Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик NIPPON KFR 14 DC - ­ грешка E5

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Търся кодове за грешки
condors

Нов участник

моля за малко помощ, става въпрос за клима ниппон KFR 14 DC инвертор
след токов удър изписва Е5 ,
някои знае ли какво означава

моля ако някои има всички грешки на NIPPON KFR да ги напише

Всичко записи: 27 : Дата на рег-ция: Юни 2008 : Отправено: 08 Февруари, 2010 - 13:14:40
clima

Участник
От: Благоевград

изгорял IPM модул

Всичко записи: 87 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 08 Февруари, 2010 - 17:51:13
kolyo

Админ
От: Русе

Климатик NIPPON -KFR14DC ­ инвертор - стартира, но не иска да качи обороти и температура
Климатика след като го пуснеш си тръгва нормално, но не качва обороти и температура, сякаш работи само на ниски обороти, не изписва грешки нито показва такива, проблема е както на студено така и на топло. Започна да ми прави така след като извадих външната платка и я сложих на друг за проба, после като си върнах платката на моя си климатик ми се появи проблема. Друго което искам да попитам, имало е в Пловдив сервиз който ремонтира платки на климатици, ако някой знае нека да даде координати и телефон, че имам два стари НИПОН инверторни които имат проблеми в платките, а компресорите са си здрави, попитах в сервиза на НИПОН но там казват че нямат части а и не поправят стари платки.
jinio

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Декември, 2012 - 17:05:11
nautika1

Нов участник

Климатик NIPPON KFR 14 DC - грешка E5
имам абсолютно същия проблем nippon kfr 14 dc E5 eror ,
вчера го пускам в тока до преди това си работеше, и изведнъж този проблем,
каква част е изгоряла каде да се намери и колко струва
аз лично се съмнявам да не е станал проблема точно от тока, защото когато включих щепсела се чуха искрички

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2014 : Отправено: 25 Октомври, 2014 - 23:58:00
staiko donchev

Редовен участник
От: Пловдив
Климатик NIPPON KFR 14 DC - няма степени на вентилатора
Климатика се държи по следния начин: включваме в захранване веднага тръгва да върти вътрешен вентилатор и след известно време спира. Включваме на топло започва да загрява кондензатора, в момента в който трябва да тръгне да обдухва тръгва на пълна мощност вентилатора.
Датчик на хол работи,подава импулси, като го изключа индикира че не върти вентилатора, но няма степени работи в ON/OFF режим.
Очаквам предположения и съвети.

Към кой елемент да се насоча, за оптрона сигнала идва от процесора през едно съпротивление от него в симистора.

Всичко записи: 113 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 22 Октомври, 2015 - 13:46:36
kolyo

Админ

Може да няма синхроинпулси 50 Hz
Не знам каква е платката, но обикновенно след трансформатора има делител от два резистора и транзистор които формират синхроимпулси 100 Hz.
Проверяват се с осцилоскоп.

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Октомври, 2015 - 14:16:04
velinr

Нов участник

Здравейте, Моя проблем е следния. Климатика има индикация за това кога работи компресора, и за неговата мощност. Пускам на охлаждане и се случва следното - вентилаторите, външния и вътрешния работят, но компресора или не тръгва изобщо или тръгва за няколко секунди и спира (по индикация, а и по звук и по всички останали признаци). Понякога тръгва и работи колкото си реши и спира. Колкото е по-висока температурата отвън, толкова по-често се случва да не работи. Съответно охлаждане - няма. Точно в най-големите жеги не мога да се охладя. Апартамента е западен и точно като се прибера от работа е ужасна жега.
Имам чувството че максимума е 30 градуса - стане ли 30 градуса отвън и отказва да охлажда, само духа.
Зимата на режим отопление пък отказва да работи над 7 градуса (по неговия термометър). Стане ли 6 градуса - тръгва! Това съм го наблюдавал и е закономерно.
Не знам как е било миналото лято, тъй като ползвам климатика по-малко от година.
На квартира съм и не мога да разполагам с него, съответно да викам техници. Но ако подкажете какво е и колко може да струва може да убедя хазяйката да се заемем с ремонта.
Оказа се датчика за прегряване на компресора. Кофти китайски датчик, вместо да дава твърдо контакт или отворено състояние, има съпротивление менящо се в разни ситуации. Като се размърдат кабелите се "оправя" за няколко дни.
Сменихме го, сега работи без проблем.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юли 2013 : Отправено: 28 Януари, 2016 - 18:13:40
tankata

Нов участник
От: Петрич

климатик Nippon kfr-14dc - не ­ тръгва
Здравейте. Бих искал да попитам вас по знаещите имам климатик ниппон kfr-14dc които спря да работи и при оглед се установи че двата краини диода на IPM модула rza-4-5174-292-xx-4 мигат.
Платката беше дадена за ремонт в сервиз но след един месец питане ми я върнаха с друг проблем сега светят всичките диоди (трите един до друг и четвъртия които е сам).От това което четох по нета за грешките е проблем с паметта, и стигам до тук повече нищо не мога да направя. кажете сервиз или какво да направя,
видях на ипм модула две памети свалях ги има нещо записано на тях но не разбирам. Не знам как да кача и паметта на другия чип за да я прегледате.

