Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик GREE KFR-35GW -изключва

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Включва-изключва през 3минути
criss

Нов участник
От: Пловдив

Климатик GREE KFR-35GW с токова защита и два датчика

Kлиматика е на около 1 година, обслужен преди 2 месеца, прави много чести старт-стопове без значение на зададената температура. Първоначално включване- температура в стаята=16*, зададена т-ра=24*, след 5 мин.спира>>почива 3 мин.>>старт-3 мин.>>стоп и т.нататък.
Налягане - 3.8 bar на студено, 19 до 23 bar на топло като прилежно си включва и изключва външния вентилатор.
Ток - 5.8А
Вътрешно и външно тяло в нормално състояние,няма утечки,според мен няма видими причини за този режим на работа,но въпреки това се държи странно.Монтиран е в 16кв.м.стая с добра изолация и малки топлозагуби.
Някaкви идеи / същия клиент има още две такива машини,но при тях всичко е ОК/

Всичко записи: 31 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 16 Януари, 2007 - 17:39:42
kolyo

Админ
От: Русе

обслужен преди 2 месеца
да не са разменени местата на датчиците по време на профилактиката ?
Откача ли токовата защита за проба ?
Като има три еднакви климатика, що не премести датчиците от някой работещ ?

Всичко записи: 12549 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Януари, 2007 - 17:46:45
criss

Нов участник
От: Пловдив

Аз го обслужвах,пък и няма как.Днес ми разказа играта-четири часа съм се въртял като паяк,станах разноглед

Не съм откачал токовата защита, но няма големи тоци и не сработва,стартира си нормално,не грее изобщо пълна магия.

що не премести датчиците от някой работещ
Утре и това ще пробвам,но ги замервах и мисля,че са в ред.Той и така си работи,но не е нормален цикъла

Всичко записи: 31 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 16 Януари, 2007 - 18:41:06

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик GREE KFR-35GW -изключва [Страници (1)]