, на вътрешното тяло светеха двата индикатора POWER/HEALTH и OPERATE, т.е. че работи нормално, но вътрешния вентилатор не се въртеше. Изключих климатика от дистанционното, след което от контакта и след като го включих отново тръгна нормално. Вечерта обаче отново се е повторил случая и на сутринта в стаята отново беше студено. Този път без да изключвам климатика му зададох от дистанционното 1 градус нагоре, при което се включи реле и се включи венилатора на вътрешното тяло, но този на външното спря и изгасна индикатора OPERATE. Въпреки че пробвах да задавам други температури климатика така и не се включи повече. След като го изключих от дистанционното и го включих отново, климатика си тръгна нормално. Независимо от посочения проблем цял ден климатика топли много добре и се размразява нормално без никакви проблеми. Явно проблема се появява след като е работили на високи температури и се намали на 19-20 оС. Това се получава след няколко часа работа след като климатика се намали от 25 на 19 оС, което разбира се съм видял само веднъж и може да е случайност.
За шест години от както използвам климатика не съм имал с него абсолютни никакви проблеми.

Предварително благодаря.
П.П. След няколко опита проблема, за който бях предположил по-горе се потвърди, а именно: когато се намали температурата на климатика /например от 25 оС на 20 оС след няколко часа работа остава да работи само вентилатора на външното тяло на минимални обороти, на вътрешното тяло светят двата индикатора POWER/HEALTH и OPERATE, т.е. че работи нормално, но вътрешния вентилатор не се върти.
Проблема за сега го решавам така: когато искам да намаля температурата /например вечер и да го оставя да работи от 25 оС на 20 оС/ предварително изключвам климатика от дистанционното за около минута и след това го включвам на 20 оС. Така цял ден си работи нормално. След като се пребера вечерта вдигам температурата на 25 оС и нямам проблеми с отоплението.

Това обаче според мен въобще не е нормално и все пак се надявам за някакви коментари от специалистите във форума за преположение къде може да е проблема.

Предварително благодаря.

Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 23 Януари, 2010 - 19:08:37
Vulgara

Нов участник
От: Стара Загора

Климатик Haire HSU-12HA03 (DB) - вентилатор на външното тяло
Здравейте! Имам проблем с климатик Haier HSU-12HA03 (DB). Вентилаторът на външното тяло ту тръгва, ту спира.

Някой да има някакви идеи, къде може да е проблема? И ако евентуално има някакъв проблем по платката на външния блок, откъде мога да намеря такъв за този модел?

Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 03 Декември, 2016 - 18:47:03
Vulgara

Нов участник
От: Стара Загора

От къде мога да намеря външен захранващ блок за климатик Haier HSU-12HA03 (DB)?
Ако някой има и не му трябва, моля да каже цена.

att-58f260bb553e40335.jpg

Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 15 Април, 2017 - 21:04:43
Karlio

Нов участник

Здравейте имам нужда от помощ.
Необходим ми е вътрешен мотор за климатик HAIER номера на мотора е RPG26A.
Предварително благодаря.

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 17 Април, 2017 - 17:23:55
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.royal.bg/kontakti/servizi-za-bjala-tehnika.html

Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Април, 2017 - 17:29:32
ivailo78

Участник
От: Бургас

Мисля че имам такъв мотор да снимка или целия мо дел на мотора за да проверя

Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 18 Април, 2017 - 20:40:29
Pawel

Постоянен участник
От: София

Колеги, климатика тръгва работи 5 минути и после спира и започват да мигат ELECT/HEALT и Timer, a operate свети постоянно. Каква е тази грешка?

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 12 Март, 2020 - 15:57:49
kolyo

Админ
От: Русе

>

att-5e6a45405b68912.jpg

Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 12 Март, 2020 - 16:20:48

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Haier HSU-12HA03(DB) [Страници (1)]