Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик OSAKA CH-12-JBE - мига ­ RUN

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Турбината не върти
wlwlwl

Нов участник

Здравейте, Имам осака CH-12-JBE и като го пускам в режим отопление - тръгва , чува се как започва да работи външното тяло и максимум до 20 секунди спира и започва да мига постоянно " RUN". Значи това ми се случи 2 пъти през лятото в режим охлаждане, тогава го рестартирах и се оправяше.
Проблема сега е в всички режими-автоматичен, охлаждане и отопление, вентилация.
Какво може да му се е прецакало ? Благодаря предарително!

не мога да намеря метално капаче , а и надписа "RUN" мига постояно без да спира, не за брой пъти.
Друго което видях е че, при всичките режими вътрешния вентилатор не тръгва. Спрях го и завъртях перката с ръка (въртеше се лесно) След това го пуснах и тръгна нормално перката се върти и работи климатика.
На климатика не му е правена профилактика възможно ли е от от многото боклуци вътре да не тръгва перката или е проблем на двигателчето и.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 17 Октомври, 2010 - 14:12:19
kolyo

Админ
От: Русе

На платката трябва да има един кондензатор 1-1,5uF - най вероятно той се е скапал и затова турбината не завърта

Всичко записи: 12553 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Октомври, 2010 - 17:47:19
wlwlwl

Нов участник

благодаря за помоща , наистина се оказа от него. Сега работи без проблем

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 05 Ноември, 2010 - 17:28:02
legaltk

Нов участник

Здравейте, търся мнение за същия климатик със същите симптоми - мигащ "RUN", монтиран в апартамента на баща ми в Търговище. Опитвам се да му помогна, защото ако му кажа да си купи нов климатик, ще ме изгледа неразбиращо защо да си купува нов като може да си отремонтира този климатик!?!
От сервиза твърдят за изгорял процесор и необходимост от подмяна на цялата платка с дисплей за външно управление. Хората от сервиза са разбрани, опитват се да помогнат, дано да успеят. Разбира се ще проверим въпросния кондензатор, за който се коментира в тази тема.
Въпросът ми е: ако се наложи подмяна на цялата платка, къде/как да търся такава платка? Ако не намеря платка може ли и къде може да се намери само вътрешно тяло от същия или съвместим модел на OSAKA?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 30 Януари, 2013 - 15:56:58
kolyo

Админ

Смени сервиза

Всичко записи: 12553 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Януари, 2013 - 17:17:19
legaltk

Нов участник

Очаквах подобен отговор. Приемам съвета.
Ще пиша за резултата.
==========================================

П.п. Платката е отремонтирана за 35 лв. и баща ми сам си я вгради в климатика. Машината работи безпроблемно.

За съжаление не мога да дам повече информация, защото от сервиза не са му казали каква е била повредата - беше минал повече от 1 месец от ремонта и момчето нямаше спомени за подменените части. Видно от цената не са сменяни някакви скъпи елементи.

Благодаря за помощта от форума!

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 30 Януари, 2013 - 18:39:19
wlwlwl

Нов участник

Osaka CH-12-JBE - външното тяло не тръгва
Здравейте, при пускане в режим на отопление или на охлаждане работи само вътрешния вентилатор без да затопля или да охлажда при каквато и да е температура.
С дистанционното мога да сменям всички режими на работа, скорост на вентилатора и положението на жалозите. Компресора не тръгва изобщо.
Питането ми е дали някой се е сблъсквал с такъв проблем и дали е от самия компресор или е нещо с управлението му.
Благодаря предварително.

Успях да се доближа максимално до външното , при работа на вътрешната перка , отвън не се чува цъкане, не тръгва нито компресор, нито външна перка.Все едно е без захранване на външното тяло

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 08 Юни, 2015 - 21:14:13
fujitsu

Постоянен участник

При режим топло турбината върти ли? Има ли захранване на клемореда във вътрешното тяло към външното? Може да пробваш със смяна на вътр тръбен датчик...

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 09 Юни, 2015 - 09:34:53
dido0o```

Нов участник

имам същия климатик със същия проблем: Мига RUN и вентилатора не тръгва, ако го завъртя тръгва понякога.
Можете ли да ме ориентирате кой точно е кондензатора, който трябва да се смени, за да мога да отива в сервиз и да кажа какво точно искам.
Ето снимки на голямата платка и на тази до дисплея. Имам и още една малка, която е на самия вентилатор, но на нея нямам снимка.
https://photos.app.goo.gl/mZtAFGrV767quvNz2

att-5b177d7072eb512.jpg

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2018 : Отправено: 06 Юни, 2018 - 08:43:50
kolyo

Админ

Ами черния правоъгълен голям кондензатор под снопа кабели(най долу вдясно на снимката)

Всичко записи: 12553 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Юни, 2018 - 09:27:41
dido0o```

Нов участник

Уви сменихме го и пак не тръгна вентилаторът. Може би проблема пак е в кондензатора, защото като го пусна се чува едно бучене сякаш от него.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2018 : Отправено: 11 Юни, 2018 - 08:35:54
MamaMy

Нов участник
От: Плевен

За ваше съжаление трябва да повикате истински техник. То правилната диагностика е половината ремонт все пак. Дори според мен е много по-важната половина, но масово бива подценявана. На принципа проба грешка може да сменяте подред който компонент си харесате от климатика или платките му. При наличие на 5000 компонента имате шанс 0,02% да уцелите. Успех!

Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Юни 2017 : Отправено: 13 Юни, 2018 - 22:22:50

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик OSAKA CH-12-JBE - мига ­ RUN [Страници (1)]