|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, вчера си купих стар амонячен хладилник, при човека от който го взех, хладилника си работеше, а когато до донесох до стаята си и го включих на другия ден, не иска да се изстудява. Тук сме все студенти специалисти (за жалост по медицина ) и всички "разбират" от хладилници, някой каза да го обърна наобратно, да изчакам малко и след това да го включа. Така и направих, но отново няма ефект. Като го обърна се чува как бълбука... Някой може ли да помогне ? Тръбите му се нагряват доста отзад. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 14 Март, 2007 - 18:27:11 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Март, 2007 - 18:30:33 |
|
|
|
lichkata
Редовен участник От: Горна Оряховица
|
|
|
|
Хладилника или се е запушил, или е започнал да губи амоняка. |
|
Всичко записи: 139 : Дата на рег-ция: Февр. 2006 : Отправено: 14 Март, 2007 - 19:56:38 |
|
|
|
nov
Участник От: Брезово
|
|
|
|
Обърни хладилника няколко пъти и почукай с нещо дървено леко на посочените места. Поучукай тези тръби да го отпушеш,важно е хладилникът да е нивелиран.
|
|
Всичко записи: 63 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 14 Март, 2007 - 22:26:39 |
|
|
|
|
|
|
Мерси много, пичове  Обърнах го, почуках лекичко, с дръжката на един чук и сега като го обърна да изчакам ли известно време преди да го включа ? Ако нещото проработи, една почерпка от мен  |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 15 Март, 2007 - 17:06:10 |
|
|
|
nov
Участник От: Брезово
|
|
|
|
Няма какво да го чакаш включвай и нивелирай.Прочети и това.
Частично или пълно запушване на агрегата При частично запушване в термосифона или на някое друго място, където сечението е малко, агрегатът работи лошо или съвсем не работи.Изпарителят се заскрежава съвсем малко или никак. В някои случаи запушването може да се отстрани чрез почукване по кожуха на генератора и другите съмнителни места с малко сечение. При това механичните замърсявания се отделят, отиват в по-широки сечения или се утаяват в определените за целта места в генератора и дъното на ресивера. Запушването може да се отстрани и чрез навеждане, разклащане или многократно обръщане на агрегата(хладилника). Показател за възстановяването работоспособността на агрегата е бълбукането на течността при излизане от термосифона, което настъпва бързо след включване на хладилника и по нататъшно равномерно заскрежване на навивките на изпарителя. |
|
|
Всичко записи: 63 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 15 Март, 2007 - 20:43:39 |
|
|
|
|
|
|
Стана, отвътре тръбите на камерката, което се явава изпарител, долкото разбрах се изстудиха и дори хванаха тънък слой лед. Благодаря много. nov, ако имаш скоро път към Пловдив, ми пиши едно лично съобщение, ще черпя  |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 16 Март, 2007 - 08:09:24 |
|
|
|
|
|
|
Тези адсорбционните с амоняк са неремонтируеми освен ако не се смени целия агрегат-Това правят в бившия Антон Иванов в София и то ако имат в наличност стари и неупотребени изостанали системи от тях. Само на по новите Мраз-чета обаче. Лошото е че те вече са забранени в Европа а и аз веднъж си изпатих от един такъв. Проблема е че за толкова години амоняка образува една ръжда и кал в тръбичките и затова се затлачват. Ако беше от неръждавейка сигурно 100 години щеше да работи. При мен беше навремето един руски с камера и нагревател-Сибир. Донесох го от Германия и тогава разбрах че е руски. Нали имаше 15 хиляди руски войници преди падането на Берлинската стена и като си тръгваха си изоставиха боклуците. Аз не разбирах тогава и го взех щото ми се видя новичък. Ползвах го 3 години и един ден в хола ми замириса на амоняк от към кухнята. Станах и като отворих вратата щях да се удуша и за малко да падна на земята. Нямаше никой в къщи и ако бях паднал сега нямаше да пиша тези редове. Затворих вратата и с мокра кърпа на устата отворих бързо и изтичах до прозореца и го отворих. Около хладилника имаше локва от амоняк. След няколко часа вече можеше да се влиза. Попитах за ремонт щото си беше хубав и новичък но най важното безшумен но ми отговориха че не се ремонтира и е забранено вече с амоняк да се произвеждат.Колкото и да ми беше жал го изхвърлих. Явно ръждата го е разяла от амоняка и се случи това заради което ги забраняват навсякъде. |
|
|
|
|