Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

климатик OSAKA CH-09-LBP - не ­ тръгва

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Cau

Нов участник

Здравейте на всички. проблема се състой в следното
когато го пусна на затопляне и примерно навън е 9' а в стаята 15' аз примерно му задавам 23'-24' , както винаги до сега в продължение на две години. Реакция обаче никаква, нито работи нито дава признаци да се опитва.Външното тяло грам не се пуска,направи ми впечатление че на дисплея има едни 5 черти определящи степента на мощност за момента на външното тяло, сега обаче я нама тази индикация т.е седи празно все едно нищо не е имало там.
Имам още един същия той и до сега си работи и няма проблем обаче този зацепи и не знам ,какво му е. Ако някой има идея какъв може да е проблема ще се радвам да я сподели.
Благодаря предварително на отзовалите се
Видях че свети и един червен на голямата платка (мисля,че е главния контролер).И така пак няма реакций никакви, има захр. бушоните са здрави нямаше никакви видими промени по платките. Някакви идей ?? !!

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 06 Октомври, 2010 - 22:13:59
ivailo78

Участник
От: Бургас

прегледай спойките на външната платка на тялото и огледай добре може да е модула но може и да е платката а на самата платка има два бушона малък и голям виж и тях

Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 07 Октомври, 2010 - 18:28:49
turboie

Постоянен участник
От: любимец

доколкото разбрах няма никва реакция като го пусниш от дистанционото провери първо захранващиа трансформатор на вътрешната платка дали е изправен и след това датчици и платка

Всичко записи: 308 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 16 Октомври, 2010 - 08:36:09
p1

Постоянен участник
От: Сливен

Как да ги проверя,като нямам и идея как става ?
а не е ли по добре да се обадиш в някои сервиз преди да е станало късно

Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 16 Октомври, 2010 - 16:20:34
Cau

Нов участник

Момента е такъв, че нямам излишни 100лв за сервиз щото толко искат за да дойдат и да остановят проблема.

Ако някой има някакво сервизно ръковотсво за тези климатици,ще е добре. Искат да видя кода на грешката, до колкото разбрах всеки климатик си има кодови грешки.
Както споменах на дисплея не изписва никаква грешка, само на външното тяло диодите светят с няква последователност.
Другото, което е някой знае ли каде са светодиодите за грешки във вътрешното тяло или във външното или и двете ?
Няма значение кой е сервиза, оторизиран е за Осака,че те нали само така практикуват.Профилактиката 36лв,пътя до нас 30-35лв. зависело и като чуха за проблема можело да се наложи да се сваля климата още 40лв. за аварийно положение.
Но не мисля,че тази информация е особено важна за решението на проблема .

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 16 Октомври, 2010 - 19:46:29
vaioo

Редовен участник
От: София

Колега нали казваш че имаш 2 такива?е тогава от единия на другия и ще разбереш какво му е.

Щом имаш още един, би могъл да прехвърлиш датчици,платки и тн...от единия на другия и да хванеш проблема

Всичко записи: 174 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 18 Октомври, 2010 - 19:07:59
Cau

Нов участник

Принципно е решение, но е доста играчка,като цяло ми звучи добра идея може да се възползвам

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 19 Октомври, 2010 - 20:58:43
kolyo

Админ
От: Русе

Osaka CH-09-LBP - Голяма консумация на ток
Kупих климатик OSAKA CH-09-LBP. В гаранция съм Имам проблеми с отоплението
Черпеше голям ток-около 7 до 9 А ,а не топлеше добре
Изпратиха го в Бургас и там са му сменили капилярна система. Сега работи по –добре,но не топли ефективно
Ето какво замерих:
При t навън - 0 гр и t на помещението =15 гр / 10 кв. м. площ , t зададена 20 гр,замерих начален ток 7 до 8А. След 1 час тока падна на 4 А.След 3 часа тока падна на 3.3 А.те около 0.75 kW консумация ,когато t на помещението стана 19 до 20 гр.и така продължи около 5 часа без да изключва. После за около 30 мин изключи и пак продължи с ток около 3.3 А.А Мидеята ми 9-ка работи в хол 18 кв. м с по-голяма площ с по-малък ток при установена температура -20 гр с около 2 А. Не е нормално на малкото помещение тока да е по-голям. Може би компресора да не е в ред ида консумира по- голям ток или нещо друго. Дайте съвет къде може да е проблема.
ivocvetkov

