Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик HAIER HSU-10HM03(B)

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (2): [1] 2 » ]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Мигат лампи run и power
иван сеименски

Нов участник

Климатик HAIER HSU-10HM03(B)
при включване на климатика след 1-2 мин. работа почват да мигат лампи run и power.
Компресора вдига бързо до 10 ампера и спира.има необходимото налягане на фреона.
имам проблем с този климатик може ли да ми помогнете. благодаря предварително.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 13 Февруари, 2007 - 09:26:19
qsen

Участник
От: Варна

Колега провери датчика който е под тръбите на вътрешното тяло.
Не мога да ти дам стойности, но мой колега имаше сьщия проблем и каза, че като го сменил се оправил

Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 13 Февруари, 2007 - 18:18:42
nebelservice

Постоянен участник
От: София
задействала се е термозащитата на компресора

Проблеми:
- недостиг на фреон
- изгорял компресор

Огледай за омасляване на гайките

Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Февруари, 2007 - 20:35:12
vasio

Нов участник
От: Дупница

Климатик HAIER HSU-10HM03B - мигат всички диоди
Здравете. Климатика е на приятел, още не съм ходил да го видя, по негови обяснения след пускане тръгва нормално когато си достигне темературата се гаси почват да мигат диодите и не тръгва сам. Ако го изключиш и включиш пак тръгва нормално и пак така..
Човека които го е монтирал му е свалял платките да проверява за студени споики - така му е казал. След ремонта проблема е същия.
Някои да е имал подобен проблем.

Всичко записи: 14 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 11 Октомври, 2007 - 10:07:44
nebelservice

Постоянен участник
Претоварване по ток:

Може климатика да е презареден
Пробвай да му зададеш по-ниска температура
Провери мрежовото захранване ако е под 200 V e проблем
Може и платка да е дефектирала също.

Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Октомври, 2007 - 14:27:12
neweso

Нов участник

1. Недостиг на газ в системата.
2. 4-пътния вентил не обръща нормално.
3. Платкa външно тяло.

Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 15 Октомври, 2007 - 10:22:23
Bat Lyubo

Постоянен участник
От: Русе

На топло или на студено го прави?

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 15 Октомври, 2007 - 13:28:54
slaw

Нов участник

И аз имам инвертор Haier 10H03 или нещо такова.
Изчистих всички филтри и готово.
Явно следи тока на вентилатора на вътрешното тяло.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 22 Октомври, 2007 - 09:59:21
buzzii

Нов участник

HAIER HSU-10HM03(B)
Като пусна климатика нормално си светва лампа power след наколко минути светва run ,след 5-10 сек изгасва run и започват да мигат диоди
power и timer.
Най интересното е че след като ме ядса климатика свалих 2те платки на вът. тяло презапоих което не ми хареса и след това машината тръгна нормално.
Спрях я и след няколко часа пак същото
Захранващото напрежение е 227 v
Незнам вече каво да правя . не мога да намеря таблица с кодове точно за този модел

att-4724ac667bf02aier.jpg

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 28 Октомври, 2007 - 16:08:17
kolyo

Админ

Май ти сработва защитата:
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=8

Климатика да не е дозареждан - ако са го презаредили пак може да изключва.

Всичко записи: 12556 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Октомври, 2007 - 17:56:58
p1

Постоянен участник
От: Сливен

здравейте, отдавна я наглеждам тази тема защото и при мен в сервиза има един HAIER HSU-10HM03(B).
проблема е същия ама времето на работа е скъсено на 10сек. и на топло и на студено, тока е 1А .
като разкача компресора климатика си работи.Компресора няма утечки.
направих запитване до роял-а преди месец и половина и получих най бързия стандартен отговор - такъв компресор няма.
проверил съм всички датчици - наред са.не е от "замърсени филтри" - чисти са.така че се търси компресор.
някой знае ли къде ги има освен в китай

Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 28 Октомври, 2007 - 22:33:26
Гост

ОТСТРАНЕН

Тия хаери са с модул на шиндинген много тъп модул сблъсквал съм се с него още от втората употреба особенно шарп го ползват и тоя модул много често пука транзисторите.
Проверява се с мултицета.

Отправено: 10 Декември, 2007 - 21:57:27
kolyo

Админ

Haier HSU-10HM03(B)
Здравейте, може ли да ми помогнете да реша проблема с климатика ми. Значи започва да грее около 1 мин и след което започва да духа само студено.
Идваха няколко "майстора" но никои не можа да каже какво точно му е.
Фреона си е наред, замерваха някакви неща и уж всичко си е наред.
Помогнете или кажете каде да отида. Благодаря!
by_georgiev
А на студено какво прави ?
Някоя лампа не мига ли ?