Изтегли файл: chip_za_nippon.hex
Изтеглен пъти: 694

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Февр. 2016 : Отправено: 07 Февруари, 2016 - 23:43:16
kolyo

Админ

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=552
Като смениш платката(или климатика) ще се оправи

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Февруари, 2016 - 23:44:54
frick

Постоянен участник
От: гр. Девин

Здравейте, имам клиент със същия климатик, като проблема при този климатик е следния: при стартиране на климатика компресора развърта до 6,8А за 2-3 секунди и се чува щракане на реле след ,което спира компресора и външния вентилатор. По време на работа на компресора светят 3 лед диода на IPM. След спирането на компресора остават да мигат 1 и 3 лед диод. При разкачен компресор релето не изключва и вентилатора работи. След няколкократни премигвания на лед диодите остава да мига само лед 2. При закачване на 3 лампи свързани в звезда на местото на компресора лампите светят еднакво. От всичко описано по горе стигам до извода , че компресора е заминал. Моля ,ако греша да ме поправите и да дадете насоки какъв може да е проблема.

Всичко записи: 329 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 09 Октомври, 2016 - 13:18:44
kolyo

Админ

климатик NIPPON KFR 14 DC - ld2 свети а ld3 мига
Здравейте,въпросния климатик тръгва на отопление работи около 5 мин.и изключва и повече не тръгва докато не се рестартира
във вътрешното тяло не изписва никаква грешка а във външното има три диода на IPM-а които докато работи трите мигат заедно а като спре ld2 свети а ld3 мига
помогнете ми каква е тази грешка.
todor botev
не е ли прегряване на компресора ?

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Февруари, 2017 - 22:30:34
rosen__hristov

Редовен участник
От: Шумен

Точно прегряване на компресора е.

att-58b7c1e5972fc____.GIF

Всичко записи: 112 : Дата на рег-ция: Февр. 2008 : Отправено: 02 Март, 2017 - 08:55:33
tankata

Нов участник
От: Петрич

климатик Nippon kfr-14dc - не ­ тръгва
Здравейте. Бих искал да попитам вас по знаещите имам климатик ниппон kfr-14dc които спря да работи и при оглед се установи че двата краини диода на IPM модула rza-4-5174-292-xx-4 мигат.
Платката беше дадена за ремонт в сервиз но след един месец питане ми я върнаха с друг проблем сега светят всичките диоди (трите един до друг и четвъртия които е сам).От това което четох по нета за грешките е проблем с паметта, и стигам до тук повече нищо не мога да направя. кажете сервиз или какво да направя,
видях на ипм модула две памети свалях ги има нещо записано на тях но не разбирам. Не знам как да кача и паметта на другия чип за да я прегледате.

след като доста време стоя климатика неизползваем сега искам отново да му обърна внимание.
На въпросната платка на гърба има един smd 24с02 има ли някой дъмпа да ми го даде, или да прегледа този за грешки.платката и с чип и без чип си позва едно и също. Днес говорих с човека от сервиза които преди време се опита да я отремонтира и ми каза че нямя изгорели елементи и всичко опирало до дъмпа(а той е доста опитен има техниката и персонала тъи че му вярвам). А се оказахме и роднини.
Изтегли файл: smd_chip.e2p
Изтеглен пъти: 561

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Февр. 2016 : Отправено: 11 Март, 2017 - 23:44:08
nasko1773

Нов участник

климатик nippon KFR 14 DC - грешка F3
колеги моля за помомощ на един nippon KFR 14 DC изписва грешка F3 какво означава
случва ми се за пръв път .... благодарство

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2018 : Отправено: 21 Януари, 2018 - 00:27:12
proniceras

Нов участник

Климатик Nippon KFR 14 DC
Здравейте, колко килоома са тръбният и въздушният датчик на вътрешно тяло на въпросния климатик?
Меря ги при стайна температура 22 гр. въздушния дава 9 кОм, а тръбния 3 кОм.

