|
|
|
|
|
|
|
Малък хл. със вътрешна камера PRIVILEG Prod.№ 237.064-1 PRIV.№ 4993 . Уреда е със инверторно управление на компресора Индикатора работи , регулира се зададената температура, но не стартира само чука реле на горната платка. При натискане и задържане на бутони EIN/AUS и +С се появява цифрата 8 .След това при натискане на +C или - C светва цифрата на зададената преди това темп. и изпищява зумера. При натискане на EIN/AUS и -С започва да мига цифрата 5, натискайки +С или - С се появява и променя зададената температура. При първоначалния оглед не намерих дефектни ел. На горната платка замерих 2 напрежения 5v и 10v. На силовата платка 220v подадено от релето на горната пл. и около 9v мисля беше от отделен изправител. Лампата в хл. помещение се управлява от симистор Т405 600D и функционира нормално. Втори такъв симистор управлява инвертора според мен но не се отпушва а изглежда е здрав. Възможно ли е уреда да е здрав но да не умея да го отключа. Ще съм благодарен за всякаква информация по случая. |
|
Всичко записи: 53 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 27 Март, 2007 - 11:15:16 |
|
|
|
|
|
|
само чука реле на горната платка | и къде водят кабелите от това реле ? Вторият симистор може да включва вентилатор или нагревател.
Не знам за този модел, но обикновенно горната платка включва и изключва компресора, а оборотите не се променят, както е при стандартните хладилници.Покажи снимка на платката на инверора.
Ако инвертора не работи- слагай нормален компресор и не си губи времето. |
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 27 Март, 2007 - 11:33:30 |
|
|
|
|
|
|
Релето влючва и изключва захранването на инвертора.а оборотите не се променят, както е при стандартните хладилници. |
Оказа се че симистор Q5 във отпушено състояние повишава оборотите на компресора (незнам дали достига максималните, не го замерих). Правя това пояснение след като установих че копресора е заковал или нещо подобно. Свързах друг 3ф. компр. от фризер Privileg, който преди време "отремонтирах с обикновен компресор" и той се развъртя нормално.Ще отремонтирам и този по същия начин и тогава ще разбера дали релето ще изключи при достигане на зададената температура. За описаната преди това комбинация от натиснати бутони все още нищо не знам. Ако някой има идея какво означават нека сподели, ще спестим доста време от собственни проучвания. |
|
Всичко записи: 53 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 27 Март, 2007 - 13:13:10 |
|
|
|
|
|
|
Симисторът може да включва режим "super" за по бързо достигане на зададената температура.
За комбинацията на бутоните - не знам |
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 27 Март, 2007 - 16:52:52 |
|
|
|
|
|
|
Симисторът може да включва режим "super" |
Тук този режим е обозначен като TURBO . Релето което захранваше инвертора , а сега обикновения компр. изключи при достигане на зададената температура и с това смятам въпроса за решен.
|
|
Всичко записи: 53 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 27 Март, 2007 - 20:58:44 |
|
|
|