|
|
|
|
Cau
Нов участник
|
|
|
|
Здравейте на всички. проблема се състой в следното когато го пусна на затопляне и примерно навън е 9' а в стаята 15' аз примерно му задавам 23'-24' , както винаги до сега в продължение на две години. Реакция обаче никаква, нито работи нито дава признаци да се опитва.Външното тяло грам не се пуска,направи ми впечатление че на дисплея има едни 5 черти определящи степента на мощност за момента на външното тяло, сега обаче я нама тази индикация т.е седи празно все едно нищо не е имало там. Имам още един същия той и до сега си работи и няма проблем обаче този зацепи и не знам ,какво му е. Ако някой има идея какъв може да е проблема ще се радвам да я сподели. Благодаря предварително на отзовалите се _________________________________________________________________ отворих външното тяло,след което пуснах захранване и почнах да наблюдавам какво става. светнаха 3 диода на една малка платка, след което изгаснаха. Цъкна едно реленце пак светнаха и трите и така останаха. Видях че свети и един червен на голямата платка (мисля,че е главния контролер).И така пак няма реакций никакви, има захр. бушоните са здрави нямаше никакви видими промени по платките. Някакви идей ?? !! ____________________________________________________________________ Как да ги проверя,като нямам и идея как става ? |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 06 Октомври, 2010 - 22:13:59 |
|
|
|
|
|
|
прегледай спойките на външната платка на тялото и огледай добре може да е модула но може и да е платката а на самата платка има два бушона малък и голям виж и тях ________________________________________________________________ щом всичко ти свети провери датчиците вътре и вън ако всичко е окей замери компресора и модула и ще откриеш проблема |
|
Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 07 Октомври, 2010 - 18:28:49 |
|
|
|
turboie
Постоянен участник От: любимец
|
|
|
|
доколкото разбрах няма никва реакция като го пусниш от дистанционото провери първо захранващиа трансформатор на вътрешната платка дали е изправен и след това датчици и платка |
|
Всичко записи: 308 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 16 Октомври, 2010 - 08:36:09 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
Как да ги проверя,като нямам и идея как става ? | а не е ли по добре да се обадиш в някои сервиз преди да е станало късно |
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 16 Октомври, 2010 - 16:20:34 |
|
|
|
Cau
Нов участник
|
|
|
|
Момента е такъв, че нямам излишни 100лв за сервиз щото толко искат за да дойдат и да остановят проблема.
Ако някой има някакво сервизно ръковотсво за тези климатици,ще е добре. Искат да видя кода на грешката, до колкото разбрах всеки климатик си има кодови грешки. Както споменах на дисплея не изписва никаква грешка, само на външното тяло диодите светят с няква последователност. Другото, което е някой знае ли каде са светодиодите за грешки във вътрешното тяло или във външното или и двете ? ________________________________________________________________ Няма значение кой е сервиза, оторизиран е за Осака,че те нали само така практикуват.Профилактиката 36лв,пътя до нас 30-35лв. зависело и като чуха за проблема можело да се наложи да се сваля климата още 40лв. за аварийно положение. Но не мисля,че тази информация е особено важна за решението на проблема . |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 16 Октомври, 2010 - 19:46:29 |
|
|
|
vaioo
Редовен участник От: София
|
|
|
|
Колега нали казваш че имаш 2 такива?е тогава от единия на другия и ще разбереш какво му е.