Просто си хванал някой ментак модел дето още е в разработка с осаката е така
ivailo78

Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Януари, 2011 - 23:54:45
Bat Lyubo

Постоянен участник

Eco clima CH-09-LBPE
Обадиха ми се, че не работи и като отидох- вътрешната пита замръзнала.
В едно сървърно е и няколко години не е правил проблеми. Мислех, че няма обдухване, но не. Източих и заредих на везна 670гр. R410. На 16 градуса му е зададената температура. Когато е малък толеранса между зададена и околна работи на ~10 градуса изпарение и индикатора за компресора е на една чертичка- работи добре. Но като е по голям толеранса индикатора показва, че компресора се усилва и изпарението отива на -2 -3 градуса и вътре започва да замръзва. На дисплея показва външна и вътрешна и ми направи впечатление, че външната е на 45 градуса
Колко ома трябва да е този датчик? Може ли от него да е? Да не би да трябва да работи с повече фреон? Ама до сега как е работил? Дайте акъл!
Днес му смених датчика- 5к, показва външната вярно и уж заработи на по-високо изпарение, но преди малко ми звъннаха, че пак започнал вътре да се заскрежава, първо откъм дебелата тръба, което навежда на задръстен топлообменник, ама не е. Интересното е, че в стаята им за почивка има същия модел и той показва външна 45, ама не замръзва.

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 19 Април, 2012 - 14:54:01
fujitsu

Постоянен участник

Сигурен съм че си проверил, но пак да питам - турбината как е?

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 24 Април, 2012 - 18:28:49
Bat Lyubo

Постоянен участник

Чиста е!
Има една функция, която отчита температурата в стаята от дистанционното. Като я изключих и засега не са се обаждали. Заблудих се от това, че при изключена функция на дисплея на дистанционното излиза символ, а би трябвало да е обратно!

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 24 Април, 2012 - 19:12:26
fujitsu

Постоянен участник

Басси кефа... Евала че си се оправил..

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 26 Април, 2012 - 20:36:44
Osakach09

Нов участник
От: Шумен

здравейте,имам същия проблем с ch 09 lbpe.Не тръгва външното тяло.свалих ipm модула,прекъснали са му 2 краченца и чак се е напукал самия корпус на STK то.Имам същия модел работещ климатик и се чудя дали да не пробвам неговия модул на този.Въпроса ми е дали може компресора да има някакъв проблем,че да опича така STK то.Да не си вкарам автогол,да разваля и работещия?
Откъде мога да си намеря такава платка?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 29 Октомври, 2013 - 22:27:39
kolyo

Админ

климатик osaka ch09lbp изключва
Здравейте.Пускам климатика работи две минути(компресора започва да си усилва оборотите) и изключва.На силовата платка(ipm)има три светодиода, от които остава да свети само най горния постояно.
Може ли някой да ми пише каква е грешката.Предварително благодаря.
ic000

Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Април, 2015 - 09:37:01
Pawel

Постоянен участник

Колеги, срещнах същият модел климатик, при който външното тяло не тръгва. Нито на отопление, нито на охлаждане. Дисплея си свети нормално. Всички датчици са по 6,6 кОма, само на компресора е 75 кОма. На външното тяло трите лампички светят постоянно. На външната платка има един светодиод и той свети. Няма премигвания на нито един светодиод. Не съм срещал подобен проблем при тези модели на Osaka. Моля за някакви насоки към проблема.

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 15 Април, 2021 - 20:31:44
kolyo

Админ

Пробвай с друг IPM

Смени ли кондензатора 47uF на вътрешната платка ?

Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Април, 2021 - 20:53:51
Pawel

Постоянен участник

IPM излезе! Благодаря ти!

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 17 Април, 2021 - 08:40:10

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » климатик OSAKA CH-09-LBP - не ­ тръгва [Страници (1)]