Всичко записи: 12556 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 29 Октомври, 2008 - 18:09:24
lichkata

Редовен участник
От: Горна Оряховица
Тези хаери са с променливотокови компресори на санио или митсубиши.
Аз имах проблем със такава 12-ца с компресор санио,и се оказа разбито легло на оста на ротора.Ротора опираше и компресора загряваше за 5 мин.
Компресор вземи от 100в климатик същите са.Тошиба на 115в компресор пак става.Успех и пиши какво си направил Р1.

Всичко записи: 139 : Дата на рег-ция: Февр. 2006 : Отправено: 29 Октомври, 2008 - 21:12:40
p1

Постоянен участник
От: Сливен

lichkata мерси за информацията но това беше миналата година и клиента май го даде за скрап

Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 29 Октомври, 2008 - 21:22:38
kolyo

Админ

Климатик Haier HSU-10HM03(B) - турбината не се върти
Нуждая се от помощ, за което предварително благодаря.
При пускане на климатика комресора издава особен скърцащ звук.
Ротора на вътрешното тяло не се върти и не духа топло. Когато е на режим охлаждане няма проблем.
Извиках техник, който ми каза че компресора се е развалил и се нуждае от нов. Възможно ли е това.
stoan
Възможно е
По добре си купи нов климатик. И гледай да не е инвертор

Всичко записи: 12556 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Януари, 2009 - 22:08:08
СТОЯН

Постоянен участник
От: Бургас

Климатик Haier HSU-18H03/R2(DB)-тръгва външен вентилатор за 10-15 секунди.Изключва и на външна платка диода мига 2 пъти.Вътрешно си свети нормално.Външно има ли кодове за грешки или да изчакам вътрешно да даде индикация.

Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 05 Февруари, 2009 - 18:48:44
krika

Нов участник

Климатик Haier HSU-18H03/R2(DB)-тръгва външен вентилатор за 10-15 секунди.Изключва и на външна платка диода мига 2 пъти.Вътрешно си свети нормално.Външно има ли кодове за грешки или да изчакам вътрешно да даде индикация.

Имал съм няколко такива случая, оказва се компресор , или силов модул. Модела си има дефект. Успех!

Всичко записи: 32 : Дата на рег-ция: Февр. 2008 : Отправено: 06 Февруари, 2009 - 20:42:21
СТОЯН

Постоянен участник
От: Бургас

След изчакване вътрешно дава компресор или IPM .Не вярвам да е компресора защото изобщо не му подава.На мой колега е.Аз със Хаери избягвам да се занимавам.Две дванайски още чакат за IPM-ми от два месеца.Също са негови.Благодаря ти много за отговора.

Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 06 Февруари, 2009 - 21:55:15
frizman

Нов участник

Haier HSU-10HB03(B) - след 20 секунди спира
Аиде на Haiera, да не отварям нова тема Haier HSU-10HB03 при пускане на климатика тръгва но след 20 секунди спира и мигат рън и полер на студено
налягането пада рязко до 2 бара и маи задеиства зашита на топло тръгва но след 10 секунд спира като изключва компресора а след това и вентилатора, някои имал ли
е подобен дефект.

Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 15 Декември, 2009 - 18:52:13
izolator_clima

Нов участник

over-head protection of compressor

Всичко записи: 39 : Дата на рег-ция: Февр. 2008 : Отправено: 15 Декември, 2009 - 21:53:25
R407

Нов участник

според мен прегрява и исключва заради недостиг на фреон

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2009 : Отправено: 20 Декември, 2009 - 19:04:18
turboie

Постоянен участник
От: любимец

имал съм доста случаи на климатици с малко фреон - нито топли нито охлажда ама си върви , нито грешки дава, нито нищо дозареждаш и си тръгва
проблемите които ги дават по принцип могат да бъдат доста в смисал от един проблем възниква друг от него трети и така всичко е савкупно и взаимно свързано има 2 типа проблеми по електрониката и по механиката и 2 са взаимно свързани

Всичко записи: 307 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 20 Декември, 2009 - 20:44:46
nebelservice

Постоянен участник
Едва ли ще отречеш обаче че недостига на фреон е най-лесно да се отхвърли като проблем, след като климатика се източи и зареди наново по кантар.
Доста климатици от тзи серия си отидоха с изгорели или блокирали компресори, което също не е трудно да се установи.

Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 20 Декември, 2009 - 23:37:08
frizman

Нов участник

Пробвах да го заредя по монометри но в този студ, а и клматика тръгва и изключва след 10 секунди но май няма да е фреон.
Компресора няма утечка на корпус, не съм го пробвал след откачване но и това ще направя но в този студ

Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 22 Декември, 2009 - 09:53:59

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик HAIER HSU-10HM03(B) [Страници (2): [1] 2 » ]