Щом имаш още един, би могъл да прехвърлиш датчици,платки и тн...от единия на другия и да хванеш проблема |
|
Всичко записи: 174 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 18 Октомври, 2010 - 19:07:59 |
|
|
|
Cau
Нов участник
|
|
|
|
Принципно е решение, но е доста играчка,като цяло ми звучи добра идея може да се възползвам |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 19 Октомври, 2010 - 20:58:43 |
|
|
|
|
|
|
Osaka CH-09-LBP - Голяма консумация на ток
Kупих климатик OSAKA CH-09-LBP. В гаранция съм Имам проблеми с отоплението Черпеше голям ток-около 7 до 9 А ,а не топлеше добре Изпратиха го в Бургас и там са му сменили капилярна система. Сега работи по –добре,но не топли ефективно Ето какво замерих: При t навън - 0 гр и t на помещението =15 гр / 10 кв. м. площ , t зададена 20 гр,замерих начален ток 7 до 8А. След 1 час тока падна на 4 А.След 3 часа тока падна на 3.3 А.те около 0.75 kW консумация ,когато t на помещението стана 19 до 20 гр.и така продължи около 5 часа без да изключва. После за около 30 мин изключи и пак продължи с ток около 3.3 А.А Мидеята ми 9-ка работи в хол 18 кв. м с по-голяма площ с по-малък ток при установена температура -20 гр с около 2 А. Не е нормално на малкото помещение тока да е по-голям. Може би компресора да не е в ред ида консумира по- голям ток или нещо друго. Дайте съвет къде може да е проблема. ivocvetkov |
Просто си хванал някой ментак модел дето още е в разработка с осаката е така ivailo78 |
|
|
Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Януари, 2011 - 23:54:45 |
|
|
|
|
|
|
Eco clima CH-09-LBPE Обадиха ми се, че не работи и като отидох- вътрешната пита замръзнала. В едно сървърно е и няколко години не е правил проблеми. Мислех, че няма обдухване, но не. Източих и заредих на везна 670гр. R410. На 16 градуса му е зададената температура. Когато е малък толеранса между зададена и околна работи на ~10 градуса изпарение и индикатора за компресора е на една чертичка- работи добре. Но като е по голям толеранса индикатора показва, че компресора се усилва и изпарението отива на -2 -3 градуса и вътре започва да замръзва. На дисплея показва външна и вътрешна и ми направи впечатление, че външната е на 45 градуса Колко ома трябва да е този датчик? Може ли от него да е? Да не би да трябва да работи с повече фреон? Ама до сега как е работил? Дайте акъл! _________________________________________________________________ Днес му смених датчика- 5к, показва външната вярно и уж заработи на по-високо изпарение, но преди малко ми звъннаха, че пак започнал вътре да се заскрежава, първо откъм дебелата тръба, което навежда на задръстен топлообменник, ама не е. Интересното е, че в стаята им за почивка има същия модел и той показва външна 45, ама не замръзва. |
|
Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 19 Април, 2012 - 14:54:01 |
|
|
|
|
|
|
Сигурен съм че си проверил, но пак да питам - турбината как е? |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 24 Април, 2012 - 18:28:49 |
|
|
|
|
|
|
Чиста е! Има една функция, която отчита температурата в стаята от дистанционното. Като я изключих и засега не са се обаждали. Заблудих се от това, че при изключена функция на дисплея на дистанционното излиза символ, а би трябвало да е обратно! |
|
Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 24 Април, 2012 - 19:12:26 |
|
|
|
|
|
|
Басси кефа... Евала че си се оправил.. |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 26 Април, 2012 - 20:36:44 |
|
|
|
|
|
|
здравейте,имам същия проблем с ch 09 lbpe.Не тръгва външното тяло.свалих ipm модула,прекъснали са му 2 краченца и чак се е напукал самия корпус на STK то.Имам същия модел работещ климатик и се чудя дали да не пробвам неговия модул на този.Въпроса ми е дали може компресора да има някакъв проблем,че да опича така STK то.Да не си вкарам автогол,да разваля и работещия? Откъде мога да си намеря такава платка? |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 29 Октомври, 2013 - 22:27:39 |
|
|
|
|
|
|
климатик osaka ch09lbp изключва
Здравейте.Пускам климатика работи две минути(компресора започва да си усилва оборотите) и изключва.На силовата платка(ipm)има три светодиода, от които остава да свети само най горния постояно. Може ли някой да ми пише каква е грешката.Предварително благодаря. ic000 |
|
|
Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Април, 2015 - 09:37:01 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Колеги, срещнах същият модел климатик, при който външното тяло не тръгва. Нито на отопление, нито на охлаждане. Дисплея си свети нормално. Всички датчици са по 6,6 кОма, само на компресора е 75 кОма. На външното тяло трите лампички светят постоянно. На външната платка има един светодиод и той свети. Няма премигвания на нито един светодиод. Не съм срещал подобен проблем при тези модели на Osaka. Моля за някакви насоки към проблема. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 15 Април, 2021 - 20:31:44 |
|
|
|
|
|
|
Пробвай с друг IPM
Смени ли кондензатора 47uF на вътрешната платка ? |
|
Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Април, 2021 - 20:53:51 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
IPM излезе! Благодаря ти! |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 17 Април, 2021 - 08:40:10 |
|
|
|