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Яну. 2017 : Отправено: 19 Ноември, 2018 - 22:16:44
velinr

Нов участник

Климатик Nippon KFR-14 - грешка ­19
Здравейте, климатика си дава грешка 19, двата крайни светодиода мигат, което според таблицата е "DC Compressor Out Of Step".
Естествено климатика не тръгва през повечето време (т.е. опитва се и не успява). Случва се и да тръгне, при което на пръв поглед работи нормално, но изведнъж спира.
Когато се опитва да тръгне се чува как компресора като че ли вибрира неравномерно (което всъщност потвърждава диагностиката "out of step").

След повече ровене във форума открих предположение за резистори R41 - 15 ома и R55-R63 - 91k. Оказа се че един от резисторите 91k е прекъснал (R59).
Още едно допълнение. След замяна и тест, пак същите проблеми. Поогледах още малко и намерих още един прекъснал резистор - R65 - 270k. Замених и тествам.
Иначе на външен вид по нищо не личеше че има проблеми с въпросните резистори.
За уточнение, платката е RZA-4-5174, KFR-3212W
След около седмица работа, проблеми не се наблюдават. Смятам го за оправен.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юли 2013 : Отправено: 23 Декември, 2018 - 15:14:42
bobovo

Нов участник

Здр. климатика е Nippon KFR 14DC . Изписва грешка 19 след тест с дистанционното.След няколко опита тръгва и работи .След като тръгне на ипм-ма започват да мигат 3 лампи което е нормално и след 2 мин. остават да светят само лед 2 и 3 лед 3.
В показаното по горе сервизно не намирам такава грешка. Ето и снимка

Турбината завърта. Тръгва и от вън завърта перката и компресора за 5 сек. и изключва и на външната платка почват да мигат led 1 и led 3 което е грешка dc compressor out of step.Вътре с тест от дистанционното изписва 19.
След няколко опита зацепва и си работи и на студено и на топло. Спреш ли го от захранването за няколко часа и после пак чакаш 30 мин. докато зацепи и тръгне..
Интересното е че докато работи свети постоянно led2 и led 3 а би трябвало да мигат 3-те леда. Над моя пост колегата е описал за евентуална причина са резистори ,но при мен не е в тях проблема.

Всичко записи: 33 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 21 Май, 2020 - 09:55:58
kolyo

Админ

Аз съм си записал че светещи LED2 и LED3 са за мотор на турбината, да не би кондензатора му да си е занижил параметрите ?

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Май, 2020 - 13:56:45
bobovo

Нов участник

Занесох я в сериз и ми казаха че проблема е в IPM модула едната фаза давала разлика.

Всичко записи: 33 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 21 Май, 2020 - 18:21:23
bobovo

Нов участник

Nippon KFR 14DC Когато мига само LED 3 докато работи каква е грешката?Когато го стартирам почват да светят и LED1 ,LED и LED3 и след 5 мин. остава да мига само LED 3 климатика продължава да си работи и да охлажда?

Всичко записи: 33 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 27 Юли, 2020 - 16:47:36
kolyo

Админ

Климатик NIPPON KFR 14 DC - Външното тяло не включва
Проблема е следния : климатика не е включван около месец ( не е изключван от мрежата ) . Вчера при включване забелязах , че сработва само вътрешното тяло . На дисплея има само индикация за състоянието на работа на компресора(натовареността) реална вътрешна , реална външна температури и таймер .При нормалната си работа при ввлизането в нормален цикъл е следния : в режим на отопление при включване на индикатора се показва първо вътрешната температура , след около 10 секунди индикира и външната . С това започва работата и на външното тяло , комппресора сработва като това се визуализира от индикатора като най-ниска степен на натовареност (най-малката чертичка от индикаторната стълбичка светва) . Сега обаче започва работа само вътрешното тяло , а външното няма признаци на действие дори и от индикатора ! Проверил съм само въздушния и тръбния сензори - съответно 5,6Ком и 5,9Ком при околна температура 24 С" .Външното тяло не сработва и при режим на охлаждане . Не изписва код за грешка !!! вътрешното тяло е като на същия модел но LUX (или е , но никъде не пише)
Това е вътрешната платка :
Цветан Цветанов

att-5f834516207c914.jpg

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Октомври, 2020 - 20:47:02
kolyo

Админ

Климатик Nippon KFR 14 DC LUX
Здравейте, Бих искал да ви попитам за значението на грешка F3 на Nippon kfr 14 DC LUX. Попитах няколко специалиста и едни ми казаха тръбен датчик на вътрешно тяло, други тръбен датчик на външното тяло, но на този модел се оказва, че F3 не е за тръбен датчик. Ако някой знае нека да помогне. Благодаря!
NST

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Януари, 2024 - 18:33:00

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик NIPPON KFR 14 DC - ­ грешка E5 [Страници (1)]